ΚΙΑΤΟ: Τόσες χιλιάδες ευρώ κόστισε στους δημότες το παγοδρόμιο! -Δείτε το έγγραφο…

Επανερχόμαστε σε προηγούμενη ανάρτησή μας όπου αναφέραμε μεταξύ άλλων: “

Οι εορτές πέρασαν και όλοι είδαν το παγοδρόμιο στο Κιάτο που είχε στηθεί απέναντι από το δημαρχείο (πάνω στην πλατεία και το δρόμο).

Και τώρα που τελείωσαν οι γιορτές ρωτάμε ξανά αυτά που είχαμε γράψει πριν τις εορτές:

Στήθηκε ένα παγοδρόμιο στην πόλη του Κιάτου προκαλώντας τον προβληματισμό όλων όσων το είδαν σε ότι αφορά το κόστος λειτουργίας του! …Ποιος το πλήρωσε; Από που τροφοδοτούνταν αυτή η εγκατάσταση; Από το δημαρχείο απέναντι; Πώς γίνεται να στηθεί κάτι τέτοιο στο δρόμο όταν για ένα σπίτι θες σχέδιο ηλεκτρολόγου; Υπήρχε άδεια από την πολεοδομία;

Και από την αντιπολίτευση μόνο ο δημοτικός σύμβουλος Ν. Ζαχαρόπουλος έψαξε το θέμα, βρήκε τα στοιχεία και απάντησε! Οι υπόλοιποι σύμβουλοι της μειοψηφίας …πέρα βρέχει!

Από τον δημοτικό σύμβουλο Σικυωνίων Ν. Ζαχαρόπουλο αναφέρεται σε επιστολή του στην korinthiannews.gr: «Οι εκδηλώσεις  για τις ημέρες των εορτών στην περιοχή του Δήμου Σικυωνίων ήταν πολύ φτωχές και περιορίστηκαν στο παγοδρόμιο και στο τραινάκι, που πέρα από το υψηλό για την εποχή κόστος, είχαν σημείο αναφοράς σχεδόν μόνο την κεντρική πλατεία Ελευθερίας.

Καμία άλλη εκδήλωση δεν έγινε σε κεντρικά και όχι μόνο σημεία της πόλης του Κιάτου όπως Πλατεία Πλουμιστού,  περιοχή Μιαούλη, Συνοικισμοί, εργατικές κατοικίες, Κοινότητες κ.λ.π.  με αποτέλεσμα την μεγάλη δυσαρέσκεια των Δημοτών και κυρίως των ιδιοκτητών καταστημάτων και επιχειρήσεων σε όλη την έκταση του Δήμου.

Πέραν δε αυτού έγινε απ’ ευθείας ανάθεση για το παγοδρόμιο που κόστισε στους Δημότες, σε μια εποχή μεγάλης οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, 24.000 ευρώ, με υποχρέωση, σύμφωνα με την απόφαση της ανάθεσης,  να λειτουργήσει  από 14-12-2022  έως 7-1-2023.

Εκ των πραγμάτων τίθενται ορισμένα ερωτήματα.

1]Το παγοδρόμιο ξεκίνησε να λειτουργεί στις 23-12-2022 δηλαδή 9 ημέρες αργότερα από την απόφαση, σε σύνολο 25 ημερών, γεγονός που πρέπει να ληφθεί υπόψη από την Δημοτική αρχή για την πληρωμή του ιδιοκτήτη  του παγοδρομίου.

2] Ο ιδιοκτήτης του παγοδρομίου εισέπραξε εισιτήριο  5  ευρώ  από τα παιδιά για την χρήση του παγοδρομίου, χωρίς αυτό να προβλέπεται από  την απ’ ευθείας ανάθεση εκτέλεσης της μίσθωσης του παγοδρομίου.

Τί ποσό εισπράχθηκε συνολικά από τα εισιτήρια και που διατέθηκε το ποσό αυτό;

Η Δημοτική αρχή οφείλει να δώσει απαντήσεις στα σοβαρά αυτά ζητήματα».

Κ.Ν