ΚΟΡΙΝΘΙΑ: Ι. Σιάτος: “Ο Νίκας κατηγόρησε τους ίδιους τους δικούς του Κορίνθιους περιφερειακούς συμβούλους και παραδέχθηκε ότι τα ρέματα της Κορινθίας δεν έχουν καθαριστεί”

Επανερχόμαστε σε προηγούμενη ανάρτησή μας με τίτλο: Πρωτοφανές! -…Άδειασμα του Νίκα στους συνεργάτες του στην Κορινθία! -…Ακόμα να παραιτηθούν; -Γκιολής και Κόρκα …τι λένε; -Αναφορά και για τα “ποσταρίσματα”!

Εκ μέρους της παράταξης “Πρώτα η Πελοπόννησος-Μανώλης Μάκαρης” ο Ι. Σιάτος αναφέρει:

Σε δηλώσεις του, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, παραδέχθηκε ότι τα ρέματα της Κορινθίας δεν έχουν καθαριστεί.  Κατηγόρησε για αυτό, τους ίδιους τους δικούς του,  Κορίνθιους Περιφερειακούς Συμβούλους, που άσκησαν διοίκηση, πολλοί από τους οποίους επανεκλέχτηκαν  με τον συνδυασμό Πτωχού.

Ο καθαρισμός των ρεμάτων αντί να είναι μια τυπική εργασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου,  παρουσιάζεται ως ένα δύσκολο, χρονοβόρο και πολύπλοκο έργο, ενώ φυσικά δεν είναι. Στις περισσότερες των περιπτώσεων, οι καθαρισμοί μπορούν να γίνουν με τα μηχανήματα της Περιφέρειας. Παρ’ όλα αυτά, τα μηχανήματα που κόστισαν χιλιάδες ευρώ, σαπίζουν αχρησιμοποίητα, ενώ κανείς δεν ενδιαφέρεται για τη συντήρηση  και την επισκευή των βλαβών τους. 

Έτσι, τα έργα ανατίθενται σε εργολάβους, ακολουθούν ενστάσεις, χρονοβόρες δικαστικές διαδικασίες και εν τέλει οι καθαρισμοί των ρεμάτων δεν ολοκληρώνονται ποτέ. Στην πρώτη νεροποντή θα φταίει πάλι η κλιματική αλλαγή. Αν δεν μπορούν να καθαρίσουν ούτε τα ρέματα , τι ακριβώς κάνουν εκεί στην Περιφέρεια; Γιατί ζήτησαν από τους Κορίνθιους την επανεκλογή τους; Τι θα πουν στους πολίτες όταν πλημμυρίσουν τα σπίτια τους; 

Καλούμε την Περιφέρεια Πελοποννήσου να αφήσει τις δικαιολογίες και να ξεκινήσει άμεσα τα έργα”.