Την ανακήρυξαν ως ευεργέτιδα της μητρόπολης Κορίνθου -Της απέδωσαν τη μέγιστη διάκριση της μητρόπολης…

Από τη μητρόπολη Κορίνθου αναφέρεται μεταξύ άλλων: “Με την Πανηγυρική Τρισαρχιερατική Θ. Λειτουργία στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Απ. Παύλου Κορίνθου, συνεχίστηκαν οι Εορταστικές Εκδηλώσεις των «ΙΔ΄ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΩΝ 2020».

Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα το πρωί, 29η Ιουνίου 2020, ανήμερα της μνήμης των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, χοροστάτησε στην Ι. Ακολουθία του Όρθρου και τέλεσε την Θ. Λειτουργία ο ορισθείς υπό της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, εκπρόσωπος Αυτής, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, συνιερουργούντων του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κεγχρεών κ. Αγαπίου και του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Διονυσίου.

Λόγους οικοδομής στο Χριστεπώνυμο πλήρωμα, που είχε κατακλύσει τον Καθεδρικό Ι. Ναό του Αποστόλου Παύλου και τον περιβάλλοντα χώρο, απηύθυνε ο Θεοφιλέστατος Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως μας Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος, ο οποίος εκκίνησε την ομιλία του εστιάζοντας με γλαφυρό τρόπο στο μένος, με το οποίο ο Σαύλος καταδίωκε τους Χριστιανούς, «γεμάτος θυμό και εκδίκηση», πριν φυσικά την «κλήση» της Δαμασκού. Στην Δαμασκό έπεσε ο Σαούλ και σηκώθηκε ως Απόστολος ο Παύλος, αυτοαποκαλούμενος μάλιστα, με περίσσια υπερηφάνεια, «δούλος Ιησού Χριστού». Ο γνώριμος ενθουσιασμός του επανέρχεται μόνο που τώρα κηρύττει «Ιησού Χριστόν και τούτον Εσταυρωμένο», τα δεσμά του γίνονται πηγή δυνάμεως, φτερά μεγάλα, δυνατά και ακαταμάχητα με αποτέλεσμα τον ξεριζωμό αιωνόβιων πεποιθήσεων και την ίδρυση Εκκλησιών σε όλο τον τότε γνωστό κόσμο, που συγκλονίζεται κυριολεκτικά από το κήρυγμά Του.

Όμως ο Απόστολος δεν έζησε «ρόδινα». Υπέστη πολλά για να επιτύχει περισσότερα. Και απ’ όλους αυτούς τους κινδύνους πάντοτε Τον λύτρωνε ο Κύριος. Το διακηρύττει εξάλλου ο Ίδιος: «και εκ πάντων με ερρύσατο ο Κύριος». Όμως ακατάβλητος αγωνιστής, ως ήταν, παρέμεινε ως σήμερα παντοτινό υπόδειγμα αγώνων για την πίστη και την αλήθεια και συνεχίζει να ζητεί ως σήμερα μιμητές, που θα συνεχίσουν να παρουσιάζουν ζωντανή και ζέουσα αυτή την πίστη και την αλήθεια του Χριστού, που Εκείνος εκήρυξε και με τον μαρτυρικό θάνατο του επεσφράγισε.

Λίγο πριν την απόλυση, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος ανακήρυξε ως Ευεργέτιδα της Ι. Μητροπόλεως Κορίνθου την τέως Πρόεδρο του Συλλόγου υπό την επωνυμία «Ορθόδοξη Χριστιανική και Πολιτιστική Αδελφότητα «Η Αγία Πρίσκιλλα», κ. Δέσποινα Μέξια, και της επέδωσε τιμητικώς το Παράσημο του Αποστόλου Παύλου, την μέγιστη διάκριση της Αποστολικής Ιεράς Μητροπόλεως Κορίνθου, αναγνωρίζοντας στο πρόσωπό της και την προσφορά του ως άνω Συλλόγου στους Χριστιανούς της Κορίνθου και το επιτελεσθέν μετ᾿ Εκκλησιαστικής φρονήσεως Κατηχητικό και Φιλανθρωπικό έργο αυτού...”.