ΚΟΡΙΝΘΙΑ: Νέα αναφορά για τον ιερέα με τις καταδικαστικές αποφάσεις Δ. Φουρλεμάδη!

Επανερχόμαστε στο κουίζ της Παρασκευής με τίτλο: “Ο Κορίνθιος ιερέας …πάλι σε δημοσιεύματα!

Ένα ενδιαφέρον άρθρο δημοσίευσε τη περασμένη Δευτέρα η ekklisiaonline.gr, όπου και γίνεται αναφορά για τον πολύ γνωστό ιερέα στην Κορινθία και ειδικότερα στο Λουτράκι πατηρ Δημήτριο Φουρλεμάδη

Στην ekklisiaonline.gr αναφέρεται:

“Ήδη από τον περασμένο Φεβρουάριο η elpedison μέσα από διαδικασίες μυστήριες και όχι διαφανείς πλησίασε ιερές Μητροπόλεις και ξεκίνησαν μαζικές αλλαγές παρόχων ιερών ναών.

Μια μητρόπολη από αυτές είναι η Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως. Παρόλο που οι energy, Ηρων και Ζενύθ δώσανε προσφορές και ειδικά η energy πολύ χαμηλές τιμές κατά παράξενο τρόπο δίχως διαγωνισμό επέλεξαν την elpedison.

Οι μητροπόλεις μαζικά ζητάνε από κάθε ιερέα τον τελευταίο λογαριασμό της Δεη και μόνες τους προχωράνε στην αλλαγή του παρόχου στην elpedison.

Οι περισσότεροι ναοί έχουν και ηλεκτρικό ρεύμα και αέριο οπότε σκεφτείτε τον τεράστιο τζίρο που πάει στην elpedison μια εταιρεία στην ουσια Ιταλική από ότι δείχνουν οι ισολογισμοί. Τζίρος δίχως να ζητήσουν επίσημα κλειστές προσφορές δημόσια η κάθε Μητρόπολη.

Ιερείς έκαναν παράπονα για την συγκεκριμένη εξέλιξη ενώ άφησαν να εννοηθεί πως ενδεχομένως υπάρχουν και άλλοι λόγοι πίσω από αυτήν την επιλογή που θα φανούν στη συνέχεια.

Ο Καταδικασθείς για κακουργήματα και η εμπλοκή

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE για λογαριασμό της Ιταλικής εταιρίας με στενές σχέσεις με το Βατικανό ELPEDISON φέρεται να δρα ο καταδικασθείς για κακουργήματα, πρώην διεθυντής του Οργανισμού “Αλληλεγγύη” της Εκκλησίας της Ελλάδος, Δημήτρης Φουρλεμάδης.

Ο συγκεκριμένος άνθρωπος (Ιερέας πλέον) φέρεται σύμφωνα με μαρτυρίες να έχει πλησιάσει τις Ιερές Μητροπολεις όπως για παράδειγμα την Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως για λογαριασμό της συγκεκριμένης εταιρίας.

Ποιος είναι ο Φουρλεμάδης

Ο π. Δημήτριος Φουρλεμάδης σπούδασε Ιατρική στο Ιάσιο Ρουμανίας και στη διάρκεια των σπουδών του ανέλαβε Σύμβουλος του Πατριαρχείου Ρουμανίας σε θέματα Κοινωνικής Πρόνοιας.

Το 2001 ανέλαβε τη διεύθυνση του Οργανισμού “Αλληλεγγύη” της Εκκλησίας της Ελλάδος, μέσω του οποίου ίδρυσε στην Ελλάδα και το εξωτερικό 6 ξενώνες, 9 δομές ψυχικής υγείας και ειδικά σχολεία.

Για το έργο αυτό τιμήθηκε με χρυσά παράσημα των Εκκλησιών Ρουμανίας, Φινλανδίας κ.ά. χωρών, βραβεύθηκε κατ επανάληψιν από την ελληνική και ξένες κυβερνήσεις, καθώς και από Μητροπόλεις.

Διετέλεσε διευθυντής και πρόεδρος ΔΣ πολλών οργανισμών και ιδιωτικών επιχειρήσεων. Το Πατριαρχείο Ρουμανίας τον χειροτόνησε ιερέα.

Ο Δημήτρης Φουρλεμάδης καταδικάστηκε για:

Το κακούργημα της υπεξαίρεσης κατ’ εξακολούθηση με την επιβαρυντική διάταξη του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, τον 1608/50.

Το κακούργημα της απλής απιστίας στην υπηρεσία. ΟΙ Δικαστές οι δικαστές έκαναν εν προκειμένω δεκτή την εισαγγελική πρόταση και προχώρησαν σε κατ’ επιτρεπτή μεταβολή της κατηγορίας από απιστία στην υπηρεσία, με την επιβαρυντική διάταξη του ν.1608/1950.

Ο Δημήτρης Φουρλεμάδης αθωώθηκε από τη μία πράξη της απιστίας που του καταλογιζόταν από το αρχικό κατηγορητήριο και αφορούσε σε αγορά ακινήτου στην Κυψέλη.

Στον πρώην διευθυνοντα σύμβουλο της ΜΚΟ της Εκκλησίας αναγνωρίστηκαν 2 ελαφρυντικά, του προτερου έντιμου βίου και της καλης συμπεριφοράς μετά την πραξη του, με αποτέλεσμα να “σπάσουν” τα ισόβια με τα οποία κινδύνευε.

Οι δικαστές δέχθηκαν το αίτημα του και του αναγνώρισαν αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση του. Αφέθηκε έτσι ελεύθερος με την επιβολή του περιοριστικού όρου της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εγγυοδοσίας 10.000 ευρώ”.

ΣΣ. …Πάλι τα ίδια με τον Δ. Φουρλεμάδη; …Τι άλλο θα ακούσουμε για τον εν λόγω ιερέα; …Έχει βουίξει το πανελλήνιο με τις ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ σε βάρος του υποθέσεις!

Κ.Ν