Προς το σωματείο των εργαζομένων στο δήμο Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης: …Τι περιμένετε; -Γιατί δεν καταγγέλλετε τα τραγικά λάθη της δημοτικής αρχής;

Από το σωματείο εργαζομένων στο δήμο Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης ανακοινώθηκε μεταξύ άλλων:

“Το σωματείο των εργαζομένων του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης και εργαζόμενοι του Δήμου σχετικά με την απεργία που έχουν προκηρύξει από κοινού η ΠΟΕ – ΟΤΑ και η ΠΟΠ- ΟΤΑ, για την Τρίτη 17/01/2023, με αφορμή τον θάνατο εργαζόμενης στην καθαριότητα  του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, έχουν να δηλώσουν τα παρακάτω:

Το τραγικό γεγονός, του θανάτου συναδέρφου, εργαζόμενης στον Δήμο, την Κυριακή 8 Ιανουαρίου στις 6:30 το πρωί, μας έχει συγκλονίσει όλους. Δείχνει τις δύσκολες συνθήκες δουλειάς των εργαζομένων στην καθαριότητα, που ξεκινούν κάθε πρωί για το μεροκάματο χωρίς να ξέρουν εάν θα γυρίσουν σπίτι.

Οι ελλείψεις σε προσωπικό στον Δήμο μας είναι πολλές. Ειδικά στην καθαριότητα το κενό είναι μεγάλο. Ζητάμε την πρόσληψη εργαζομένων στον Δήμο με μόνιμη και σταθερή σχέση εργασίας…”

ΣΣ. Απορούμε πραγματικά γιατί ως σωματείο των εργαζομένων στο δήμο Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης δεν καταγγέλλετε σε ανακοίνωσή σας τα τραγικά λάθη της δημοτικής αρχής!

Η γυναίκα ήταν ανασφάλιστη όταν βρήκε τραγικό θάνατο εν ώρα εργασίας και η δημοτική αρχή του Τσιώτου, όπως καταγγέλλεται, την ασφάλισε στη συνέχεια! Αυτά ακόμα ως σωματείο δεν τα γνωρίζετε; Και αν ναι δεν είναι σημαντικά για εσάς για να τα καταγγείλετε σε ανακοίνωσή σας; Είστε συγκλονισμένοι λέτε συνεχώς από το τραγικό δυστύχημα αλλά καταγγείλετε και τα υπόλοιπα, τα τραγικά λάθη της δημοτικής αρχής. Ένας εργαζόμενος- συνάδελφός σας βρήκε τραγικό θάνατο!

Εδώ ο πρόεδρος της ΠΟΑ ΟΤΑ Ν. Τράκας στο OPEN ανέφερε ξεκάθαρα: “Ο δήμαρχος Ξυλοκάστρου κανονικά θα έπρεπε να είχε συλληφθεί από την αστυνομία. Είχε μαύρη εργασία. Δεν το είχε δηλώσει στο Εργάνη και μετά το θάνατο της γυναίκας είχαν το θράσος να κάνουν και δηλώσεις και να λένε ότι οι εργαζόμενοι είχαν σύμβαση!!! Ο δήμαρχος με δική του ευθύνη άφησε τρεις εργαζόμενους …στο έλεος, λόγω ανάγκης που είχαν αυτοί οι εργαζόμενοι και σήμερα υπάρχει μία νεκρή γυναίκα. Στη ΦΥΛΑΚΗ πρέπει να πάνε, όχι παραιτήσεις”

Για υπενθύμιση δείτε την ανάρτηση: ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ- ΕΥΡΩΣΤΙΝΗ: ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΩΡΑ!- Έκαναν πρόσληψη στην ήδη νεκρή εργάτρια! -Πως η δημοτική αρχή πήγε να “κουκουλώσει” το θέμα! -Ν. Τράκας: Ο δήμαρχος Ξυλοκάστρου κανονικά θα έπρεπε να είχε συλληφθεί”

Κ.Ν