ΚΟΡΙΝΘΟΣ: “Το Άγιο Πνεύμα τον ανέδειξε επίσκοπο της εκκλησίας…”

Από τη μητρόπολη Κορίνθου αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Στον Μητροπολιτικό Ι. Ναό Αγίου Νικολάου Μεγαλοπόλεως και με την κυριαρχική άδεια του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου, Τοποτηρητού της Ι. Μητροπόλεως Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως, μετέβη το Σάββατο, 18 Ιουνίου 2022, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος, συνοδευόμενος από τον Ιεροκήρυκα της Ι. Μητροπόλεως μας Πανοσ. Αρχιμ. π. Άνθιμο Παπαλεξόπουλο, τον Πανοσ. Αρχιμ. π. Αρκάδιο Ραζνύ, τον Αιδεσ. Σταυροφόρο – Οικονόμο π. Δημήτριο Στεργιόπουλο και τους Διακόνους π. Δαμασκηνό Γεννηματά και π. Χρήστο Χίλια, προκειμένου να τελέσει το εξαμηνιαίο Ι. Μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτου Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κυρού Ιερεμίου.

Στον κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος, με αφορμή την απόδοση της Εορτής της Πεντηκοστής, αναφέρθηκε στον εορτολογικό κύκλο που σκοπό έχει να υπενθυμίζει στους Πιστούς το Σωτηριολογικό Έργο του Χριστού.

Σήμερα, που αποδίδεται η εορτή της Πεντηκοστής, συνέχισε ο Σεβασμιώτατος, συνέπεσε και το εξαμηνιαίο μνημόσυνο ενός ανθρώπου, που το Άγιο Πνεύμα τον ανέδειξε Επίσκοπο της Εκκλησίας. Τον από δεκαπενταετίας Ποιμενάρχη σας κυρόΙερεμία.Ο πνευματικός αδελφός μου αποτέλεσε λαμπρό υπόδειγμα Ιεράρχη, καθηγητού και βιωματικού Θεολόγου,αλλά και Ποιμενάρχη που με κόπους, θυσίες και αγωνίες για την Εκκλησία και το Ποίμνιό του, κράτησε στιβαρά το πηδάλιο της τοπικής Εκκλησίας δίδοντας λαμπρά δείγματαιερωμένου και αγιοπνευματικού Πατρός. Να είστε πολύ υπερήφανοι για τον Δεσπότη σας και να τιμάτε την μνήμη του πάντοτε…»