ΚΟΡΙΝΘΙΑ: Για αυτό το λόγο επέλεξε να ονομάσει την νέα μοναχή της Ι. Μονής Θεοδώρα…

Από τη μητρόπολη Κορίνθου αναφέρεται μεταξύ άλλων: «ΣτηνΙ. Μονή Αγίου Βλασίου Άνω Τρικάλων μετέβη ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος το πρωί της Κυριακής, 13 Ιουνίου 2021, όπου ετέλεσε την Θεία Λειτουργία,πλαισιούμενος υπό των Πανοσ. Αρχιμ. π. Ανθίμου Παπαλεξοπουλού, του Αιδεσ. Πρωτ/ρου π. Αθανασίου Κοντογιάννη και του Αρχιδιακόνου π. Δαμασκηνού Γεννηματά,και την ρασοφορία της δοκίμου Μοναχής Αγγελικής Λαχανιά, μετονομασθείσης σε Θεοδώρα Μοναχή.

Ο σεπτός Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε στον βίο της Αγίας Θεοδώρας της Βασιλίσσης, η όποια διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην πολιτική και θρησκευτική πάλη γύρω από το ζήτημα της αποδόσεως τιμής ή όχι των Ι. Εικόνων, και παραμένοντας πιστή στα Δόγματα της Αγίας Εκκλησίας μας, στερέωσε την Ορθοδοξία.

Η μνήμη της Αγίας συνεορτάζεται με αυτή του Αγίου Βλασίου και γι’ αυτό ο Σεβασμιώτατος επέλεξε να ονομάσει την νέα Μοναχή της Ι. Μονής Θεοδώρα, ευχόμενος να είναι αυτή Θεού δώρο, να ζει έχοντας ως πρότυπο της την Αγία και αγωνιζόμενη ως μοναχή να τηρεί τις αλήθειες της Ορθοδόξου Πίστεως μας…»