ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Η μελέτη του Ντιγκιρλάκη που “έκαψε” τον Σταυρέλη! -Τώρα τους ζητούν από την αντιπολίτευση να ζητήσουν συγγνώμη στους δημότες!!! -…Σιγή ιχθύος από τη δημοτική αρχή!

Την “πάτησε” ο δήμαρχος Κορινθίων Ν. Σταυρέλης που εμπιστεύτηκε την μελέτη που έκανε ο συνεργάτης του Χ. Ντιγκιρλάκης!!! Μάλιστα ο δήμαρχος υπερασπίστηκε με σθένος την μελέτη του Ντιγκιρλάκη σε πρόσφατη συνεδρίαση του ΔΣ για τα τέλη στην ύδρευση αφήνοντας μάλιστα αιχμές στον πρώην δήμαρχο Β. Νανόπουλο που του ΕΞΗΓΟΥΣΕ ΤΟ ΣΩΣΤΟ!!!

Ο Σταυρέλης συνέχιζε να “εκθειάζει” την μελέτη του Ντιγκιρλάκη! (παρακάτω βίντεο)

Το αποτέλεσμα ήταν να “παρασυρθούν” και σύμβουλοι της αντιπολίτευσης (ΠΛΗΝ του Νανόπουλου που ψήφισαν αρνητικά) και να ψηφίσουν θετικά στην πρόταση της δημοτικής αρχής!

Το αποτέλεσμα αναμενόμενο! Όπως γράψαμε πρώτοι στην korinthiannews.gr η Αποκεντρωμένη Διοίκηση ΑΚΥΡΩΣΕ την απόφαση της δημοτικής αρχής του Σταυρέλη!!!

Και η δημοτική αρχή και ο Σταυρέλης μέχρι και σήμερα δεν βγήκαν να δώσουν μία απάντηση στους δημότες τους!!! Να πουν κάτι για το ΛΑΘΟΣ που τους εξέθεσε ανεπανόρθωτα και να ζητήσουν έστω συγνώμη!

Εδώ εκτέθηκαν …και από τη δημοτική αρχή ούτε λόγος! …Σαν να μην συνέβη τίποτα!

…Αν νομίζουν στη δημοτική αρχή ότι με την σιωπή θα ξεχαστεί το θέμα τους λέμε ότι κάνουν πάλι λάθος, καθώς συμβαίνει το αντίθετο!

Τώρα ο συνδυασμός του Δ. Πρωτοπαπά επιτίθεται στη δημοτική αρχή του Σταυρέλη, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι σίγουρα θα πρέπει να ζητήσει «συγνώμη» από τους δημότες!

Τα υπόλοιπα σε σχέση με την μελέτη του Ντιγκιρλάκη που με τόσο σθένος υπερασπίστηκε ο δήμαρχος θα τα διαβάσετε στην παρακάτω ανακοίνωση…

Από τον συνδυασμό του Δ. Πρωτοπαπά στο δήμο Κορινθίων αναφέρεται:

«Δουλειές του ποδαριού-Μία από τις 100 δεσμεύσεις που ΔΕΝ έγινε πράξη

Δουλειές του ποδαριού, λέει ο λαός και η ρήση αυτή επαληθεύτηκε με τον πιο ηχηρό τρόπο όσον αφορά τη μείωση των τελών ύδρευσης που εισηγήθηκε ο Δήμος Κορινθίων με απόφαση του ΔΣ και  απέρριψε/ ακύρωσε με το Αρ.23809 15/3/2024 έγγραφό της η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου Δ. Ελλάδας και Ιονίου.

Οι λόγοι της απόρριψης της απόφασης του  ΔΣ του  Δήμου Κορινθίων είναι ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΙ και έχουν ως εξής:

-Δεν περιλαμβάνεται αιτιολογημένη πρόταση-εισήγηση αναφορικά με την διαμόρφωση του ύψους των εσόδων και την κάλυψη των αντίστοιχων δαπανών.

-Δεν υπήρχε μελέτη κόστους – οφέλους.

-Δεν πάρθηκε η απόφαση από την δημοτική επιτροπή όπως ορίζεται από το νόμο.

Κατά την ψήφιση του θέματος στο ΔΣ παρουσιάστηκε μία πρόχειρη μελέτη που εκπόνησε ο εντεταλμένος σύμβουλος Χ. Ντιγκιρλάκης  και  σχολιάστηκε από την αντιπολίτευση. Ο δήμαρχος σε μεταγενέστερη συνέντευξή του γεμάτος αυτοπεποίθηση την χαρακτήρισε «πολύ εμπεριστατωμένη».

 Η μελέτη μόνο εμπεριστατωμένη δεν ήταν και συνεπώς επεστράφη στον δημιουργό της.

Η δημοτική αρχή φέρει εξ ολοκλήρου την ευθύνη για το αποτέλεσμα και φάνηκε ιδιαίτερα αμελής όσον αφορά  τη σωστή διαδικασία που έπρεπε να ακολουθήσει. Ωστόσο, του εγχειρήματος επιμελήθηκαν οι κ.κ  Χ. Ντιγκιρλάκης και ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ κ. Χατζής με μακρόχρονη εμπειρία στα δημοτικά πράγματα.

Η Πράσινη Πόλη  ψήφισε θετικά  για την μείωση  των τελών ύδρευσης και εκφράζει τη δυσαρέσκειά της για την έκβαση  του θέματος.

Δεν γνωρίζουμε τι θα πράξει η δημοτική αρχή ως προς το σοβαρό αυτό ζήτημα. Θα επανέλθει τηρώντας σωστά τη διαδικασία; Θα εγκαταλείψει την προσπάθεια;

Αυτό που σίγουρα θα πρέπει να κάνει είναι να ζητήσει «συγνώμη» από τους δημότες,  να μειώσει τον βαθμό έπαρσης για τα επιτεύγματά της και να σοβαρευτεί πριν εμφανιστούν περισσότερες ρωγμές στο οικοδόμημα των υποσχέσεων».

ΣΣ. Τα παραπάνω τα είχε θίξει την περασμένη εβδομάδα και ο πρώην δήμαρχος Κορινθίων Β. Νανόπουλος (δείτε την ανάρτηση με τίτλο: “ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Το βίντεο …που εκθέτει τον Σταυρέλη! -Ο “νέος” που …προσπαθεί να φανεί ωραίος, …αλλά ο παλιός είναι αλλιώς! -ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΟΣ ο Νανόπουλος, ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ ο Σταυρέλης!)

-Για υπενθύμιση δείτε προσεχτικά στο παρακάτω βίντεο τι ειπώθηκε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στις 19 Φεβρουαρίου 2024 από το 1:43:00 όταν ο Νανόπουλος εξηγούσε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι υπάρχει πρόβλημα και στη συνέχεια στο 01:50:25 έως το 1:54:33 τι έλεγε ο Σταυρέλης:

Είπαμε ένα βίντεο …χίλιες λέξεις! Δεν υπάρχει δημότης θεωρούμε που είδε το βίντεο και δεν αντιλήφθηκε πως παίρνει αποφάσεις η δημοτική αρχή του Σταυρέλη!