ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Τι ανέφερε ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ στα προβλήματα του νοσοκομείου -…Ποια η στάση του Γ. Καρπούζη! -Γιατροί και εργαζόμενοι το παλεύουν!

Η παρακάτω ανακοίνωση που θα διαβάσετε από το Ενιαίο Σωματείο Εργαζομένων στο νοσοκομείο Κορίνθου δείχνει την τραγική κατάσταση που έχει έρθει αυτή τη στιγμή το νοσοκομείο Κορίνθου!

Αυτά σε γενικές γραμμές έχουν καταγγείλει ως τώρα και οι γιατροί στο νοσοκομείο Κορίνθου που κάνουν αγώνα για να βρεθεί λύση στα τεράστια προβλήματα!

Παρακάτω θα δείτε αναλυτικά τι ανέφερε ο διοικητής της 6ης Υ.ΠΕ σε κάποια από τα σοβαρά προβλήματα του νοσοκομείου Κορίνθου. ΤΟ ΘΕΜΑ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΝΕΦΕΡΕ ο Ι. Καρβέλης!!!

Αυτό το οποίο έχει σημασία είναι ότι από τη σημερινή διοίκηση, του Γ. Καρπούζη, στο νοσοκομείο Κορίνθου δεν έχει βγει η ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ανακοίνωση ή καταγγελία ή διαμαρτυρία ή έστω απάντηση σε αυτά που βγαίνουν κάθε τόσο για το νοσοκομείο Κορίνθου (είτε από τους γιατρούς, είτε από τους εργαζόμενους, είτε από τα ΜΜΕ)!

…Εδώ ο Καρπούζης έφτασε στο σημείο να μην απαντάει σε ΣΟΒΑΡΑ δημοσιεύματα που αφορούν το νοσοκομείο Κορίνθου, κάτι που τουλάχιστον εμείς στα τόσα χρόνια που κάνουμε ρεπορτάζ, δεν έχουμε συναντήσει σε καμία διοίκηση ως τώρα!!!

Από την άλλη ο Καρπούζης βγάζει ανακοινώσεις ευχαριστώντας το υπουργείο ή και πολιτικούς της Κορινθίας όταν κάτι πάει να γίνει  στο νοσοκομείο Κορίνθου, το οποίο συνήθως είναι ελάχιστο στις ΤΡΑΓΙΚΕΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ που υπάρχουν!

Για τα υπόλοιπα σιωπή από τον διοικητή!!! ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ! Έτσι όμως κε Καρπούζη κάθε άλλο παρα λύνονται τα προβλήματα στο νοσοκομείο Κορίνθου!

Αναρωτιόμαστε όμως ποια είναι και η γνώμη του σωματείου των εργαζομένων στο νοσοκομείο Κορίνθου σχετικά με τη στάση του Γρ. Καρπούζη στα θέματα που τους απασχολούν, από τότε που ανέλαβε διοικητής έως σήμερα!

Οφείλουμε όμως να υπενθυμίσουμε για ακόμα μία φορά:

Οι γιατροί και οι εργαζόμενοι βλέποντας ότι δεν βγαίνει άκρη αποφάσισαν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να πιέσουν μήπως και βρεθεί λύση στα σοβαρά ζητήματα που απασχολούν το νοσοκομείο Κορίνθου.

ΜΠΡΑΒΟ στον αγώνα που κάνουν και θα συνεχίσουμε να είμαστε μαζί τους για το καλό του νοσοκομείου.

Ήμασταν μόνο αρνητικοί και το γράψαμε αμέσως που η προσωρινή διοικούσα της ένωσης γιατρών στο νοσοκομείο Κορίνθου έκανε την περασμένη εβδομάδα κλειστή σύσκεψη (στο χώρο του νοσοκομείου) με τον διοικητή Γρ. και τους πολιτικούς του νομού για τα προβλήματα του νοσοκομείου.

Με ευχαρίστηση όμως πληροφορηθήκαμε στη συνέχεια ότι η προσωρινή διοικούσα της ένωσης γιατρών στο νοσοκομείο Κορίνθου ετοιμάζεται μετά την ΚΛΕΙΣΤΗ σύσκεψη με τον διοικητή και τους πολιτικούς του νομού να κάνει και ΑΝΟΙΧΤΗ σύσκεψη όπου θα είναι όλοι μαζί (γιατροί, προσωπικό, διοικητής, ΜΜΕ, πολιτικοί…κτλ). Εκεί για να ακουστούν όλα και οι Κορίνθιοι να σχηματίσουν άποψη για τον ρόλο του καθενός ξεχωριστά!

Οφείλει όμως η προσωρινή διοικούσα να ενημερώσει ποιος έδωσε εντολή την περασμένη εβδομάδα να βγουν τα ΜΜΕ εντελώς έξω από το χώρο του νοσοκομείου, την ώρα που γινόταν η σύσκεψη των γιατρών (με τον διοικητή και τους πολιτικούς) στο νοσοκομείο Κορίνθου, τη στιγμή μάλιστα που η πρόσκληση είχε δημοσιευτεί στον τοπικό τύπο και καλούσαν και τα ΜΜΕ να παρευρεθούν σε συνέντευξη τύπου!!!

Δείτε τώρα την ανακοίνωση από το Ενιαίο Σωματείο Εργαζομένων στο νοσοκομείο Κορίνθου στις 12 Απριλίου 2023 όπου αναφέρεται:

«Μετά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 11/04/2023 με τον Διοικητή της 6ης Υ.ΠΕ. Κ.Καρβέλη Ιωάννη και σε συνεργασία με τον Πρόεδρο της προσωρινής διοικούσας Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών του Γ.Ν.Κορίνθου Διοικούσα κ. Θωμά Χαράλαμπο και τον Διευθυντή της Καρδιολογικής κλινικής κ.Χασικίδη Χρήστο, το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου μας σας αναφέρει τα εξής:

Σε ερώτηση μας για την μεγάλη έλλειψη ιατρών στο νοσοκομείο μας και κυρίως στο ΤΕΠ, καθώς επίσης και τη μη προκήρυξη ούτε μίας θέσης ιατρού για το Γ.Ν.Κορίνθου, ο Διοικητής της 6ης Υ.ΠΕ. ζήτησε έγγραφο από τη Διοίκηση του Γ.Ν.Κορίνθου το οποίο θα περιλαμβάνει οχτώ θέσεις ιατρών κατά προτεραιότητα.

Σχετικά με την απόφαση της παύσης μετακίνησης της Γενικής Ιατρού του Σωφρονιστικού καταστήματος της Κορίνθου για εφημερίες στο νοσοκομείο μας, ο Διοικητής της 6ης Υ.ΠΕ. μας απάντησε ότι εφόσον πραγματοποιηθεί συνεννόηση με τον Διευθυντή των φυλακών για το πρόγραμμα της εν λόγω ιατρού που να εξυπηρετεί και τις δύο υπηρεσίες, θα γίνει αναστολή της παύσης μετακίνησης της στο νοσοκομείο.

Όσον αφορά τους ιατρούς των Κέντρων Υγείας, οι οποίοι κατά πλειοψηφία δεν πραγματοποιούν εφημερίες στο νοσοκομείο παρά το έγγραφο του Διοικητή της 6ης Υ.ΠΕ., μας διαβεβαίωσε ότι θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τους ιατρούς και τους Διευθυντές των Κέντρων Υγείας, προκειμένου να συμμετέχουν οι ιατροί των Κέντρων Υγείας στις εφημερίες και τα πρωινά ωράρια στο ΤΕΠ του νοσοκομείου.

Στην ερώτηση μας για την σοβαρή υποστελέχωση ορισμένων τμημάτων του νοσοκομείου όπως το Τμήμα Πληροφορικής, μας ενημέρωσε ότι σε αυτή τη χρονική στιγμή είναι δύσκολο να προσληφθεί επικουρικό προσωπικό, όμως το νοσοκομείο θα μπορούσε να προσλάβει προσωπικό για το τμήμα πληροφορικής με Δελτίο παροχής υπηρεσιών.

Σχετικά με το μείζον θέμα της πυρασφάλειας στο νοσοκομείο μας και τις κλειδωμένες πόρτες, ο Διοικητής της 6ης Υ.ΠΕ. προγραμμάτισε επίσκεψη τεχνικού ασφαλείας της Υ.ΠΕ. στο νοσοκομείο μας για την επόμενη εβδομάδα.

Όσον αφορά στην αναδιαμόρφωση – ανακαίνιση του ΤΕΠ του νοσοκομείου μας, ο Διοικητής μας απάντησε ότι πρέπει να πραγματοποιηθεί τεχνική μελέτη από εταιρεία, προκειμένου να προχωρήσει η  διαδικασία.

 Επίσης, ο Διοικητής της 6ης Υ.ΠΕ. ενημερώθηκε για τις σοβαρές ελλείψεις ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού του νοσοκομείου μας και μας ζητήθηκε να κατατεθεί έγγραφο του αναγκαίου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού του Γ.Ν.Κορίνθου κατά προτεραιότητα και θα χρηματοδοτηθεί από την Υ.ΠΕ.

Σε ερώτηση μας σχετικά με την έγκαιρη ανανέωση των συμβάσεων του επικουρικού προσωπικού και των ΣΟΧ, ο Διοικητής δεσμεύτηκε ότι δεν θα φύγει κανένας υπάλληλος από καμία υπηρεσία.

Σχετικά με την επικείμενη προκήρυξη 910 μόνιμων θέσεων επικουρικού προσωπικού στα νοσοκομεία, όπου το νοσοκομείο μας ζητάει πέντε άτομα ειδικότητας πληροφορικής (1 άτομο), τραυματιοφορέων (3 άτομα) και φυσικοθεραπευτών (1 άτομο) αιτηθήκαμε την αύξηση του αριθμού των ζητούμενων ειδικοτήτων όπως της ειδικότητας ιατρικών εργαστηρίων, ραδιολογίας-ακτινολογίας, βοηθός φαρμακείου και της ειδικότητας μαγείρων».