ΚΟΡΙΝΘΙΑ: …Αυτούς θα ψηφίσετε στις εκλογές!

Αυτοί είναι οι 4 βουλευτές που έχει η Κορινθία οι οποίοι ζητούν ξανα τη ψήφο των πολιτών στις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής.

Με την ευκαιρία θα γράψουμε αυτό που γράφαμε κατα τη διάρκεια όλης της τετραετίας. Και οι 4 για διαφορετικούς λόγους ο καθένας αποδείχτηκαν ΚΑΤΩΤΕΡΟΙ των περιστάσεων! Δεν αλλάζουμε ούτε κόμμα σε αυτά που γράφαμε 4 χρόνια τώρα.

Εδώ τουλάχιστον προεκλογικές “κωλοτούμπες” δεν κάνουμε! Τα θετικά λόγια που οι υποψήφιοι επιδιώκουν προεκλογικά εδώ δεν θα τα βρουν!

Ούτε γίνεται μέσα σε μόλις ένα μήνα να αλλάξουμε στάση σε κάτι που γράφουμε για 4 χρόνια!!! (Πιστέψτε μας ήταν πολύ εύκολο για εμάς να το κάνουμε και να ξεχωρίσουμε έστω έναν από τους 4, ειδικά την προεκλογική περίοδο)

Και το κυριότερο:

Τα γράφουμε αυτά γνωρίζοντας ότι δυστυχώς τουλάχιστον οι μισοί από τους βο(υ)λευτές μας, …λόγω συγκυριών, θα εκλεγούν ξανά! Δεν μας απασχολεί όμως αυτό από το καταθέσουμε την άποψή μας!

Αρχικά σε ότι αφορά τους τρεις κυβερνητικούς Δήμα, Ταγαρά και Κόλλια.

“Χειροκροτητές” και οι τρεις των αποφάσεων της κυβέρνησης ακόμα και αν στην Κορινθία τα σημαντικά έργα (πχ.φράγμα στον Ασωπό, διάβρωση ακτών, προβλήματα των αγροτών- εμπόρων, ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΕΣ ελλείψεις στο νοσοκομείο Κορίνθου και τα κέντρα υγείας …και άλλα πολλά) …ή κόλλησαν …ή προχωρούν με ρυθμούς χελώνας!

Δήμας και Ταγαράς, λόγω του ότι τους δόθηκε και υπουργείο, πηγαίνουν για τις δύο πρώτες θέσεις του ψηφοδελτίου με τον Δήμα να πηγαίνει για την πρώτη θέση.

Ο Ταγαράς θεωρείται απίθανο να καταφέρει να καλύψει την μεγάλη διαφορά των ψήφων που είχε με τον Δήμα στις περασμένες εκλογές (ο Δήμας ήταν πρώτος με χιλιάδες ψήφους διαφορά από τον Ταγαρά).

Επίσης ο Ταγαράς είχε και κάποια θέματα με το ΣΔΟΕ κατα το παρελθόν που δεν ξεχνιούνται και όσο και αν προκλήθηκε ο ίδιος ΠΟΤΕ δεν μας απάντησε!!!

Άρα λοιπόν το φαβορί για την πρώτη θέση είναι ο Δήμας ο οποίος από την άλλη έφτασε στο σημείο …να ανέχεται τα ψέματα του Πέτσα μπροστά του όταν είχε έρθει ο δεύτερος στη Νεμέα και έλεγε ότι δεν θα κλείσει κανένα τραπεζικό κατάστημα στην περιοχή!!! Και ο Δήμας …το κατάπιε και αυτό! …Που να υψώσει μετά φωνή ο Δήμας για τα υπόλοιπα θέματα που δεν έγιναν στην Κορινθία! …Τροφή για σκέψη!

Σε ότι αφορά τον Κόλλια δίνει μάχη για την τρίτη θέση στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ. Απορίας άξιο τόσα χρόνια βουλευτής και δεν τον εμπιστεύτηκε ΕΣΤΩ ΕΝΑΣ πρωθυπουργός να του δώσει υπουργείο!!! …Βουλευτής πάει, …βουλευτής έρχεται!!!

Βέβαια δεν έχει εξηγήσει ακόμα ο Κόλλιας αν έλαβε επιπλέον χρήματα, τα οποία δεν έχει δουλέψει, της περιόδου δηλαδή που ήταν βουλευτής για δύο χρόνια η Σούκουλη! Δηλαδή πληρωνόταν κανονικά ως βουλευτής η Σούκουλη και στην πορεία ήρθε ο Κόλλιας να πληρωθεί ξανά, ως αναδρομικά, για το διάστημα που δεν ήταν βουλευτής; Τι έγινε με αυτά τα χρήματα; Δηλαδή τη μία βουλευτική έδρα στην Κορινθία την πλήρωσε ο Ελληνικός λαός περίπου 2 φορές;

Σε ότι αφορά τώρα τον Γ. Ψυχογιό αυτοδιαφημίζεται αυτό το διάστημα με τις επερωτήσεις που έκανε στη βουλή! …Και έτσι πιστεύει ότι θα συγκινηθούν οι ψηφοφόροι;

Από την άλλη δεν θυμόμαστε ο Ψυχογιός να άφησε κάποια αιχμή στους τρεις παραπάνω κυβερνητικούς Κορίνθιους βουλευτές για αυτά που δεν έκαναν για το νομό από τις θέσεις που είχαν (υποτίθεται ότι είχαμε και δύο υπουργούς Δήμα και Ταγαρά)!!! ...Που ήταν η πίεση που τους άσκησε ο Ψυχογιός; Πουθενά!

Συνήθιζε ο Ψυχογιός να κάνει που και που επερωτήσεις που τις έστελνε στα ΜΜΕ για να δείξει προφανώς …ότι κάτι κάνει!

…Αυτά τα λίγα για τους 4 παραπάνω βουλευτές. Έχουμε τόσο υλικό όλη αυτή την τετραετία που θα μπορούσαμε να γράφουμε ασταμάτητα!!!

Το ΜΟΝΟ που θα γράψουμε ΞΑΝΑ είναι ότι και οι 4 παραπάνω βουλευτές αποδείχτηκαν ΚΑΤΩΤΕΡΟΙ των περιστάσεων και που δυστυχώς οι μισοί τουλάχιστον θα εκλεγούν ξανά!!!

Το μόνο που απομένει είναι απλά να ελπίσουμε στην ανανεωμένη θητεία κάποιων από τους παραπάνω, έστω ένας να αλλάξει στάση προς το καλύτερο και να δείξει περισσότερο ενδιαφέρον για τα θέματα της Κορινθίας έτσι ώστε να μπορούμε να τον ξεχωρίσουμε από τους υπόλοιπους! Αν και το βλέπουμε δύσκολο…

Κ.Ν