ΚΟΡΙΝΘΙΑ: …Δεν υπάρχει! -…Τι είπε πάλι ο Γκιολής στα κανάλια την στιγμή που καταρρέουν δρόμοι και κινδυνεύουν σπίτια!!! (φωτο)

-Του Φώτη Νικολακόπουλου

Αυτοψία έκανε ο ALPHA στα σοβαρά προβλήματα που έχει δημιουργήσει η διάβρωση, ειδικά στη Δυτική Κορινθία!

«Άνοιξε» η γη στην παλαιά Εθνική. Η διάβρωση καταστρέφει υποδομές και περιουσίες.

Όπως αναφέρει ο Αντιδήμαρχος Ξυλόκαστρου τα σπίτια έχουν υποστεί ανεπανόρθωτες ζημιές καθώς η διάβρωση τα τελευταία χρόνια προχωράει με ραγδαίους ρυθμούς.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στους οικισμούς Λυγιά, Πιτσά, Λυκοποριά, Καμάρι και Ξυλόκαστρο. Όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι παρεμβάσεις που έχουν γίνει σε πολλά σημεία επιτείνουν το πρόβλημα.

Στο χωριό Καμάρι περισσότερα από 100 σπίτια αντιμετωπίζουν προβλήματα από τη σοβαρή διάβρωση. «Τα πρώτα σημάδια είχαν φανεί αρκετό καιρό πριν», ανέφερε μιλώντας στην κάμερα του ALPHA ιδιοκτήτης της επιχείρησης. «Αυτό που βλέπετε έγινε μέσα σε δευτερόλεπτα», συμπλήρωσε.

Εξαιτίας της διάβρωσης, ο Δήμος έχει κηρυχτεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από τον περασμένο Απρίλιο, ωστόσο κανείς δεν έκανε τίποτα. «Τα τελευταία χρόνια έχουμε ενημερώσει περιφέρεις και δήμους μα χαρτιά», σημείωσε ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης.

Η παλαιά εθνική οδός Κορίνθου-Πατρών έχει 35 χιλιόμετρα που βρέχονται από τον Κορινθιακό Κόλπο. Σε πολλά σημεία του οδικού αυτού το δίκτυο έχει «ανοίξει» στα δύο. 

«Δυστυχώς αυτό το φαινόμενο παρουσιάζεται τακτικά. Το συγκεκριμένο σημείο δημιουργήθηκε πριν από ένα δίμηνο περίπου», κ. Καραβάς, Αντιδήμαρχος του Δήμου Ξυλόκαστρου – Ευρωστίνης.

«Το ζήτημα της διάβρωση για την Κορινθία πιάνει όλη την ακτογραμμή της και είναι όλα αυτά τα χρόνια προτεραιότητα», ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κ. Γκιόλης”, αναφέρεται στο reader.gr.

ΣΣ. …Τι βγήκε να πει πάλι ο Γκιολής! Ότι το πρόβλημα είναι όλα αυτά τα χρόνια (που και ο ίδιος είναι αντιπεριφερειάρχης) …σε προτεραιότητα!!! …Και δεν ντρέπεστε να κάνετε τέτοιες δηλώσεις από τη στιγμή που ΤΟΣΑ χρόνια τόσο εσείς όσο και οι Κορίνθιοι πολιτικοί έχετε κάνει σχεδόν ΤΙΠΟΤΑ; Μόνο μην φτάσουμε στο σημείο να θρηνήσουμε θύματα γιατί τότε …θα τρέχετε όλοι μαζί και δεν θα φτάνετε! Τότε για να δούμε …θα μιλάτε ξανά για προτεραιότητες;

Ο δήμαρχος Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης Β. Τσιώτος το δήλωσε ξεκάθαρα: Θα θρηνήσουμε θύματα! (για υπενθύμιση δείτε την ανάρτηση: ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ- ΕΥΡΩΣΤΙΝΗ: “Θέμα χρόνου να θρηνήσουμε θύματα” λέει ξεκάθαρα ο δήμαρχος! -…Πέρα βρέχει για τους Κορίνθιους πολιτικούς!