ΚΟΡΙΝΘΙΑ: Ήταν όλοι εκεί! -ΑΠΟΛΥΤΗ στήριξη στο πρόσωπο του Δ. Πτωχού -Οι δεσμεύσεις του για την Κορινθία …και ο “διακοσμητικός” Τατούλης! (φωτο)

Την πλήρη στήριξη στελεχών της κυβέρνησης βίωσε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δ. Πτωχός στα εγκαίνια του εκλογικού του κέντρου την περασμένη Παρασκευή στην Κόρινθο!

Το κυριότερο είναι ότι ο Δ. Πτωχός μίλησε για σημαντικά έργα που θα ασχοληθεί σε ότι αφορά την Κορινθία (γίνεται αναφορά παρακάτω). Και συμπληρώνουμε εμείς ότι πρόκειται για τα μεγάλα έργα που γέμισε …με ψεύτικες υποσχέσεις ο Τατούλης τόσα χρόνια που ήταν περιφερειάρχης Πελοποννήσου!!! Πόσες φορές άραγε αναφέρθηκε ο Τατούλης για το φράγμα στον Ασωπό (!!!) και για άλλα αναπτυξιακά έργα (!!!) στην Κορινθία τα οποία δεν προχώρησαν καθόλου ή σχεδόν καθόλου;

…Και έρχεται τώρα ο Τατούλης για να υφαρπάξει τη ψήφο των Κορίνθιων πολιτών να δεσμευτεί ξανά αυτά που ΔΕΝ έκανε τόσα χρόνια!!! Μπορεί ο Τατούλης και οι συνεργάτες του να έχουν επιλεκτική μνήμη, οι Κορίνθιοι όμως όχι!

Οι Κορίνθιοι ελπίζουν τώρα κάποιος άλλος να ασχοληθεί με αυτά που δεν έκανε ο Τατούλης. Και είναι έτοιμοι να δώσουν την ευκαιρία αυτή τη φορά στον Δ. Πτωχό!

Δεν είναι τυχαίο που ο Πτωχός όσο περνούν οι μέρες δυναμώνει όλο και πιο πολύ τόσο στη πεδινή όσο και στην ορεινή Κορινθία γιατί απλά οι πολίτες δεν μπορούν να εμπιστευτούν ξανά τα λόγια του Τατούλη και των συνεργατών του …που τόσα χρόνια πέρασαν ως “διακοσμητικοί”!

Ήταν όλοι εκεί

“Σύνθημα ενότητας, συσπείρωσης και νίκης έστειλε από τη Κόρινθο το βράδυ της Παρασκευής ο Δημήτρης Πτωχός στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της παράταξης «Η Πελοπόννησος Μπροστά». Έχοντας στο πλευρό του τον πρώην Πρωθυπουργό και πρώην Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά, υπουργούς, βουλευτές και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ξεκαθάρισε πως «η Περιφέρεια μπορεί σε 5 χρόνια από σήμερα να είναι μια περιφέρεια πρότυπο σε όλα» και δεσμεύτηκε ότι «μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε και μαζί θα πάμε την Πελοπόννησο μπροστά».

Παρόντες στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου ήταν επίσης ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κωνσταντίνος Κυρανάκης, ο Υφυπουργός Πολιτισμού Χ. Δήμας, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Νίκος Ταγαράς, οι βουλευτές Μαριλένα ΣούκουληΜίλτος Χρυσομάλλης και Περικλής Μαντάς, καθώς επίσης και ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Ρωμανός, ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Κορινθίας Δημήτρης Σουφρίλας και στελέχη των τοπικών οργανώσεων του κόμματος.

Στη ομιλία του ο Δημήτρης Πτωχός τόνισε ότι «στις 8 Οκτωβρίου θα αποφασίσουμε τον τρόπο που οι εθνικές επιτυχίες και τα συλλογικά κέρδη θα διανεμηθούν τοπικά». Στη συνέχεια, ανέλυσε τα άλματα που πέτυχε η χώρα την προηγούμενη τετραετία ιδίως στον τομέα της οικονομίας, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στις επενδύσεις που προσέλκυσε η περιφερειακή ενότητα Κορινθίας, χαρακτηρίζοντάς την «πύλη εισόδου για ολόκληρη την Πελοπόννησο». Όπως εξήγησε, «ό,τι συμβαίνει και θα συμβεί εδώ προϊδεάζει τον επιχειρηματία που θέλει να επενδύσει αλλά και τον επισκέπτη. Γι’ αυτό και Κορινθία είναι για μένα ένας νόμος κλειδί στην επιτυχία της προσπάθειας να πάμε την Πελοπόννησο μπροστά».

Ο Δημήτρης Πτωχός αναφέρθηκε αναλυτικά στις δυνατότητες της Κορινθίας να προσελκύσει επενδύσεις, να είναι ελκυστική στον επισκέπτη με τις αρχαιότητες και τα προϊόντα της. Στάθηκε, επίσης, ιδιαίτερα στην πρόκληση «να διευρύνουμε ακόμα περισσότερο το διεθνές αποτύπωμα της περιοχής και να την καταστήσουμε ένα ολοκληρωμένο ελληνικό προορισμό, με ξεχωριστή ταυτότητα και προοπτικές».

Τέλος, υποσχέθηκε ότι θα ασχοληθεί «με όλα τα μεγάλα σημαντικά θέματα της Κορινθίας που μπορούν να δημιουργήσουν προστιθέμενη αξία», αναφέροντας ενδεικτικά το φράγμα του Ασωπού, τα αρδευτικά δίκτυα και τη γενικότερη διαχείριση των υδάτων, το παραλιακό μέτωπο στο Κιάτο, στο Ξυλόκαστρο και στο Λουτράκι, την προστασία του φυσικού πλούτου και τω μνημείων της περιοχής.

Ο Αντώνης Σαμαράς στην ομιλία του τόνισε ότι «θα προχωρήσουμε μπροστά για ένα λόγο: γιατί την αγαπάμε και την πονάμε την Πελοπόννησο». Στάθηκε ιδιαίτερα στην ανανέωση που θα σηματοδοτήσει η εκλογή του Δημήτρη Πτωχού, εξηγώντας ότι «πρέπει σήμερα να δώσουμε στην ίδια την πατρίδα μας αυτή την ανανέωση μεταγγίζοντας τις δικές μας δυνάμεις στο δικό του μέλλον που είναι που είναι και δικό μας μέλλον, στον Δημήτρη Πτωχό». Διαβεβαίωσε, τέλος, ότι «θα πάμε όλοι μαζί μπροστά, θα δώσουμε τη μάχη. Θα την κερδίσουμε και αυριανός περιφερειάρχης θα είναι ο Δημήτρης Πτωχός».

Ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης, προλογίζοντας τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Πελοποννήσου,αναφέρθηκε στην πορεία του Δημήτρη Πτωχού την περίοδο της Κυβέρνησης Σαμαρά, λέγοντας ότι «ο Δημήτρης ήταν τότε ένα πολύ άξιο στέλεχος, ο οποίος μπήκε και αθόρυβα δούλεψε για την πατρίδα μας, για εκείνη την Κυβέρνηση, την ιστορική Κυβέρνηση Σαμαρά, η οποία κράτησε τη χώρα στην Ευρώπη, κράτησε τη χώρα στον σωστό δρόμο». Κατόπιν, εξήρε την επαγγελματική του διαδρομή και τόνισε ότι ο Δημήτρης Πτωχός πρέπει να είναι ο επόμενος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, γιατί είναι «ένας άνθρωπος ο οποίος ξέρει πώς κυβερνιέται η χώρα, ξέρει σε δύσκολες, σε αντίξοες συνθήκες να φέρνει επενδύσεις, να κάνει μεταρρυθμίσεις, να επιλύει χρόνια προβλήματα, παθογένειες του ελληνικού κράτους».

Ο Χ. Δήμας ξεκαθάρισε ότι «η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι πάτα πολύ σημαντική υπόθεση για να την αφήσουμε στην τύχη. Θέλουμε έναν ικανό, έντιμο, αποτελεσματικό άνθρωπο ο οποίος θα μπορέσει να βοηθήσει ώστε να λυθούν τα προβλήματα της καθημερινότητάς μας». Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, «αν θέλουμε έναν ικανό, έντιμο και αποτελεσματικό άνθρωπο να διαχειριστεί αυτή την κατάσταση, να είναι επικεφαλής ενός πολύ δυναμικού ψηφοδελτίου, είναι μονόδρομος η επιλογή μας και πρέπει όλοι να στηρίξουμε τον Δημήτρη Πτωχό».

Ο Νίκος Ταγαράς αναφερόμενος στον Δημήτρη Πτωχό δήλωσε ότι «έχει αποδείξει στην πράξη την αξία και την ικανότητα, με γνώσεις και εμπειρίες στην κοινωνία και την αγορά. Και τα δυο τα έχουμε ανάγκη – και η περιφέρειά μας τα έχει ανάγκη». Σημείωσε, μάλιστα, ότι «θέλουμε μέσα από την ιδιότητα και τον ρόλο του Περιφερειάρχη να μπορέσεις να ανταποκριθείς στις προκλήσεις και τις απαιτήσεις μιας δύσκολης εποχής που έχουμε μπροστά μας. Όμως για τα δύσκολα είμαστε εδώ και σε αυτά τα δύσκολα θα είμαστε μαζί».

Η Μαριλένα Σούκουλη χαρακτήρισε την υποψηφιότητα του Δημήτρη Πτωχού «κίνηση ανανέωσης και προοπτικής για τον τόπο μας». Επισήμανε ότι, «γνωρίζοντας τον όλα αυτά τα χρόνια, πραγματικά είμαι σίγουρη ότι αυτή η μεθοδικότητα, αυτή του η όρεξη, η διάθεση για δουλειά, θα μπορέσουμε να φέρουμε την Πελοπόννησο σε μία σε μία νέα πορεία, έτσι όπως την έχει ανάγκη ο τόπος μας».

Τέλος ο  Μίλτος Χρυσομάλλης τόνισε ότι «οι περιφέρειες είναι συμπληρωματικές με την Κυβέρνηση και, για να έχει αυτό μέγιστη απόδοση, πρέπει να εκλέξουμε στην Περιφέρεια Πελοποννήσου έναν άνθρωπο που έχει την τεχνοκρατική γνώση, ξέρει ακριβώς τι ζητάει η σύγχρονη εποχή, ξέρει να φέρνει επενδύσεις. Και ξέρει και αυτό που είπε ο Πρόεδρος Σαμαράς: ξέρει την αυτοδιοίκηση». Ο βουλευτής Μεσσηνίας δήλωσε σίγουρος ότι «ο Δημήτρης Πτωχός θα το κάνει, είναι μακράν η καλύτερη επιλογή και πρέπει όλοι εσείς να βάλετε τα δυνατά σας, όπως κάνατε και στις εθνικές εκλογές. Το βλέπω στα μάτια σας ότι όλοι θα κάνετε το καθήκον σας και θα έχουμε στις 8 Οκτωβρίου Περιφερειάρχη τον Δημήτρη Πτωχό», αναφέρεται από το συνδυασμό του Δ. Πτωχού.

Κ.Ν