Μετά τα συνεχή ατυχήματα η διώρυγα της Κορίνθου άνοιξε ξανά! …Τι περιμένουν άραγε;

Από τη διώρυγα της Κορίνθου ανακοινώθηκε πρόσφατα:

“Το Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2020, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αποκατάστασης βυθισμάτων και ο δίαυλος παραδόθηκε στη ναυσιπλοΐα.

Ευχαριστούμε το προσωπικό της εταιρείας μας για την επίπονη προσπάθεια που κατέβαλε σε εικοσιτετράωρη βάση, καθώς και για την μεθοδικότητα και το ζήλο τους καθόλη την διάρκεια των εργασιών απομάκρυνσης του μεγάλου όγκου κατάπτωσης και αποκατάστασης της λειτουργίας του καναλιού.

Επίσης, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους πελάτες μας για την κατανόηση και την υπομονή που επέδειξαν μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών”.

Η μία κατολίσθηση διαδέχεται την άλλη …σε χρόνο ρεκόρ!

Λειτουργεί δηλαδή κανονικά η διώρυγα για τα πλοία μέχρι να ξανακλείσει μετά από νέες κατολισθήσεις;

Το θέμα είναι μέχρι τότε να μην θρηνήσουμε θύματα και να μην καταστραφούν περιουσίες (για όλα τα πλοία και όχι μόνο που περνούν από το κανάλι).

Αφού το βλέπουν ότι η μία κατολίσθηση διαδέχεται την άλλη …σε χρόνο ρεκόρ γιατί βιάστηκαν να ανοίξουν πάλι τη διώρυγα και δεν προχωρούν ήδη στους πρώτους ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΟΥΣ ελέγχους; Δεν το βλέπουν ότι το πρόβλημα ξέφυγε;

ΣΣ. Για υπενθύμιση δείτε την ανάρτηση με τίτλο: “Κινδυνεύουν άνθρωποι και περιουσίες στη διώρυγα της Κορίνθου! -Δεν έχουν τέλος οι κατολισθήσεις στο κανάλι!”

Κ.Ν