ΚΟΡΙΝΘΙΑ: Βρέθηκε και η υπουργός πολιτισμού

Από την αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας Α. Κόρκα αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Στην τελετή έναρξης της 7ης Σύγχρονης Νεμεάδας την Παρασκευή 24 Ιουνίου παρευρέθη η Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κα. Αθηνά Κόρκα.

Σε ένα κλίμα ιδιαίτερα φορτισμένο, στην χαιρετιστήρια αναφορά της η κα. Κόρκα αναφέρθηκε με συγκίνηση στον άνθρωπο που αναβίωσε του Νεμέους Αγώνες, Αρχαιολόγο και Φιλέλληνα Στέφανο Μίλερ, ο οποίος έφυγε από τη ζωή το 2021.

Η Αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε και χαιρέτησε τις προσπάθειες αναβίωσης των Νεμέων Αγώνων,από το Σύλλογο για την Αναβίωση των Νεμέων Αγώνωνκαι το Δήμο Νεμέας. Τόνισε, πώς η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα είναι πάντα αρωγός σε αυτή την προσπάθεια, η οποία αναδεικνύει το πολιτιστικό απόθεμα τόσο της περιοχής όσο και της Πελοποννήσου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης η οποία έγινε με την παρουσία της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κας Λίνα Μενδώνη η κα. Κόρκα παρακολούθησε τις επιμέρους δράσεις της εκδήλωσης, το στεφάνωμα της Νεμέας από την Εκεχειρία, τα αποκαλυπτήρια της πλακέτας του Σήματος Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Κληρονομιάς στον Αρχαιολογικό Χώρο της Νεμέας και την αφή της φλόγας στον Βωμό του Νεμείου Διός…»