ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ: “Σεισμός” από τη τοποθέτηση του Γ. Δέδε που μίλησε για ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ σχετικά με …το πάρτι των εκ. ευρώ για μελέτη που αφορά και την Κορινθία!!!

…Την έσκασε την βόμβα ο Γ. Δέδες την Πέμπτη το βράδυ στην προεκλογική ομιλία που είχαν οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας στο Ξυλόκαστρο!

Το θέμα του Δέδε ξεχώρισε από τις τοποθετήσεις που έγιναν αφού ουσιαστικά ...μίλησε για πάρτι εκατομμυρίων ευρώ για μελέτη που αφορά και τη Δυτική Κορινθία!

Επίσης μετά την τοποθέτηση του Γ. Δέδε βγαίνει σοβαρά εκτεθειμένος ο Κορίνθιος βουλευτής της ΝΔ Ν. Ταγαράς σε αυτά που έλεγε πριν λίγο καιρό στην ίδια περιοχή!

Σίγουρα η τοποθέτηση αυτή του Γ. Δέδε …βάζει φωτιά στο πολιτικό σκηνικό καθώς είναι γνώστης του θέματος αφού ξεκίνησε από τη θητεία του ως γενικός γραμματέας του υπουργείου υποδομών …αλλά στην πορεία έγιναν περίεργα πράγματα!

Μετά την ομιλία του επικοινωνήσαμε με τον Γ. Δέδε ο οποίος μας ανέφερε τα παρακάτω τα οποία σε γενικές γραμμές είπε και στην τοποθέτησή του:

“Το 2018 επι θητείας μου στο υπουργείο υποδομών δημοπρατήθηκε μία από τις μεγαλύτερες μελέτες και αφορούσε τη διάβρωση των ακτών του Κορινθιακού Κόλπου (Κορινθίας -Αχαΐας) 4.800.000 ευρώ!!! Το 2019 ανέλαβε ο μελετητής…

Όταν όμως έφυγε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ από το 2019 και μετά παρατηρήθηκε μία ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ως προς αυτή τη μελέτη! Ενώ θα έπρεπε να είχαν βγει τα πρώτα αποτελέσματα, για το τι πρέπει να γίνει σχετικά με το έργο, αυτό δεν συνέβη και η μελέτη ακόμα …συνεχίζεται!!!

Πληροφορήθηκα όμως ότι πήγε πρόσφατα ο Ν. Ταγαράς στο Ξυλόκαστρο, ο οποίος ήταν αναρμόδιος υπουργός για το έργο αυτό (δεν είναι αρμοδιότητα του υπουργείου περιβάλλοντος) και έκανε αναφορά για νέα μελέτη 5.300.000 ευρώ!!! Εκεί δηλαδή που υπήρχε μία μελέτη μπαίνουν επιπλέον χρήματα εκ. ευρώ!!! Πιστεύω ότι ο κ.Ταγαράς έπεσε “θύμα παραπληροφόρησης” σε αυτά που ανέφερε, δεν θέλω να του επιρρίψω ευθύνες!

Υπάρχουν κύκλοι που προωθούν μελέτες εκεί που υπάρχουν ήδη μελέτες …για να μπουν επιπλέον χρήματα στο τραπέζι!!! Στο στόχαστρο της κριτικής μου είναι …το πάρτι των αναθέσεων. Αυτά τα ζητήματα δεν είναι μόνο πολιτικά αλλά και ΠΟΙΝΙΚΑ…”

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ;

Αυτά που ανέφερε παραπάνω ο Γ. Δέδες είναι πολύ σοβαρά και αναρωτιόμαστε αν βρεθεί κάποιος να απαντήσει! Δύσκολο το βλέπουμε γιατί μην ξεχνάμε ότι το θέμα το γνωρίζει πολύ καλά ο Γ. Δέδες αφού η αρχική μελέτη έγινε επι των ημερών του στο υπουργείο υποδομών!

ΣΣ. Αυτά είναι σοβαρά θέματα που πρέπει να βλέπουν το φως της δημοσιότητας και θα πρέπει να θίγουν και να καταγγέλλουν πολιτικά πρόσωπα! Δυστυχώς όμως οι περισσότεροι πολιτικοί μας τέτοιου είδους θέματα δεν τα αγγίζουν …για ευνόητους λόγους!

K.N