Οι μαθητές στην Κορινθία σε κοντέινερ και η υπουργός παιδείας επισκέφτηκε τις φυλακές Κορίνθου!!! -Τα προβλήματα στην εκπαίδευση στο νομό τα είδε; -Οι Κορίνθιοι πολιτικοί “έτρεξαν” για τις φωτογραφίες και να ενημερώσουν το facebook!!!

-Του Φώτη Νικολακόπουλου

Οι μαθητές στην Κορινθία κάνουν μάθημα σε κοντέινερ και η υπουργός παιδείας  Νίκη Κεραμέως επισκέφτηκε την Τρίτη τις φυλακές Κορίνθου!!!

Τα προβλήματα στην εκπαίδευση στο νομό τα είδε; Απολογήθηκε η υπουργός για αυτά που δεν έχει κάνει η ίδια (ως υπουργός) αλλά και η κυβέρνηση του Μητσοτάκη;

Οι Κορίνθιοι πολιτικοί …έτρεξαν για τις φωτογραφίες και να ενημερώσουν το facebook!!!

Δεν έχασε ευκαιρία και ο βουλευτής της ΝΔ στην Κορινθία Κ. Κόλλιας να κάνει και σχετική ανάρτηση στο facebook:

Αν θεωρεί ότι με τέτοιες φωτογραφίες και αναρτήσεις στο facebook ο Κ. Κόλλιας (που έγινε βουλευτής με δικαστική απόφαση) …κερδίζει πόντους είναι δικό του θέμα! Απλά κάνει αυτά που έκανε και η προκάτοχός του Μ. Σούκουλη! Τα γράφαμε τότε, τα γράφουμε και τώρα! Ανακοινώσεις για προτάσεις και φωτογραφίες δίπλα σε άλλα πολιτικά πρόσωπα! Κάτι σοβαρό που να έχουν πετύχει οι δυο (Κόλλιας και Σούκουλη) για τους Κορίνθιους δεν είδαμε ως τώρα και δεν ξέρουμε αν θα δούμε ποτέ!

Στην επίσκεψη βρέθηκε και ο δήμαρχος Κορινθίων Β. Νανόπουλος και φυσικά φωτογραφήθηκε!

Βρήκε όμως το πολιτικό ανάστημα ο Νανόπουλος να τρίξει τα δόντια στην υπουργό για αυτά τα σοβαρά θέματα παιδείας που ΔΕΝ έχουν γίνει στο δήμο του; …Μάλλον όχι! Γιατί επι θητείας του Νανόπουλου τα θέματα που αφορούν την παιδεία …μάλλον έχουν μπει στον αυτόματο πιλότο!

Για να βοηθήσουμε λίγο τον Νανόπουλο του θέτουμε το δελτίο τύπου της Τρίτης του αρχηγού της “Πνοής Δημιουργίας” στο δήμο Κορινθίων Ν. Σταυρέλη:

«ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

Ο απολογισμός της Δημοτικής Αρχής Νανόπουλου δύο χρόνια και πλέον δεν είναι και πολύ ευχάριστος για τους συμπολίτες μας.

 –Το δημοτικό σχολείο Αρχαίας Κορίνθου με σύμβαση από το Μάιο 2020. Εργολάβος δεν έχει μπει ακόμα. Πήραμε έγκριση από το ΚΑΣ για την μελέτη, με την προϋπόθεση να κάνουμε άλλες τρεις μελέτες. Είμαι δύσπιστος πλέον αν θα εκτελεστεί το έργο στο συμβατικό χρόνο και αν θα απορροφήσουμε  τη χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.

Το Μουσικό σχολείο, έργο βεβαίως της σημερινής Δημοτικής Αρχής. Είναι σε φάση μελέτης και αναμένονται οι κατ’  εξαίρεση έγκριση όρων δόμησης για να δημοπρατηθεί στη συνέχεια. Το έργο, αν όλα πάνε καλά δεν πρόκειται να τελειώσει πριν από τρία χρόνια.

Νηπιαγωγεία Κορίνθου. Η Δημοτική Αρχή δεν έχει κάνει καμία μελέτη, καμία δημοπράτηση, καμία ένταξη σε πρόγραμμα, κανένα φυσικά έργο ιδιαίτερα στο κέντρο της πόλης της Κορίνθου.

 -Δημοτικά σχολεία. Δεν έγινε απολύτως τίποτα στον Άσσο, το Λέχαιο, την Αλμυρή και το 2ο δημοτικό σχολείο που λειτουργούν τάξεις ακόμα και σήμερα σε κοντέινερ.

 –Γυμνάσιο – Λύκειο Λεχαίου. Απολύτως τίποτα. Είδαμε πίστωση στο τεχνικό πρόγραμμα 2022 αλλά δεν γνωρίζουμε αν υπάρχει μελέτη, έγκριση κτιριολογικού προγράμματος από το Υπουργείο παιδείας. Εύχομαι και ελπίζω να δημοπρατηθεί το 2022.

 –Βρεφονηπιακοί Σταθμοί Αγίου Γεωργίου και Αθικίων. Τρομερή καθυστέρηση με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής. Από το Σεπτέμβρη 2019 έχει ανακηρυχτεί εργολάβος, δύο χρόνια δεν έγινε τίποτα. Χάσαμε χρόνο. Επαναδημοπράτησαν τα έργα και πρόσφατα υπεγράφησαν οι συμβάσεις. Εύχομαι και ελπίζω να κατασκευαστούν και ολοκληρωθούν».