Οι διαπιστώσεις είναι απογοητευτικές και ανησυχητικές για την κατάσταση της υγείας στην Κορινθία!!! Αυτά που γράφουμε τόσο καιρό επιβεβαιώνονται συχνά, είτε από τους ασθενείς, είτε από όσους επισκέπτονται το νοσοκομείο Κορίνθου και τα κέντρα υγείας στο νομό!
Ειδικά αυτά που συμβαίνουν στο νοσοκομείο Κορίνθου …δεν υπάρχουν! Και από την άλλη βλέπουμε τον διοικητή Γρ. Καρπούζη, …όχι να βρίσκει λύσεις, …όχι να τα χώνει στους υπευθύνους του υπουργείου, αλλά να μην απαντάει και σε αυτά τα ΣΟΒΑΡΑ που βλέπουν το φως της δημοσιότητας …για τα τραγελαφικά στο νοσοκομείο Κορίνθου!
Αυτά που γράφουμε τόσο καιρό τα είδε τώρα και το κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ που βρέθηκε τόσο στο νοσοκομείο Κορίνθου όσο και στο κέντρο υγείας Λουτρακίου!
Από το ΠΑΣΟΚ Κορινθίας αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Την Τετάρτη 21/9/2022 κλιμάκιο της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Κορινθίας με επικεφαλής τον Τομεάρχη Υγείας – Βουλευτή Κιλκίς Γεώργιο Φραγγίδη, επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας Λουτρακίου και το Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου.
Σκοπός της επίσκεψης, η εκ νέου καταγραφή των προβλημάτων και ελλείψεων στις υγειονομικές δομές του νομού και η άσκηση πίεσης στην Κυβέρνηση μέσω προτάσεων για την εξεύρεση λύσεων. Πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τη Υπεύθυνη του Κέντρου Υγείας κα Σούκουλη και ξενάγηση στους χώρους του Κέντρου, συνάντηση με τον Διοικητή του ΓΝΚ κ. Καρπούζη και με το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό που εκπροσώπησαν μεταξύ άλλων ο κ. Μέλλος – Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κορινθίας, ο κ. Μίνος – Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΓΝΚ, και ο Διευθυντής της Καρδιολογικής κ. Χασικίδης.
Οι διαπιστώσεις ήταν απογοητευτικές και ανησυχητικές για την κατάσταση της Υγείας στον Nομό. Στο Κέντρο Υγείας Λουτρακίου, οι κτηριακές υποδομές βρίσκονται σε εγκατάλειψη χωρίς την απαραίτητη συντήρηση. Το Ακτινολογικό και το Μικροβιολογικό εργαστήριο είναι κλειστά και παρατημένα εδώ και χρόνια, υπάρχει υποστελέχωση σε γιατρούς, και ο οδοντιατρικός εξοπλισμός έχει ηλικία 35ετιας. Τα βράδια δεν υπάρχει φύλαξη. Το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Αγίων Θεοδώρων και το Περιφερειακό Ιατρείο Περαχώρας υπολειτουργούν.
Στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου παρατηρήθηκε χάσμα μεταξύ των απόψεων της Διοίκησης και του Προσωπικού για την υπάρχουσα κατάσταση. Επικρατεί υποστελέχωση στο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό ακόμα και σε κλινικές αιχμής, όπως το ΤΕΠ (Χειρουργικό και Παθολογικό). Μόνο το 55% των οργανικών θέσεων των ιατρών καλύπτεται, ενώ υπάρχουν και κλειστές κλινικές, όπως η Ω.Ρ.Λ.
Το ιατρικό προσωπικό εξαντλείται από τις υπεράριθμες εφημερίες, παρότι συνεχίζει να ανταποκρίνεται σε αυτές. Οι Ιατροί Γενικής Ιατρικής που έχουν μετακινηθεί από Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία του Νομού δεν επαρκούν για να καλύπτονται οι ανάγκες του Νοσοκομείου.
Ταυτόχρονα υποβαθμίζεται η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών στις αποκεντρωμένες Δομές Υγείας. Η πυρασφάλεια του Νοσοκομείου δεν καλύπτει τις απαραίτητες προδιαγραφές, ενώ ο ξενοδοχειακός εξοπλισμός και οι υλικοτεχνικές εγκαταστάσεις χρειάζονται επειγόντως ανανέωση…»