ΚΟΡΙΝΘΙΑ: Ο εορτασμός της Παγκοσμίου Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού

Από τη μητρόπολη Κορίνθου αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Πραγματοποιήθηκε κι εφέτος με κάθε Εκκλησιαστική λαμπρότητα ο εορτασμός της Παγκοσμίου  Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στην Ι. Μητρόπολή μας.

Συγκεκριμένα την παραμονή της εορτής το εσπέρας, Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2020, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος, απουσιάζοντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου στο Αγιώνυμο Όρος Άθω, για την Πανήγυρη της Καταθέσεως της Αγίας Ζώνης στην Ι. Μονή Βατοπαιδίου, τέλεσε τον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό στο πανηγυρίζον Ι. Ησυχαστήριο του Τιμίου Σταυρού Μαψού, πλαισιούμενος από Ιερείς της Ι. Μητροπόλεως μας και από άλλες Ι. Μητροπόλεις, ο οποίος και ομίλησε στο πολυπληθές Εκκλησίασμα, αναφερόμενος στον Τίμιο Σταυρό κατά την αρχή της ανθρώπινης ιστορίας με το «πρωτευαγγέλιον

Την επομένη το πρωί, Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020, ο Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως μας άγιος Κεγχρεών κ. Αγάπιος μετέβη στην Ι. Μονή Αγίου Βλασίου Άνω Τρικάλων όπου και ετέλεσε τον Όρθρο και την Θ. Λειτουργία, ομίλησε δε στους ευσεβείς προσκυνητές, αναφερόμενος στο Ιερώτατο σύμβολο της Πίστεώς μας, τον Τίμιο και Ζωοποιό Σταυρό, ως όργανο σωτηρίας, ως σύμβολο αυταπαρνήσεως, θυσίας και πόνου. Ατενίζοντας οι Χριστιανοί τον Σταυρό του Σωτήρος καταθέτουν τον δικό τους πόνο λαμβάνοντας δύναμη, παρηγοριά και θάρρος στον δρόμο τους προς την Βασιλεία των Ουρανών.

Την  ίδια ημέρα ο Ιεροκήρυξ της Ι. Μητροπόλεως μας Πανοσ. Αρχιμ. π. Άνθιμος Παπαλεξόπουλος τέλεσε Πανηγυρική Θ. Λειτουργία στο πανηγυρίζον Ι. Ησυχαστήριο του Τιμίου Σταυρού Μαψού όπου και ομίλησε επίκαιρα…»