ΚΟΡΙΝΘΙΑ: …Ούτε “κιχ” δεν έβγαλαν!

-Του Φώτη Νικολακόπουλου

Με πλειοψηφία, αλλά και αρκετές διακομματικές διαφοροποιήσεις ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τον πολιτικό γάμο ομόφυλων ζευγαριών στην ολομέλεια της βουλής.

Και φυσικά για ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ σε ότι αφορά τους 4 Κορίνθιους βο(υ)λευτές το αποτέλεσμα ήταν το ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟ!

Ψήφισαν και οι 4 ΝΑΙ σε αυτό το νομοσχέδιο!!! Δεν βρέθηκε ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ να κάνει τη διαφορά, να απέχει ή να καταψηφίσει! Έδειξαν για ακόμα μία φορά ότι είναι …τα καλά παιδιά και ακούνε πιστά τη γραμμή των αρχηγών τους!

Δήμας, Ταγαράς, Σούκουλη και Ψυχογιός ΨΗΦΙΣΑΝ ΝΑΙ!

Δεν σκέφτηκε κανένας τους ότι όποιος έκανε το αντίθετο θα ανέβαινε κατακόρυφα στα μάτια των Κορίνθιων ψηφοφόρων και θα το έβρισκε στην κάλπη την επόμενη φορά!

Αλλά οι πράξεις τους μέχρι τώρα δείχνουν ότι προτιμούν να είναι “βολεμένοι” στο να είναι τα καλά και υπάκουα παιδιά!

Δήμας και Ταγαράς συνηθισμένοι στο να ψηφίζουν ΝΑΙ (Απλά τώρα στη θέση του Κόλλια το ίδιο κάνει και η νέα βουλευτής Μ. Σούκουλη)!

Μάλιστα στη ΝΔ δόθηκε η δυνατότητα από τον αρχηγό τους να καταψηφίσουν ή να απέχουν! Ούτε το ένα έκαναν ούτε το άλλο οι δικοί μας της ΝΔ στην Κορινθία!!!

Σε ότι αφορά τώρα τον Ψυχογιό του ΣΥΡΙΖΑ …θα βάζαμε και στοίχημα ότι θα ψήφιζε θετικά! Αλλά από τον Ψυχογιό …τι να περιμένουν οι Κορίνθιοι! Δεν ξεχνάμε πριν λίγα χρόνια ότι φάνηκε αρχικά …πολλά υποσχόμενος (λίγο πριν την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ) σε ότι αφορά το χώρο του κέντρου μεταναστών στην Κόρινθο, αλλά όταν έγιναν κυβέρνηση (επι Τσίπρα) …τα ξέχασε και το κέντρο μεταναστών δεν έκλεισε (όπως έλεγαν τότε στο ΣΥΡΙΖΑ), αντίθετα λειτουργεί μέχρι και σήμερα με την ΑΝΟΧΗ και των Κορίνθιων βουλευτών της ΝΔ …που έχουν μάθει να λένε σε όλα ΝΑΙ!

Δεν είναι εξάλλου καθόλου τυχαίο που ο Ψυχογιός “καρδιοχτύπησε” στις τελευταίες εθνικές εκλογές αφού τον πλησίασε επικίνδυνα ο Γ. Δέδες που έθετε ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ βουλευτής!!! Πλέον διατηρούμε σοβαρές επιφυλάξεις κατα πόσο θα σταθεί και πάλι τυχερός ο Ψυχογιός στις ερχόμενες βουλευτικές εκλογές, καθώς τόσα χρόνια βουλευτής εκτός από κάποιες επερωτήσεις …μάλλον δεν έχει παρουσιάσει κάτι δικό του που έχει γίνει στην Κορινθία! Και φυσικά θα τον δυσκολέψουμε αν τον ρωτήσουμε να μας πει ΤΟΣΑ χρόνια βουλευτής ΠΟΣΑ έργα φέρουν την υπογραφή του! Ας μας πει πρώτα …έστω και ένα!

Για την ιστορία να γράψουμε και αυτούς που ΕΙΧΑΝ ΤΑ ΚΟΤΣΙΑ να καταψηφίσουν ή να απέχουν να ψηφίσουν αυτό το νομοσχέδιο (για ψάξτε, θα βρείτε πουθενά παρακάτω έστω έναν Κορίνθιο βο(υ)λευτή;)

Συνοπτικά, τα 20 όχι της ΝΔ: Χαράλαμπος Αθανασίου, Φωτεινή Αραμπατζή, Βασίλης Γιόγιακας, Στέφανος Γκίκας, Κώστας Γκιουλέκας, Θανάσης Δαβάκης, Αναστάσιος Δημοσχάκης, Κώστας Καραγκούνης, Άννα Καραμανλή, Θεόδωρος Καραογλου, Ανδρέας Κατσανιώτης, Δημήτρης Κυριαζίδης, Θεόφιλος Λεονταρίδης, Φώντας Μπαραλιάκος, Γιάννης Πασχαλίδης, Μάριος Σαλμάς, Αντώνης Σαμαράς, Ευριπίδης Στυλιανίδης, Μάξιμος Χαρακόπουλος, Μίλτος Χρυσομάλλης,

Οι αποχές

ΝΔ 31: Διονύσης Ακτύπης, Γιάννης Ανδριανό, Λάκης Βασιλειάδης, Κώστας Βλασης, Γιώργος Βλάχος, Μάκης Βορίδης, Γιώργος Γεωργαντάς, Γιάννης Γιάτσιος, Ανδρέας Ζαμπίλης, Θανάσης Καββαδάς, Γιάννης Καλλιάνος, Δημήτρης Καλογερόπουλος, Μάρκος Καφούρος , Σταύρος Κελέτσης, Μαρία Κεφάλα, Μάνος Κονσόλας, Γιώργος Κοτρωνιάς, Δημήτρης Κούβελας, Σπύρος Κουλκουδίνας, Γιάννης Λαμπρόπουλος, Περικλής Μαντάς, Νότης Μηταράκης, Κατερίνα Μονογυιου, Γιάννης Μπούγας, Χρήστος Μπουκώρος, Γιάννης Οικονόμου, Γιώργος Παπασωτηρίου, Στέλιος Πέτσας, Θάνος Πλεύρης, Χριστόδουλος Στεφανάδης, Άγγελος Συρίγος.

ΣΥΡΙΖΑ 2: Όθων Ηλιόπουλος, Παύλος Πολάκης – Και ένα «παρών» από ΣΥΡΙΖΑ Νίνα Κασιμάτη”, αναφέρεται μεταξύ άλλων στο protothema.gr

ΣΣ. Σε ότι αφορά τους Κορίνθιους βουλευτές μετά από τη θετική τους ψήφο …θα κάνουν πως δεν συνέβη τίποτα, θα κοιτούν κανονικά στα μάτια τους ψηφοφόρους τους αλλά και θα συναντούν τους εκπροσώπους της εκκλησίας που αντέδρασε έντονα! (για υπενθύμιση δείτε τη σχετική ανάρτηση: “Μητρόπολη Κορίνθου: “Η πολιτεία σύντομα θα ψηφίσει νόμο «άνομο» που καταστρατηγεί τον ιερό θεσμό της οικογένειας” -Οι πολιτικοί μας …τα ακούνε”;

Αυτό το οποίο θεωρούμε ότι ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ στο εξής να κάνουμε προς τους Κορίνθιους ψηφοφόρους είναι το εξής: Τα παραπάνω κατορθώματα των Κορίνθιων βο(υ)λευτών μας θα τα θυμίζουμε με την ΚΑΘΕ ευκαιρία για να “εμπεδώσουν” πλέον ΟΛΟΙ ποιοι είναι αυτοί που ψηφίζουν για να τους εκπροσωπούν στο Ελληνικό κοινοβούλιο! Σε ότι αφορά τα σοβαρά Κορινθιακά προβλήματα…πέρα βρέχει!