ΚΟΡΙΝΘΙΑ: …Στα αζήτητα το εξοχικό του Π. Φιλιππίδη στο Σοφικό! -Τι συνέβη με τον τελευταίο πλειστηριασμό…

“Ενώ η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη συνεχίζεται στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού, χθες χτύπησε το ηλεκτρονικό σφυρί για το εξοχικό του ίδιου και της συζύγου του στο Σοφικό Κορινθίας. Ωστόσο ο πλειστηριασμός ματαιώθηκε ελλείψει πλειοδοτών.

Το συγκεκριμένο ακίνητο είχε αρχικά προγραμματιστεί για τις 19 Ιανουαρίου 2022, αλλά ο πλειστηριασμός ανεστάλη.

Υπενθυμίζεται ότι στις 27 Ιουλίου, -επίσης μετά από αναστολή και αύξηση της τιμής εκκίνησης στις 900.000 ευρώ-, ήταν να βγει στο σφυρί και η μεζονέτα του ηθοποιού και της συζύγου του στο Π. Ψυχικό. Ωστόσο την προηγουμένη υπήρξε αναστολή καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, το ακίνητο μεταβιβάστηκε σε τιμή πάνω από αυτή του πλειστηριασμού, με ταυτόχρονη εξόφληση της επισπεύδουσας Intrum.

Το εξοχικό στο Σοφικό

Δεν έγινε όμως το ίδιο και με το εξοχικό στο Σοφικό, το οποίο τελικά βγήκε χθες σε πλειστηριασμό με επισπεύδουσα την Intrum, και με δικαιούχο επίσης την «VEGA I NPL Finance DAC», ως ειδική διάδοχο της Τράπεζας Πειραιώς.

Η τιμή πρώτης προσφοράς είχε οριστεί στις 176.400 ευρώ (53.000 ευρώ για τα ποσοστά 50% εξ αδιαιρέτου), ενώ το ακίνητο κατασχέθηκε στις 16 Ιουνίου 2021 για οφειλή ύψους 200.000 ευρώ, που αποτελούσε μέρος του συνολικού επιταχθέντος ποσού, όπως αναφερόταν στην αρχική έκθεση.

Πρόκειται για ένα οικόπεδο έκτασης 1.242 τ.μ., άρτιο και οικοδομήσιμο, στη θέση Αμόνι Σοφικού, της Δημοτικής Ενότητας Σολυγείας του Δήμου Κορινθίων, εντός του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου παραθεριστικού οικισμού του Οικοδομικού Συνεταιρισμού Υπαλλήλων Τραπέζης της Ελλάδος (ΟΣΥΤΕ)…”, αναφέρεται μεταξύ άλλων στο newmoney.gr