ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Ανακοίνωση της μητρόπολης για τον θάνατο της συζύγου του Β. Νανόπουλου…

Από τη μητρόπολη Κορίνθου αναφέρεται σε δελτίο τύπου: «Την Εξόδιο Ακολουθία της μακαριστής Αγγελικής Γιώτη – Νανοπούλου, συζύγου του Βασιλείου Νανόπουλου, Δημάρχου Κορινθίων, τέλεσε ο Θεοφιλέστατος Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως μας Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος, το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2020, στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο.

Στον επικήδειο λόγο του ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος με λόγους παραμυθητικούς για τον αιφνίδιο θάνατο ως και για το νέο της ηλικίας της θανούσης, αναφέρθηκε στην διά της παρακοής των Πρωτοπλάστων ανθρώπινης επιλογής του θανάτου, αφού «θάνατον ο Θεός ουκ εποίησεν», ως και εις το άδικον του θανάτου, αφού ο Αδάμ και η Εύα παρήκουσαν την εντολή του Θεού, όμως ο δίκαιος Άβελ, δευτερότοκος γυιός των, πρώτος απέθανε,αλλά και στο γεγονός ότι ο Ιησούς Χριστός με την ενανθρώπισήΤου κατέστη τόσον«οικείος» του ανθρώπου, ώστε και αυτήν την μοναδική εμπειρία του καθενός μας, του θανάτου, κατεδέχθη επί τριήμερον, αλλ’αυτεξουσίως ανέστη εκ νεκρών «θανάτω θάνατον πάτησας», προσφέροντας την ελπίδα της αναστάσεως στους πιστεύοντας εις Αυτόν, όπως ομολογούμε στο Σύμβολο της Πίστεώς μας.Αυτός ο κατα τον Ι. Χρυσόστομο «ακολάκευτος δήμιος», κοινή μοίρα όλων των ανθρώπων, γίνεται η θύρα για την πορεία μας από τα «λυπηρότερα» στα «θυμηδέστερα».

Τέλος μετέφερε στον σύζυγο της εκλιπούσης, κ. Δήμαρχο Κορινθίων, στα παιδιά τους, στους συγγενείς των τις συλλυπητήριες ευχές του Σεβ. Ποιμενάρχου μας, ο οποίος ευρίσκετο εις την Ι. Μέγιστη Μονή του Βατοπαιδίου για την πανήγυρη της Αγίας Ζώνης, προσκεκλημένος από καιρού υπό της Ι. Μονής, τονίζοντας ότι θα προσευχηθεί για το Ποίμνιό του και σαφώς για την ανάπαυση της ψυχής της αοιδίμου Αγγελικής αλλά και για την άνωθενπαρηγορία του συζύγου της κ. Βασιλείου Νανόπουλου, Δημάρχου Κορινθίων, και των τέκνων τους…»