Στα “λευκά” η Κορινθία- Πολικό ψύχος- Αντιολισθητικές αλυσίδες στα οχήματα- Χιόνι και στα πεδινά -Οι πρώτες ανακοινώσεις για κλειστά σχολεία και αύριο

Στα “λευκά” η Κορινθία. Χιόνι και πολικές θερμοκρασίες στα ορεινά! Χιόνισε μέχρι και τα πεδινά! Αντιολισθητικές αλυσίδες στα οχήματα. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στους οδηγούς το επόμενο διάστημα. Ήδη από το μεσημέρι κάποιοι δήμοι έβγαλαν τις πρώτες ανακοινώσεις για κλειστά σχολεία και αύριο.

Από το δήμο Κορινθίων ανακοινώνεται:

“Σύμφωνα με απόφαση της Διεύθυνσης Προστασίας Παιδιού και Οικογένειας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αύριο Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022θα παραμείνουν κλειστοί όλοι οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί , τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών  και ΑτόμωνμεΑναπηρία (ΚΔΑΠ ΑμεΑ) και τα Κέντρα Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας (ΚΔΗΦ) στις περιφέρειες Αττικής, Κρήτης, Κυκλάδων και στις Περιφερειακές Ενότητες Κιλκίς, Λήμνου, Βοιωτίας, Εύβοιας, Φθιώτιδας, Φλώρινας και Κορινθίας.

 Η απόφαση ελήφθη λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και την υποχρέωση της διασφάλισης και προστασίας των ωφελουμένων στις ανωτέρω δομές”. 

Χιόνια στο δήμο Σικυωνίων
Χιόνια στο δήμο Σικυωνίων

Από το δήμο Σικυωνίων ανακοινώνεται:

“Σύμφωνα με Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, στην περιοχή μας βρίσκεται σε εξέλιξη νέα επιδείνωση του καιρού με κύρια χαρακτηριστικά για την περιοχή μας, ισχυρές χιονοπτώσεις, θυελλώδεις βόρειους ανέμους, καθώς και παγετό.

Ο εκχιονισμός του οδικού δικτύου γίνεται με εντατικούς ρυθμούς τόσο από τον Δήμο Σικυωνίων όσο και από τα μηχανήματα της Περιφέρειας. Σε κάθε περίπτωση όμως, οι οδηγοί που πρόκειται να μετακινηθούν θα πρέπει να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες για τα οχήματά τους.

Παρακαλούμε πολύ για την ασφάλειά σας, να αποφύγετε τις άσκοπες μετακινήσεις– κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων φαινομένων–τόσο ως πεζοί αλλά και με τα οχήματά σας.

Θερμαινόμενοι χώροι

Ο Δήμος Σικυωνίων για την προστασία των πολιτών και κυρίως των ευάλωτων ομάδων, θα λειτουργήσει σε 24ωρη βάση θερμαινόμενους χώρους:

  • Στην ΔΕ Σικυωνίων – ΚΑΠΗ ΚΙΑΤΟΥ, Κλεισθένους 57
  • Στην ΔΕ Στυμφαλίας – πρώην Δημαρχείο, Καλλιάνοι
  • Στην ΔΕ Φενεού – πρώην Δημαρχείο, Γκούρα

Κλειστά τα σχολεία και αύριο Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022

Λόγω της νέας επιδείνωσης του καιρού και των ακραίων καιρικών φαινομένων που επικρατούν στην περιοχή μας αύριο Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022, ΔΕΝ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ οι ΒΡΕΦΙΚΟΙ, ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ, τα ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ, τα ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, τα ΓΥΜΝΑΣΙΑ και τα ΛΥΚΕΙΑ του Δήμου Σικυωνίων.

Δεν θα πραγματοποιηθεί αποκομιδή απορριμμάτων λόγω παγετού

Επιπλέον αύριο ΤΡΙΤΗ 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2022, δεν θα πραγματοποιηθεί, λόγω παγετού, αποκομιδή απορριμμάτων στην ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ, εκτός από τις κάτωθι περιοχές: Πόλη του Κιάτου, Κάτω Διμηνιό,Πάσιο, Τραγάνα”

Από το δήμο Λουτρακίου-Π-Αγ.Θ ανακοινώνεται:

Ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας- Αγίων Θεοδώρων Γεώργιος Αλκ. Γκιώνης αξιολογώντας τα νέα δεδομένα αποφασίζει την αναστολή λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων Α’βάθμιας και Β’βάθμιας εκπαίδευσης, των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών του Δήμου, την Τρίτη 25Ιανουαρίου 2022 λόγω των δυσμενών καιρικών φαινομένων που εξακολουθούν να επικρατούν,με κύρια χαρακτηριστικά τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, τον παγετό και πιθανές χιονοπτώσεις που προκαλεί η κακοκαιρία «Ελπίς» και επηρεάζουν τον Δήμο μας”.

Από το δήμο Βέλου- Βόχας ανακοινώνεται:

“Στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου μας έχουν ξεκινήσει πυκνές χιονοπτώσεις κατά
τόπους και ιδιαίτερα στα ορεινά τμήματα (Καλέντζι, Στιμάγκα, Χαλκί,
Σουληνάρι, Ελληνοχώρι) δημιουργώντας προβλήματα στις μετακινήσεις.

Ήδη στην Στιμάγκα οι μετακινήσεις γίνονται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών
αλυσίδων.

Οι υπηρεσίες του Δήμου μας βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα. Έχουν ήδη
προμηθεύσει τις κοινότητες με μεγάλες ποσότητες αλατιού ενώ μηχανήματα
βρίσκονται σε κατά τόπους σημεία για να διευκολύνουν την οποιαδήποτε
προσέλευση.

Ο Δήμος μας βρίσκεται σε διαρκή επαφή τόσο με το Αστυνομικό Τμήμα όσο και με
τις υπηρεσίες της Περιφέρειας για την αντιμετώπιση των οποιοδήποτε
προβλημάτων προκύπτουν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Επίσης παρακαλούνται οι δημότες μας να λάβουν σοβαρά υπ’ όψιν το Έκτακτο
Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων για τον ασφαλή σχεδιασμό των
επαγγελματικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων τους καθώς επίσης και να
αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Όλες οι σχολικές μονάδες έχουν ενημερωθεί ότι θα παραμείνουν κλειστές και
αύριο Τρίτη 25 Ιανουαρίου καθώς επίσης ότι και θα υπάρξει περαιτέρω
ενημέρωση για τις επόμενες ημέρες.

Τηλέφωνα επικοινωνίας:

Τμήμα Πολιτικής Προστασίας Δήμου 2742360311 και 2742360324

Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας 6945885692

Γραφείο Πολιτικής Προστασίας 6973208753

Αστυνομική Τμήμα Βραχατίου 2741051111″

Από το δήμο Νεμέας ανακοινώνεται:

«Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία του Δήμου Νεμέας όλων των βαθμίδων την Τρίτη 25/1/2022 και την Τετάρτη 26/1/2022 σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 14/24-1-2022 απόφαση Δημάρχου Νεμέας.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά της ΕΜΥ τα καιρικά φαινόμενα πρόκειται να ενταθούν τις επόμενες ώρες οπότε η μετακίνηση από και προς τις σχολικές μονάδες καθίσταται εξαιρετικά δυσχερής

Τις επόμενες ώρες σύμφωνα με τις καιρικές προβλέψεις της ΕΜΥ στην περιοχή μας θα επικρατήσουν έντονα καιρικά φαινόμενα.

Οι πολίτες πρέπει να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί στις μετακινήσεις και να περιοριστούν στις απολύτως απαραίτητες.

Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης καλέστε στα τηλ.: 6940 977598 –Γεωργακόπουλος Χρήστος και 6977 988611 – Μπενέκος Σπύρος.».