ΛΟΥΤΡΑΚΙ: Φωτιά στο Σχίνο -Ερωτηματικά από την αναφορά του διευθυντή δασών!

“Ερωτήματα αναφορικά με το κατά πόσο υπήρχε ή όχι νυχτερινή βάρδια της πυροσβεστικής στον Σχίνο, το βράδυ που ξέσπασε η μεγάλη πυρκαγιά, προκύπτουν σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ethnos.gr. 

Αρχικά, όπως περιέγραψε στο ethnos.gr o Διευθυντής Δασών Νομού Κορινθίας, Παναγιώτης Καλλίρης ξέσπασε λίγο μετά την ολοκλήρωση της βάρδιας και όταν το πυροσβεστικό Σώμα είχε απομακρυνθεί από το σημείο.

«Η φωτιά έτυχε πάνω εκείνη την ώρα που τελείωνε την βάρδια το πυροσβεστικό που έχει έδρα στη θέση αυτή στο χωριό Σχίνος και είχε αρχίσει να ανεβαίνει προς την περιοχή της Περαχώρας, επιστρέφοντας στην βάση του.

Από κάποιον τυχαία ή εσκεμμένα -αυτό δεν το ξέρουμε- εξερράγη η πυρκαγιά την ώρα που είχε αποχωρήσει το πυροσβεστικό και ανέβαινε προς τα Μπίσια και την βάση του στην Περαχώρα. Δεν υπάρχει νυχτερινό πλήρωμα στην περιοχή προκειμένου να μένει μόνιμα το πυροσβεστικό εκεί.

Το Πυροσβεστικό είχε διανύσει 15-20 λεπτά διαδρομή από την στιγμή που ξέσπασε η φωτιά. Και αυτά είναι μεγάλα πυροσβεστικά και δεν μετακινούνται εύκολα. Μέχρι να γυρίσει πίσω και να επιχειρήσουν για την κατάσβεσή της, αυτή ήδη είχε πάρει αρκετά σημαντικές διαστάσεις», δήλωσε ο κ. Καλλίρης. 

Εντούτοις, μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος, ο δασάρχης Κορινθίας, σε νέα επικοινωνία του με το ethnos.gr, υποστήριξε ότι εκ παραδρομής έκανε τη συγκεκριμένη αναφορά, σημειώνοντας ότι «όπως πληροφορήθηκα εκ των υστέρων υπήρχε νυκτερινή βάρδια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο Σχίνο την νύκτα της πυρκαγιάς…», αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο ethnos.gr.

ΣΣ. Για υπενθύμιση δείτε και την ανάρτηση: ΛΟΥΤΡΑΚΙ: Φωτιά στο Σχίνο -Ερωτηματικά από την μαρτυρία της γυναίκας…