ΚΟΡΙΝΘΙΑ: Αναφέρθηκε στον αγαπημένο μαθητή του Κυρίου μας, τον Άγιο Ιωάννη τον Θεολόγο και Ευαγγελιστή…

Από τη μητρόπολη Κορίνθου αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Στο Ι. Ησυχαστήριο Αγίου Γερασίμου Περαχώρας λειτούργησε την Κυριακή, 8 Μαΐου 2022, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος πλαισιούμενος από τους Πανοσ. Αρχιμ. π. Αντύπα Νικηταρά, Προηγούμενο της Ι. Βασιλικής, Σταυροπηγιακής και Πατριαρχικής Μονής Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Πάτμου, Πανοσ. Αρχιμ. π. Αρκάδιο Ραζνύ και τους Διακόνους του, ενώ παρέστησαν συμπροσευχόμενοι οι Αιδεσ. Πρωτ/ροι π. Ελευθέριος Χαβάτζας και π. Νήφων Αλεξίου.

Τον Θείο λόγο κήρυξε ο Πανοσ. Αρχιμ. π. Αντύπας, ο οποίος, αφού ευχαρίστησε τον σεπτό Ποιμενάρχη μας για την παραχώρηση του Ι. Άμβωνα, αναφέρθηκε στον αγαπημένο Μαθητή του Κυρίου μας, τον Άγιο Ιωάννη τον Θεολόγο και Ευαγγελιστή, δίδοντας ιδιαίτερη έμφαση στην αφοσίωση και στην αγνή αγάπη που εξέτρεφε ο Άγιος προς τον Ιησού Χριστό. Ήταν ο ηγαπημένος Μαθητής, όχι γιατί ο Χριστός ξεχώριζε τους Μαθητές Του, αλλά γιατί ζούσε βίο καθαρό, διαφυλάττοντας παρθενία σώματος και ψυχής, αποτελώντας μέγα πρότυπο. Ο π. Αντύπας κατέληξε τον λόγο του προτρέποντας τους Πιστούς να διάγουν κι αυτοί βίο καθαρό, με εξομολόγηση και συμμετοχή στα Ι. Μυστήρια.

Πριν την απόλυση της Θ. Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας ομίλησε δι᾿ ολίγων αναφερόμενος στην τιμή υπό της Εκκλησίας μας των Αγίων Μυροφόρων γυναικών και των κηδευτών του Κυρίου Ιησού Χριστού, Ιωσήφ και Νικοδήμου

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας μετέβη στην Χαλκίδα προκειμένου να ευχηθεί στον εορτάζοντα και πνευματικό του τέκνο Πρωτοσύγκελλο της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος Πανοσ. Αρχιμ. π. Νικόδημο Ευσταθίου…».