Με δικές του δαπάνες ανήγειρε εξολοκλήρου το παρεκκλήσιο των Αγ. Αναργύρων στο νοσοκομείο Κορίνθου…

Από τη μητρόπολη Κορίνθου αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Την Ιερά Μητρόπολή μας και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Διονύσιο επισκέφθηκε η κ. Μαρία Χρισταρά, Πρόεδρος του «ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΕΙΟΥ» Ιδρύματος και εξ αίματος συγγενής (ανεψιά) του μεγάλου δωρητή της Ι. Μητροπόλεως μας μακαριστού Αρχιμανδρίτου π. Νεοφύτου Σπυρογιαννάκη, προκειμένου να του επιδώσει μέρος του κηρυκτικού αρχείου του αοιδίμου προκατόχου του Μητροπολίτου Κορινθίας και μετέπειτα Αρχιεπισκόπου Αμερικής κυρού Μιχαήλ (Κωνσταντινίδου), ένα ζωστικό, ως και έναν επιστήθιο Σταυρό του θείου της π. Νεοφύτου, χρηματίσαντος Διακόνου και μετέπειτα Πρωτοσυγκέλλου του Αρχιεπισκόπου Μιχαήλ, στην Αμερική. 

Ο Σεβασμιώτατος, ευχαρίστησε την κ. Χρισταρά για την δωρεά της, που την χαρακτήρισε ανεκτίμητη και η οποία, αφού αξιολογηθεί και εκδοθεί, πρόκειται να εμπλουτίσει τα εκθέματα του ανακαινιζόμενου Εκκλησιαστικού Μουσείου της Ι. Μητροπόλεώς μας σε περίοπτη θέση, ευχόμενος ταυτόχρονα και άλλοι Κορίνθιοι να μιμηθούν το παράδειγμα της. Ακολούθως, ξενάγησε την δωρήτρια στους χώρους του ανακαινισμένου Επισκοπείου και κυρίως σε αυτούς που έχουν υψηλή ιστορική σημασία για την πόλη μας και την διαδρομή της, αλλά και την δράση των προσώπων αυτών στα μαύρα χρόνια της Κατοχής.

Η κ. Χρισταρά, την επομένη κιόλας ημέρα της επισκέψεώς της, απέστειλε θερμότατη ευχαριστήρια επιστολή στον Ποιμενάρχη μας, με την οποία τον συγχαίρει για το έως σήμερα επιτελεσθέν πολυσχιδές έργο του και τους ατρύτους κόπους του για την διατήρηση, την διαφύλαξη, καθώς και την επέκταση της Εκκλησιαστικής περιουσίας και κληρονομιάς της Τοπικής μας Εκκλησίας.

Είναι δε άξιον αναφοράς και υπενθυμίσεως ότι το έργο αυτό συνέδραμε και έχαιρε ιδιαιτέρως για την επιτέλεσή του και ο αείμνηστος θείος της Αρχιμανδρίτης κυρός Νεοφύτος Σπυρογιαννάκης, που μεταξύ άλλων με δικές του δαπάνες ανήγειρε εξολοκλήρου το Παρεκκλήσιο των Αγ. Αναργύρων στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου και κληροδότησε ως δωρεά το κατάστημα που φιλοξενεί σήμερα την Τράπεζα Τροφίμων και Ενδυμάτων της Ι. Μητροπόλεως μας υπό τον τίτλο «Η ΘΕΟΠΡΟΣΦΟΡΑ», αλλά και ένα διαμέρισμα στην Κόρινθο και ένα στην Αθήνα για τις ανάγκες του Ιδρύματος της Αγ. Χλόης…»