ΣΤΥΜΦΑΛΙΑ: Ο Πιστεύος ένωσε τη φωνή του με τους πληγέντες αγρότες -Τι ανέφερε για τη λίμνη Στυμφαλίας και για την περιοχή

«Στα πληγωμένα από την καταστροφική μανία του Daniel χωριά της Δημοτικής Ενότητας Στυμφαλίας (Κυλλήνη, Καλλιάνοι, Στυμφαλία, Δροσοπηγή, Καρτέρι, Λαύκα και Ψάρι) βρέθηκε το απόγευμα της Παρασκευής, ο υποψήφιος δήμαρχος Σικυωνίων Δημήτρης Πιστεύος, όπου ένωσε την φωνή του με τους κατοίκους για την «εδώ και τώρα στήριξη  των αγροτικών νοικοκυριών του δήμου μας».

Παράλληλα, υπογράμμισε την ανάγκη να προχωρήσει με ταχείς ρυθμούς ο σχεδιασμός όλων των αναγκαίων έργων, ώστε να μην καταστρέφονται οι υποδομές (δρόμοι, ηλεκτρικό ρεύμα κ.λπ), όπως συνέβη στην τελευταία θεομηνία.

Μίλησε ακόμα για την ανάγκη ενίσχυσης των ΤΟΕΒ, ώστε να ανταποκριθούν στις ανάγκες συντήρησης των αρδευτικών έργων και δικτύων, αλλά και για τις αναγκαίες μελέτες κατασκευής μικροφραγμάτων και λιμνοδεξαμενών που θα καλύπτουν τοπικές ανάγκες σε κάθε χωριό.

Ειδικά για το ζήτημα της διαχείρισης των υδάτινων πόρων ο κ. Πιστεύος αναφέρθηκε στην ανάγκη προστασίας της λίμνης Στυμφαλίας μέσα από εκπόνηση Υδρογεωλογικής Μελέτης.

Ενδεικτική αναφορά έκανε και για άλλες δράσεις που περιγράφονται στο πρόγραμμα της δημοτικής παράταξης «Επόμενη Μέρα», όπως η δημιουργία Θερμοκοιτίδας Νεοφυών Επιχειρήσεων (Startup) στον αγροτικό τομέα, με έδρα στη Στυμφαλία, ο επανακαθορισμός των όρων παραχώρησης δημοτικών χώρων προς εκμετάλλευση, η διοργάνωση πολυμορφικού φεστιβάλ με επίκεντρο την λίμνη Στυμφαλία και τον παγκόσμιο μύθο της, αλλά και η δημιουργία σύγχρονου Πολιτιστικού Κέντρου Στυμφαλίας – Φενεού, με έδρα την Στυμφαλία, που θα μπορεί να στεγάσει κάθε τοπική φωνή πολιτισμού των δυο ορεινών Δημοτικών Ενοτήτων.

Επίσης ο Δημήτρης Πιστεύος αναφέρθηκε με σεβασμό στους αγρότες σημειώνοντας ότι «δεν μπορούμε να τους αντιμετωπίζουμε απλά ως παραγωγούς, εργάτες γης και καλλιεργητές επιδοτήσεων. Πρέπει να τους βοηθήσουμε να διεκδικήσουν ένα καλύτερο επίπεδο ζωής και να απαιτήσουν τον σεβασμό του πολιτισμού και του τρόπου ζωής τους. Για τον λόγο αυτό μία από τις προγραμματικές μας δεσμεύσεις αφορά την δημιουργία Αγροτικών Σχολείων Μαθητείας, σε βάθος πενταετίας…».

Τέλος, ο υποψήφιος δήμαρχος Σικυωνίων έκανε ακόμα λόγο για την ανάγκη δημιουργίας ΚΑΠΗ στις δημοτικές ενότητες τόσο της Στυμφαλίας, όσο και του Φενεού, ως μία βασική ενέργεια που θα σπάσει τον απομονωτισμό των ορεινών χωριών, τον οποίο έχει επιβάλλει η απερχόμενη διοίκηση του δήμου Σικυωνίων», αναφέρεται από το συνδυασμό του υποψήφιου δημάρχου Σικυωνίων Δ. Πιστεύου.