ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Οι αυξήσεις “φωτιά” που θα πληρώσουν οι δημότες – Καταλογίζουν έλλειψη διοικητικής πείρας στον Ν. Σταυρέλη! -“Προεκλογικά τεχνάσματα”; -Αυτή είναι η πρόταση του Νανόπουλου για μείωση …αλλά!

Με την παρακάτω ανακοίνωση του ο πρώην δήμαρχος Κορινθίων Β. Νανόπουλος τονίζει την έλλειψη διοικητικής πείρας του Ν. Σταυρέλη η οποία “γονατίζει” οικονομικά τους πολίτες με τις αυξήσεις “φωτιά” στα δημοτικά τέλη!!!

Και εδώ παρατηρούνται τα εξής σοβαρά:

-Επι θητείας Νανόπουλου οι δημότες δεν επιβαρύνθηκαν οικονομικά στα δημοτικά τέλη

-Ο Νανόπουλος προτείνει ακόμα και ΤΩΡΑ λύση στον Σταυρέλη για να ΜΗΝ γίνουν αυξήσεις (αξίζει να τη διαβάσετε προσεχτικά παρακάτω) …αλλά !!!

-Ο Σταυρέλης προεκλογικά είχε πει: “Δεσμευόμαστε με συγκεκριμένο πλάνο να υλοποιήσουμε την μείωση των δημοτικών τελών στις αρχές του 2024”. Και ρωτάμε: Έτσι τα μείωσε; Με αυξήσεις “φωτιά” που θα πληρώσουν οι δημότες;

-Ο Σταυρέλης στις προεκλογικές του δεσμεύσεις δεν μίλησε ποτέ για ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΕΣ αυξήσεις που έκανε ΤΩΡΑ (που έγινε δήμαρχος), κάτι το οποίο συζητιέται έντονα στην τοπική κοινωνία.

-Επίσης ο Σταυρέλης δήλωνε ακόμα και όταν εξελέγη δήμαρχος ότι γνωρίζουν τα θέματα του δήμου και πως θα τα διαχειριστούν χωρίς να θέλουν περίοδο χάριτος! (δείτε και τη σχετική ανάρτηση: ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Ν. Σταυρέλης: “Δεν είμαι πρωτάρης -Ότι έχω πει ισχύει στο ακέραιο”)

Η πράξη όμως δείχνει ότι με τον τρόπο διοίκησής τους την πληρώνουν οι πολίτες, κάτι το οποίο δεν έλεγε προεκλογικά!

Και είναι μόλις ένα μήνα δήμαρχος!

Σε ανακοίνωσή του ο πρώην δήμαρχος Κορινθίων Β. Νανόπουλος αναφέρει:

«Το χαράτσι της αύξησης των δημοτικών τελών στο δήμο Κορινθίων  έχει ονοματεπώνυμο: Νίκος Σταυρέλης

Στην τελευταία συνεδρίαση της 5.2.24 του δημοτικού συμβουλίου στην Κόρινθο η παράταξη του κυρίου Σταυρέλη αποφάσισε αυξήσεις δημοτικών τελών αδικαιολόγητα σε ύψος 30% για την πόλη της Κορίνθου 43% για την Σολυγεία και 75%  για τον υπόλοιπο δήμο .Γιατί άραγε αυτή η “αγάπη” για τα χωριά;

Οι αυξήσεις αυτές είναι αδικαιολόγητες και άδικες.

Στα τέσσερα χρόνια της δημοτικής αρχής Νανόπουλου με σωστή διαχείριση δεν  αυξήθηκαν τα δημοτικά τέλη. 

Ο νέος  δήμαρχος κ.  Σταυρέλης αποδεικνύει την έλλειψη διοικητικής πείρας που έχει. Ήταν πάντα στο απυρόβλητο και όχι σε θέση ευθύνης διοικητικής , όπως και τώρα που μοίρασε σε αντιδημάρχους – 12 μίνι δημάρχους – τη διοίκηση και ο ίδιος απλά προεδρεύει και περιοδεύει  . Για πολλά χρόνια ήταν δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου και αρνήθηκε θέση αντιδημάρχου .

Αδυνατεί η δεν θέλει να καταλάβει την πρότασή μας που επιτρέπει να μην αυξηθούν τα δημοτικά τέλη.

Πρότεινε ο πρώην δήμαρχος Βασίλης Νανόπουλος στο δημοτικό συμβούλιο να ληφθεί υπόψη η μείωση του κόστους ηλεκτροφωτισμού κατά 70% στην κατανάλωση,  να περιοριστούν οι 676 χιλιάδες ευρώ για συλλογή και διαχείριση απορριμμάτων από ιδιώτες στο ύψος της δικής μας δαπάνης του 2023 ,και να αξιοποιηθεί το ταμειακό υπόλοιπο για τις ανταποδοτικές υπηρεσίες που είναι 4,8 εκατομμύρια ευρώ συν  άλλα 2 εκατομμύρια ευρώ που βρίσκονται στο ταμείο παρακαταθηκών και δανείων και έχει  ζητήσει και συμφωνήσει να μεταφερθούν στο δήμο. Με τόσα χρήματα στο ταμείο γιατί αυξάνονται τα δημοτικά τέλη ? Και το χειρότερο , προανήγγειλε και νέα αύξηση.

Αξιοποιώντας τους υπαλλήλους του δήμου ,βελτιώνοντας την ανακύκλωση,  την ανταποδοτική ανακύκλωση , και ελέγχοντας τα κόστη διαχείρισης του δήμου στην συντήρηση των οχημάτων μπορεί και πρέπει να μην κάνει ο δήμος καμία αύξηση.

Η προσπάθεια που γίνεται από τη νέα δημοτική αρχή να αποσείσει τις ευθύνες της μεταφέροντας τις αλλού δεν έχει καμία τύχη .

Οι πολίτες γνωρίζουν ποιος διαχειρίζεται και αποφασίζει τώρα για το δήμο.

Ο δήμος ενώ έπρεπε να συμμερίζεται τις δυσκολίες που περνούν οι αγρότες μας και γενικότερα όλοι οι πολίτες λόγω της ακρίβειας και της οικονομικής συγκυρίας διαλέγει την εύκολη λύση της επιβάρυνσης των πολιτών.

Εδώ επίσης υπάρχει και θέμα στοιχειώδους δεοντολογίας .

Στις 24 .8.2023 δημοσίως ο κ Σταυρέλης δεσμεύτηκε για μείωση των δημοτικών τελών λέγοντας επί λέξει τα εξής: Δεσμευόμαστε με συγκεκριμένο πλάνο να υλοποιήσουμε την μείωση των δημοτικών τελών στις αρχές του 2024 .

Σε άλλες δηλώσεις του είχε πει ότι ξέρει το δήμο και δεν χρειάζεται ούτε μια μέρα περίοδο χάριτος .Οι πράξεις όμως άλλα δείχνουν .

Έλλειψη συνέπειας? Έλλειψη Αξιοπιστίας ? Άγνοια ? Προεκλογικά τεχνάσματα ? Η επιλογή δική σας».

ΣΣ. Για υπενθύμιση δείτε και την ανάρτηση: ΚΟΡΙΝΘΟΣ: “ΒΟΜΒΑ” Σταυρέλη προς τους δημότες για τα δημοτικά τέλη στη συνεδρίαση του ΔΣ: “ΔΗΛΩΝΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣΑΩ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΜΟΥ ΟΤΙ Η ΑΥΞΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ -Θα έρθει η στιγμή που θα φτάσουμε και στο 100%”!!!