ΚΟΡΙΝΘΙΑ: Η Ε. Παπά αναπαύεται στο Χιλιομόδι εκεί όπου γεννήθηκε -Αλβανικά ΜΜΕ …τη θέλουν Αλβανίδα!!!

“Απίστευτο κι όμως αληθινό: Δεν έχουν στεγνώσει τα δάκρυα των συγγενών, των φίλων αλλά και των θαυμαστών της τεράστιας Ειρήνης Παππα σε όλο τον κόσμο, η οποία έφυγε από τη ζωή βυθισμένη στο σκοτάδι από το Αλτσχάιμερ, και αλβανικά social media «κλαίνε» για την αλβανικής καταγωγής… Ειρήνη Παπά!

Με την κορυφαία Ελληνίδα ηθοποιό να αναπαύεται στο Χιλιομόδι Κορινθίας, εκεί όπου γεννήθηκε (η 13η Ελληνίδα θεά σε κάθε ευκαιρία μιλούσε από κάθε γωνιά του πλανήτη με υπερηφάνεια για τη γη των προγόνων της), κάποιοι στη γειτονική χώρα έχουν βαλθεί να την κάνουν να… σηκωθεί από τον τάφο της με όσα γράφουν και λένε για εκείνη!

Η Fiqiri Kasa Art Studio, που έχει παρουσία σε όλα τα social media και απαριθμεί χιλιάδες μέλη, με κείμενό της ισχυρίζεται πως η μεγάλη Ελληνίδα τραγωδός έχει αλβανικές ρίζες. Με το άκουσμα της τραγικής είδησης του θανάτου της οι υπεύθυνοι της σελίδας έσπευσαν να γράψουν:

«Πέθανε η σπουδαία αλβανικής καταγωγής ηθοποιός Ειρήνη Παππά. (Irena Leleku). Πριν από έξι χρόνια είχε πει στην ελληνική τηλεόραση ότι δεν μπορεί να φύγει από αυτή τη ζωή χωρίς να πει την αλήθεια ότι είναι Αλβανίδα». Το παιχνίδι της αλβανικής προπαγάνδας, λοιπόν, άγγιξε και τη σπουδαία Ελληνίδα ηθοποιό, με τους «εγκεφάλους» να εφευρίσκουν λόγια της και να έχουν σοβαρά προβλήματα μνήμης, μια και η τελευταία της τηλεοπτική συνέντευξη ήταν το 2004 και όχι πριν από… έξι χρόνια.

Οι ίδιοι μάλιστα δεν σταματούν εδώ, μια και η Fiqiri Kasa Art Studio κάνει εκτενή αναφορά και σε γυρίσματα που έκανε η Παπά με Αλβανούς συμπρωταγωνιστές της: «Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της θρυλικής ταινίας “Οδύσσεια” το 1968, στα διαλείμματα η Irena Papas και άλλοι σπουδαίοι Αλβανοί, όπως ο Bekim Fehmiu, μιλούσαν σε γλώσσα που δεν ανήκε σε άλλη από το κινηματογραφικό συνεργείο» γράφουν οι «εγκέφαλοι» της προπαγάνδας, ισχυριζόμενοι πως, όταν ένα μέλος του συνεργείου τούς ρώτησε τι γλώσσα μιλάνε, «η Παππα άγγιξε το χέρι του Bekim Fehmiu, με τον ίδιο να απαντά “είναι η μητρική μας γλώσσα”».

Η Ειρήνη Παπά με τον Αλβανό Bekim Fehmiu το 1968 στη θρυλική ταινία «Οδύσσεια»
Το σχέδιο προπαγάνδας επικαλείται συνεντεύξεις που είχε δώσει η Παπά εκείνη την περίοδο, λέγοντας, σύμφωνα με τους υπευθύνους της σελίδας, ότι είναι… μισή Αλβανίδα και ότι η Πελοπόννησος έχει γεμίσει από Αλβανούς! Μετά την εν λόγω ανάρτηση υπήρξαν δεκάδες κοινοποιήσεις από μέλη, ενώ οι χρήστες του διαδικτύου της συγκεκριμένης σελίδας έκαναν λόγω για την Αλβανίδα Ειρήνη Παππα που κυριάρχησε στην παγκόσμια 7η τέχνη”, αναφέρεται στο tilestwra.com