ΚΙΑΤΟ: …Τα παράλογα με την υδροδότηση στο Διμηνιό! -Αγνοούν την ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΑΤΑΓΗ και μαζεύουν υπογραφές για να επαναφέρουν το ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ νερό!!!

Απίστευτα αυτά που συμβαίνουν με την υδροδότηση στο Διμηνιό του δήμου Σικυωνίων. Η ΔΕΥΑΣ της οποίας πρόεδρος είναι ο ίδιος ο δήμαρχος Σ. Σταματόπουλος, έφτασε στο σημείο, σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής, να ΜΗΝ εφαρμόζει την απόφαση (προσωρινή διαταγή), του προέδρου πρωτοδικών Κορίνθου, με ότι συνεπάγεται αυτό!!!

Για υπενθύμιση στις αρχές Ιουνίου χορηγήθηκε προσωρινή διαταγή με την οποία διατάσσεται να γίνει χρήση υδροφόρων οχημάτων για την μεταφορά πόσιμου νερού, κατάλληλου για πόση και μαγείρεμα στη δεξαμενή που διοχετεύει το νερό στις βρύσες των οικιών στο Άνω Διμηνιό Κορινθίας.

Αντί αυτού η ΔΕΥΑΣ που πρόεδρος είναι ο Σταματόπουλος δεν μεταφέρει την απαιτούμενη ποσότητα ΠΟΣΙΜΟΥ νερού με αποτέλεσμα το χωριό να μένει από νερό μέσα στο καλοκαίρι!!!

Επίσης πληροφορούμαστε ότι συνεδριάζει το τοπικό συμβούλιο Διμηνιού για το θέμα του νερού και συζητούν για να φέρουν πάλι πίσω το ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ νερό της γεώτρησης (που κάνει σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΕΥΑΣ) ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΖΑΝΑΚΙ ΤΗΣ ΤΟΥΑΛΕΤΑΣ!!!

Και σαν να μην φτάνει αυτό ακούμε για τοπικούς συμβούλους να βγαίνουν πόρτα- πόρτα ώστε να μαζέψουν υπογραφές από κατοίκους του χωριού για να επανέλθει το ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ νερό της γεώτρησης, που υπήρχε και πριν!!!

Ήδη ο δήμαρχος ελέγχεται για ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΑ ΠΑΡΑΠΤΩΜΑΤΑ μετά από έγγραφο της ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ!!!

Τα ερωτήματα είναι τα εξής:

-Ποιος είπε ότι μπορεί να συζητούν ή να αποφασίζουν κάτι άλλο από αυτό που λέει ΞΕΚΑΘΑΡΑ η ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΑΤΑΓΗ; Η ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΑΤΑΓΗ ΔΕΝ ΑΝΕΦΕΡΕ ΠΟΥΘΕΝΑ να σταματήσει να εφαρμόζεται αν υπογράψουν τοπικοί σύμβουλοι ή κάποιοι κάτοικοι!

-Πόσοι πολίτες στο Διμηνιό θα υπογράψουν ένα τέτοιο χαρτί, κόντρα στην απόφαση του προέδρου των πρωτοδικών Κορίνθου;

-Έχουν αναλογιστεί όσοι αντιδρούν και θέλουν το νερό της γεώτρησης ποιες μπορεί να είναι οι επιπτώσεις για τους ίδιους από την στιγμή που δεν θέλουν να εφαρμοστεί η ΣΑΦΕΣΤΑΤΗ απόφαση του προέδρου των πρωτοδικών Κορίνθου;

-Νομίζουν κάποιοι ότι μπορούν …να παίζουν με τέτοιες αποφάσεις; Ήδη το θέμα του νερού στο Διμηνιό έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις, έχει ασχοληθεί το πανελλήνιο, ήδη ασχολείται η δικαιοσύνη και ήδη ο δήμαρχος ελέγχεται για πειθαρχικά παραπτώματα μετά από έγγραφο της ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ!!! (δείτε εδώ)

…Τι άλλο πρέπει να συμβεί δηλαδή!

Αυτά τα ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ, ή τα ΑΓΝΟΟΥΝ όσοι αντιδρούν ή όσοι βιαστούν να βάλουν υπογραφές;

Ο καθένας πλέον είναι υπεύθυνος των πράξεών του…

Από την εκπρόσωπο των κατοίκων που έχουν κινηθεί νομικά κατά της ΔΕΥΑΣ στο θέμα του νερού στο Διμηνιό, Ε. Γαλάνη, αναφέρεται:

«Δυστυχώς για την Κοινότητά μας η Δημοτική Αρχή του Δήμου Σικυωνίων δεν τηρεί την Προσωρινή Διαταγή η οποία εξεδόθη από τον Πρόεδρο Πρωτοδικών Κορίνθου Χρ. Τριανταφυλλίδη.

Η Δημοτική Αρχή επέλεξε να φερθεί εκδικητικά και μικρόψυχα απέναντι στους 700 και πλέον κατοίκους της Κοινότητάς μας και στους επισκέπτες αυτής, λόγω της θερινής περιόδου.

Αποφάσισε να μην μεταφέρει την απαιτούμενη ποσότητα πόσιμου νερού με υδροφόρες (σύμφωνα με την προσωρινή διαταγή), αφήνοντας για το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας την Κοινότητα χωρίς νερό και σε ορισμένα τμήματα αυτής, για 6 ολόκληρες ημέρες.

Στη συνέχεια κάλεσε το Κοινοτικό Συμβούλιο της Κοινότητάς μας σε έκτακτη συνεδρίαση και όλοι, εκτός του κ. Θανάση Μακρόπουλου, αποφάσισαν ως φίλα προσκείμενοι στη Δημοτική Αρχή και όχι ως προς το συμφέρον της Κοινότητας, να στηρίξουν το Δήμαρχο και τις λαθεμένες του επιλογές βγαίνοντας στο δρόμο πόρτα-πόρτα και ξαπλώστρα-ξαπλώστρα με ένα κείμενο που χαρακτηρίζεται επιεικώς ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΚΑΙ ΑΝΑΛΗΘΕΣ, να μαζέψουν υπογραφές γιατί;;;;; Για να γυρίζει πίσω το ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΝΕΡΟ της γεώτρησης στις βρύσες μας!!!! Το νερό που η ίδια η Δ.Ε.Υ.Α.Σ. μας ενημέρωσε με αναρτημένες ανακοινώσεις της σε κολόνες της ΔΕΗ αλλά και ως συνοδευτικό έγγραφο των λογαριασμών ότι είναι ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΖΑΝΑΚΙ ΤΗΣ ΤΟΥΑΛΕΤΑΣ!!!

Όσον αφορά τη σχέση μας με το Διμηνιό όλων εμάς που αγωνιζόμαστε για ΝΕΡΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ έχουμε την ίδια ακριβώς σχέση που έχει ο Πρόεδρος της Κοινότητας μας με το Διμηνιο!!!! Δηλαδή άλλοι αγαπήσαμε τον τόπο αυτό, επενδύσαμε μια περιουσία και γίναμε μόνιμοι κάτοικοι και άλλοι είναι ντόπιοι και μόνιμοι κάτοικοι ή με καταγωγή από το Διμηνιό, που για εμάς βέβαια αυτό δεν έχει καμία σημασία.

Με λίγα λόγια, με αυτή την επιστολή οι Κοινοτικοί μας σύμβουλοι και η Δημοτική Αρχή δεν δείχνουν κανένα σεβασμό στην ανθρώπινη ύπαρξη.

Λυπούμαστε πραγματικά γιατί ενώ θα θέλαμε τους Κοινοτικούς μας Συμβούλους μπροστάρηδες και αντικειμενικούς ως προς αυτό το θέμα ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ, σεβόμενοι τα αδιαμφισβήτητα έγγραφα των Δημοσίων Υπηρεσιών (Υγειονομικής Υπηρεσίας Π.Ε. Κορίνθου, Υπουργείου Υγείας, Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Στερεάς Ελλάδας και Ιονίου) όπως και την Προσωρινή Διαταγή του Προέδρου Πρωτοδικών Κορίνθου, δυστυχώς με τις πράξεις αποδεικνύονται για άλλη μια φορά κατώτεροι των περιστάσεων και των υποχρεώσεών τους ως προς την Κοινότητα!!!

Εμείς οι «τρελοί» του Διμηνιού που αγωνιζόμαστε για το αυτονόητο, για το ΚΑΘΑΡΟ ΝΕΡΟ, για εμάς και τα παιδιά μας, ΟΛΟΙ μαζί με θάρρος και αποφασιστικότητα θα εντείνουμε τον αγώνα μας για το καλό της Κοινότητάς μας”.

Κ.Ν