ΚΟΡΙΝΘΟΣ: “Όσο υπάρχει η ζωή τόσο η εκκλησία θα συνεχίζει να «παράγει» Αγίους, όπως ο Άγιος Ιάκωβος Τσαλίκης, ο Άγιος Παΐσιος, ο Άγιος Πορφύριος…”

Από τη μητρόπολη Κορίνθου αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Την Κυριακή, 19 Ιουνίου 2022, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος λειτούργησε στον Ι. Ναό Αποστόλου Παύλου Αρχαίας Κορίνθου, όπου και κήρυξε την επίσημη Εκκλησιαστική έναρξη των Εκδηλώσεων των «ΙΣΤ΄ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΩΝ 2022».

Μια Κυριακή μετά την Πεντηκοστή, η Εκκλησία μας τιμά όλους εκείνους, το αναρίθμητο «νέφος» των Μαρτύρων και των Αγίων, που έζησαν την ζωή τους σύμφωνα με την διδασκαλία του Χριστού και ακολούθησαν τα ίχνη Του.

Όσο υπάρχει η ζωή τόσο η Εκκλησία θα συνεχίζει να «παράγει» Αγίους, όπως ο Άγιος Ιάκωβος Τσαλίκης, ο Άγιος Παΐσιος, ο Άγιος Πορφύριος και πολλοί άλλοι.

Οι Άγιοι με την ζωή τους εφήρμοσαν το Ευαγγέλιο και μιμηθήκαν τον Χριστό, όπως κατ’ αναλογία κι εμείς οφείλουμε, σύμφωνα με το Ευαγγελικό ανάγνωσμα της ημέρας, να αναλαμβάνουμε δηλαδή τον σταυρό μας και να ακολουθούμε τον Χριστό, αφού η ζωή του Χριστιανού είναι σταυρώσιμη, αναστάσιμη και αναλαμβανόμενη στους ουρανούς και γεμάτη από την χάρη του Αγίου Πνεύματος.

Σήμερα τιμούμε όλους τους Άγιους, που ευαρέστησαν τον Κύριο, αλλά ιδιαιτέρως τον Απόστολο Παύλο που μας δίδαξε τις αλήθειες του Ευαγγελίου και μας άφησε ως «προίκα» τις δύο προς Κορινθίους Επιστολές Του. Παράλληλα τιμούμε και όλους τους Κορινθίους Αγίους, τους συνεργούς και τους μιμητές του Αποστόλου Παύλου, που αποτελούν για εμάς παραδείγματα μίμησης και με την συμμετοχή μας σε όλες τις Λειτουργικές, Εκκλησιαστικές, Πολιτιστικές κ.λ.π. Εκδηλώσεις των «ΙΣΤ΄ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΩΝ 2022» εκδηλώνουμε την τιμή και τον σεβασμό μας.                    

Τέλος, ο Ποιμενάρχης μας τέλεσε τα Ιερά Μνημόσυνα του αοιδίμου Μητροπολίτου Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κυρού Ιερεμίου και των συμπολιτών μας Αθανασίου Τσιμπούρη, Αναστασίας Γεωργοπούλου και Δημητρίου Καλογράνη, ευχόμενος ο Κύριος να αναπαύει τις ψυχές τους…»