ΚΟΡΙΝΘΙΑ: Συμμετείχε πλήθος μαθητών, καθηγητών και γονέων -…Τι προσέφεραν στους μαθητές

Από τη μητρόπολη Κορίνθου αναφέρεται μεταξύ άλλων:

«Ιερά Παράκληση τέλεσε την Παρασκευή, 11 Ιουνίου 2021, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος, στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Απ. Παύλου στην Κόρινθο, υπέρ των υποψηφίων μαθητών των Πανελλαδικών Εξετάσεων και των οικογενειών τους.

Στην Ι. Παράκληση εκτός του Σεβ. Μητροπολίτου μας συγχοροστάτησε και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος. Τους Αρχιερείς πλαισίωσαν ο Πανοσ. Αρχιμ. π. Άνθιμος Παπαλεξόπουλος, Ιεροκήρυκας της Ι. Μητροπόλεως μας και Καθηγούμενος της Ι. Μονής Παναγίας «Πάντων Χαρά», οι Ιερείς του Ι. Ναού και παρέστησαν συμπροσευχόμενοι Ιερείς από όλες τις Ενορίες των πόλεων και κωμοπόλεων Κορίνθου, Λουτρακίου, Ισθμίας, Καλαμακίου, Αρχαίας Κορίνθου και Λεχαίου.

Παρά την έκτακτη κατάσταση που βιώνουμε εξ αιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, στην Ι. Παράκληση συμμετείχε πλήθος μαθητών, καθηγητών, γονέων και συγγενών των μαθητών, τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων. Ειδικά για τον αγιασμό και την ευλογία των μαθητών, μεταφέρθηκε η θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας, εκ του Ι. Ναού Αγ. Τριάδος Σοφικού. 

Ο Σεβασμιώτατος προσέφερε στους μαθητές, ως ευλογία, ένα στυλό για να το χρησιμοποιήσουν στις εξετάσεις τους με την ευχή να επιτύχουν σε αυτές, καθώς και μία εικόνα των Τριών Ιεραρχών, προστατών της Παιδείας και των Ελληνικών Γραμμάτων, για να τους συντροφεύει, ανακοινώνοντας ταυτόχρονα την τέλεση Ιεράς Παρακλήσεως, στον Μητροπολιτικό Ναό του Αποστόλου Παύλου Κορίνθου κατά την 9η  πρωινή, για κάθε ημέρα, κατά την οποία οι μαθητές θα προσέρχονται στα εξεταστικά κέντρα των Πανελλαδικών Εξετάσεων…»