«Πάψτε επιτέλους να αντιμετωπίζετε τους Κορίνθιους πολίτες ως ιθαγενείς»

Από τον περιφερειακό σύμβουλο Γ. Πετρίτση αναφέρεται: «Για το πολύ μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει στο δρόμο Σχίνο –Αλεποχώρι, ιδιαίτερα για το γεωλογικό φαινόμενο που παρατηρείται στην περιοχή με αποτέλεσμα ο συγκεκριμένος δρόμος να εγκυμονεί πολύ μεγάλη επικινδυνότητα στους διερχομένους, η προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή είχε ασχοληθεί ιδιαιτέρως σοβαρά για τη βραχυπρόθεσμη και για τη μακροπρόθεσμη λύση του. Σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής εξασφαλίστηκαν πόροι για την αντιμετώπιση του προβλήματος και παράλληλα εξετάστηκε το φαινόμενο μελετητικά από Έλληνες και Ευρωπαίους ειδικούς επιστήμονες μηχανικούς και γεωλόγους, οι οποίοι ανέλαβαν σε συνεργασία με τις υπηρεσίες της Περιφέρειας την ωρίμανση μελετών.

Εδώ και δύο και πλέον χρόνια η Περιφερειακή Αρχή του κ.Νίκα παρακολουθεί τις εξελίξεις με αδράνεια. Καμία απολύτως διεκδίκηση για την ολοκλήρωση της προηγούμενης εργολαβίας παρά μόνο παρατάσεις και φυσικά καμία απολύτως ενέργεια για τη μελετητική ωριμότητα της τελικής λύσης και των εργασιών που απαιτούνται.

Μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του περασμένου Μαΐου ( 18-5-2021) όπου έγιναν στάχτη 70.000 περίπου στρέμματα δάσους υπήρξε παντελής αδιαφορία από τη μεριά της Περιφερειακής Αρχής και το γεγονός ότι η έγκριση των τευχών και των όρων δημοπράτησης: «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΒΛΑΒΩΝ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΤΗΝ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΣΧΙΝΟΥ», προϋπολογισμού: 700.000,00 ευρώ  έγινε  από την Οικονομική Επιτροπή στις 26-11-2021 έξι ολόκληρους μήνες  μετά τις πυρκαγιές ομολογεί το γεγονός.

Οι πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες της προηγούμενης εβδομάδας στην περιοχή του Σχίνου απέδειξαν τη μεγάλη καθυστέρηση και η κατάσταση στην περιοχή επιβαρύνθηκε ιδιαίτερα. Οι μεγάλες καθυστερήσεις για παρεμβάσεις εκ μέρους της Περιφερειακής Αρχής μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του Μαΐου αλλά και οι λανθασμένες επιλογές εργολαβιών για ρέματα έχουν οδηγήσει τους κατοίκους της περιοχής σε αδιέξοδο και σε έντονες διαμαρτυρίες. Έτσι όπως ακριβώς αποτυπώθηκε πριν λίγες μέρες σε ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού πανελλαδικής εμβέλειας «OPEN TV».

Ο κίνδυνος πλέον για ολική καταστροφή οικιών και καταστημάτων στην περιοχή είναι απολύτως ορατός. Αντί λοιπόν να κάνουν σκληρή αυτοκριτική ο κ.Νίκας και οι συνεργάτες του επέλεξαν να κάνουν αυτοψία (!) στην περιοχή και να αναφέρουν δύο εργολαβίες που ουδεμία απολύτως σχέση έχουν με το συγκεκριμένο πρόβλημα.

Απελπισμένος ο κ.Νίκας ζητά εθελοντές βαρέων μηχανημάτων και δωρεές(!) για να παρέμβουν στην περιοχή (βλέπετε… η Περιφερειακή Αρχή του κ.Νίκα έχει επιλέξει να κατασπαταλά δημόσιο χρήμα σε επικοινωνιακές φιέστες και φαμφάρες όπως και σε ανύπαρκτες μελέτες).

Με την επίσκεψη του αποκαλύφθηκε επίσης ότι εκ μέρους της Περιφερειακής Αρχής δεν υπάρχει κανένας απολύτως σχεδιασμός για την ολοκλήρωση του έργου. Το μόνο που μας είπε ο κ.Περιφερειάρχης ήταν ότι θα ξαναεπισκεφθεί την περιοχή σε ένα μήνα όταν στεγνώσει το έδαφος…

Και αν συνεχίσει να βρέχει και συνεχίσουν οι πλημμύρες και δε στεγνώσει το έδαφος τι θα κάνετε κ.Νίκα; Πάψτε επιτέλους να αντιμετωπίζετε τους Κορίνθιους πολίτες ως ιθαγενείς και να τους μοιράζετε καθρεφτάκια».