ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ- ΕΥΡΩΣΤΙΝΗ: …Σκούρα τα πράγματα για τη δημοτική αρχή! -Το ανέφερε ο υπουργός: “Θα απολογηθεί η δημοτική αρχή” -Θα ελεγχθούν και πειθαρχικά για το τραγικό εργατικό δυστύχημα…”

…Σκούρα τα πράγματα για τη δημοτική αρχή του Τσιώτου στο δήμο Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης! Το ανέφερε ο υπουργός: “Θα απολογηθεί η δημοτική αρχή”. Θα ελεγχθεί και πειθαρχικά για το τραγικό εργατικό δυστύχημα!

Απλά, όπως το γράψαμε από την πρώτη στιγμή …πήγαιναν γυρεύοντας!

Σε ανακοίνωση της ΠΟΠ- ΟΤΑ σημειώνεται μεταξύ άλλων:

“Μετά την πραγματοποίηση της 24ωρης Πανελλαδικής Απεργίας, την πετυχημένη συγκέντρωση των εργαζόμενων την πορεία που έφτασε στην Βουλή και την συνάντηση αντιπροσωπείας με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Βορίδη, σας ενημερώνουμε ότι:

Τέθηκαν με ΥΠΟΜΝΗΜΑ, αλλά και συζήτηση εφ’ όλης της ύλης τα θέματα Υγιεινής και Ασφάλειας στην εργασία, τα Μέτρα προστασίας των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και το υφιστάμενο Νομοθετικό πλαίσιο.

Μετά την συζήτηση που έγινε σχετικά με το δυστύχημα (του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης) ο Υπουργός μας δήλωσε ξεκάθαρα ότι, έχει δοθεί εντολή στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση στην οποία έχει κληθεί η Δημοτική Αρχή για να απολογηθεί σχετικά με το δυστύχημα, για τα Μέτρα προστασίας και την ανασφάλιστη εργασία.

Επίσης θα ελεγχθεί για πιθανή αμελή συμπεριφορά σχετικά με το δυστύχημα, του έχει επιβληθεί ήδη πρόστιμο για ανασφάλιστη εργασία και φυσικά θα ελεγχθεί Πειθαρχικά...”

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΟΠ ΟΤΑ:

ΣΣ. Για υπενθύμιση δείτε την ανάρτησή μας: ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ- ΕΥΡΩΣΤΙΝΗ: ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΩΡΑ!- Έκαναν πρόσληψη στην ήδη νεκρή εργάτρια! -Πως η δημοτική αρχή πήγε να “κουκουλώσει” το θέμα! -Ν. Τράκας: Ο δήμαρχος Ξυλοκάστρου κανονικά θα έπρεπε να είχε συλληφθεί”

Κ.Ν