ΚΟΡΙΝΘΙΑ: Ποια είναι η εξέλιξη με τον αστυνομικό που συνελήφθη;

Σε αστυνομικό δελτίο τύπου της Τρίτης αναφέρεται:

«Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας συνελήφθη 61χρονος σωφρονιστικός υπάλληλος που υπηρετεί σε Κατάστημα Κράτησης στην Κεντρική Ελλάδα για δωροληψία και παράβαση καθήκοντος.

Ο ανωτέρω, σύμφωνα με ένορκη μαρτυρία προσέγγισε αλλοδαπό κρατούμενο γνωστοποιώντας του την πρόθεσή του να του προμηθεύσει εντός του σωφρονιστικού καταστήματος για λογαριασμό του χασίς, αλκοόλ ή κινητό τηλέφωνο, έναντι χρηματικής αμοιβής.

Ο κρατούμενος ενημέρωσε τις Αρχές και στη συνέχεια αιτήθηκε παράνομη εισαγωγή κινητού τηλεφώνου από τον 61χρονο έναντι 1000 ευρώ, αντί 1.500 που αρχικά του είχε απαιτήσει. Η συμφωνία έκλεισε και ο σωφρονιστικός υπάλληλος έδωσε συγκεκριμένες οδηγίες στον αλλοδαπό κρατούμενο.

Για τη διερεύνηση της υπόθεσης εκδόθηκαν ειδικές ανακριτικές πράξεις ενώ η σύλληψη του σωφρονιστικού υπαλλήλου, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο  ελεγχόμενης συναλλαγής, που έγινε στο τοπικό ΚΤΕΛ με προσημειωμένα χαρτονομίσματα, τα οποία παρέδωσε αστυνομικός της Υπηρεσίας…»

Ποια είναι η εξέλιξη με τον αστυνομικό που συνελήφθη στην Κορινθία;

Διαβάζοντας το παραπάνω δελτίο τύπου της αστυνομίας θυμηθήκαμε και ρωτάμε τι έγινε με τον άλλον αστυνομικό που συνελήφθη πρόσφατα στο κέντρο κράτησης μεταναστών στην Κόρινθο;

Πιο συγκεκριμένα σε ανάρτησή μας στις 6 Σεπτεμβρίου 2021 αναφέραμε:

“Δημιουργήθηκε ένα πολύ σοβαρό θέμα μέσα στο καλοκαίρι με έναν αστυνομικό στο κέντρο μεταναστών στην Κόρινθο (ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ). Το θέμα πήρε μεγάλη έκταση και ασχολήθηκαν  τα ΜΜΕ όπου ανέφεραν μεταξύ άλλων ότι πιάστηκε από συναδέλφους του να αφαιρεί από τις αποσκευές μετανάστη το χρηματικό ποσό των 600 ευρώ περίπου! Επίσης σε ΜΜΕ αναφέρθηκε ότι ο εν λόγω αστυνομικός ήταν εθισμένος στα τυχερά παιχνίδια

Το ερώτημα είναι το εξής:

Ο εν λόγω αστυνομικός (Α.Κ) είχε απασχολήσει ξανά την υπηρεσία του (όταν εργαζόταν σε άλλα Α.Τ του νομού) κατά το παρελθόν και είχε να κάνει με θέματα χρημάτων; Ναι ή όχι; Και αν ναι ποιες ήταν οι επιπτώσεις για τον ίδιο; Εφαρμόστηκε ο νόμος ή όχι;”

ΣΣ. Παρακολουθούμε το θέμα…