ΚΟΡΙΝΘΟΣ: …Άραγε πόσο αντιδρά για αυτά που συμβαίνουν σε βάρος των εκκλησιών και των πιστών;

Από τη μητρόπολη Κορίνθου αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Το Σάββατο της 13ης Μαρτίου 2021, ο μητροπολίτης Κορίνθου πραγματοποίησε απροειδοποίητες επισκέψεις σε Ι. Ναούς, που έχουν ποικίλα προβλήματα και χώρους όπου θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις για την Ιστορική Επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821.

Ο Ποιμενάρχης μας αφού άκουσε τα προβλήματα και έδωσε οδηγίες, ευχήθηκε «καλή Τεσσαρακοστή» και γρήγορα να ξεπερασθούν οι κρίσεις που μαστίζουν τον Τόπο μας και δυστυχώς και την Εκκλησία μας.

Είναι πικρό τόνισε ο ιός να «φουρφουρίζει» στην Κόρινθο, όλοι να βρίσκονται στους δρόμους, όλοι να αντιδρούν στις ΚΥΑ και μόνο οι Ναοί μας, κατά τις Ιερές αυτές ημέρες, να είναι και πάλι «αεροστεγώς» κλεισμένοι λες και οι υπεύθυνοι βάλθηκαν να ξεριζώσουν την Πίστη και την ελπίδα από τον δυστυχούντα Λαό μας…».

ΣΣ. Καλά τα λέει παραπάνω ο μητροπολίτης αλλά το ερώτημα είναι ΠΟΣΟ αντιδρά ο ίδιος για όλα αυτά που συμβαίνουν στις εκκλησίες;

Μία χαρά βλέπουμε τον Διονύσιο να δέχεται στο γραφείο του, τους πολιτικούς του νομού μας, να φωτογραφίζεται μαζί τους και να στέλνει δελτία τύπου αλλά δεν βλέπουμε να είναι στα “κάγκελα” (αυστηρά δελτία τύπου, συνεχώς έγγραφα στα αρμόδια υπουργεία, αιχμές στους Κορίνθιους πολιτικούς της κυβέρνησης…κτλ) με τον τρόπο που λειτουργεί η κυβέρνηση σε διάφορα θέματα σε βάρος της εκκλησίας μας!

Άλλοι μητροπολίτες στην Ελλάδα έχουν πάρει πιο ξεκάθαρη θέση, την περίοδο της πανδημίας, για κάποια θέματα και είναι πιο καταγγελτικοί! Από τον μητροπολίτη Κορίνθου δυστυχώς μέχρι τώρα δεν έχουμε διαπιστώσει το ίδιο!

Κ.Ν