ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Απάντηση του Β. Νανόπουλου για το κλεμμένο μηχάνημα – …Ακόμα προσπαθούν να το εντοπίσουν!

Σε ανακοίνωση από γραφείο του δημάρχου Κορινθίων Β. Νανόπουλου αναφέρεται:

«Απάντηση στις καταγγελίες του κ.Σταυρέλη περί «πλιάτσικου» στο δήμο Κορινθίων

Το 2018 ο κ. Σταυρέλης, έφερε στην επιφάνεια την απώλεια βαγονιών, που βρίσκονταν στο ανοικτό θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» στα Εξαμίλια. Σήμερα καταγγέλλει  την απώλεια ενός παλιού και εγκαταλειμμένου μηχανήματος / οχήματος  (τσάπα ) στο Χιλιομόδι και ξαναθύμισε τα βαγόνια .

Πληροφορούμε τους δημότες μας  για το θέμα που έχει ως εξής :

  1. Το μηχάνημα / όχημα  ήταν παρατημένο και εκτός λειτουργίας στο Χιλιομόδι από το 2016, από την προηγούμενη δημοτική αρχή στην οποίαν ανήκαν τότε ο κ. Σταυρέλης  και πολλοί από τους συνεργάτες του.
  2. Το μηχάνημα / όχημα κυκλοφόρησε για πρώτη φορά  στις 2.03.1989  και ήταν αδύνατον να κινηθεί , επρόκειτο δε να εκποιηθεί ως παλιοσίδερα  αξίας περίπου 1000 ευρώ  . Ήταν το πιο παλιό μηχάνημα / όχημα   έργου σε αχρηστία για πολλά χρόνια και η μεταφορά του σε ασφαλή χώρο θα στοίχιζε τα μισά χρήματα της αξίας του .
  3. Την κλοπή  του εγκαταλειμμένου μηχανήματος / οχήματος  στο Χιλιομόδι, πολύ πριν το αποκαλύψει η έρευνα του κ. Σταυρέλη, την είχε εντοπίσει η αρμόδια υπηρεσία καθαριότητας.
  4. Ο δήμαρχος, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος και ο διευθυντής της υπηρεσίας, όταν πληροφορήθηκαν την απώλεια, χωρίς καμία χρονοτριβή έκαναν το εντελώς αυτονόητο. Προσέφυγαν στο αστυνομικό τμήμα Κορίνθου και κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά κατ’ αγνώστων για την κλοπή του μηχανήματος / οχήματος. 
  5. Συνεργάστηκαν και συνεργάζονται με την αστυνομία για τον εντοπισμό του μηχανήματος / οχήματος και την τιμωρία των υπευθύνων 
  6. Είναι σε εξέλιξη η διαδικασία συγκέντρωσης όλων των εγκαταλελειμμένων μηχανημάτων / οχημάτων του δήμου που είναι διάσπαρτα  σε όλη την έκταση του δήμου προ πολλών ετών .

Διαβεβαιώνουμε τους δημότες μας ότι η δημοτική αρχή κάνει ότι είναι απαραίτητο για να διασφαλίσει την περιουσία του δήμου αθόρυβα και αποτελεσματικά  και όταν προκύπτει θέμα όπως το παραπάνω  το  αντιμετωπίζει όπως ο νόμος ορίζει».

ΣΣ. Για υπενθύμιση δείτε τη χθεσινή ανάρτηση: “Πλιάτσικο” στο δήμο Κορινθίων! -Εξαφανίζονται μηχανήματα! -Θα υπάρξει επέμβαση εισαγγελέα; -Ο δήμαρχος …άκουσε τίποτα!

Κ.Ν