…Τι ακριβώς κάνει το σωματείο των εργαζομένων στο νοσοκομείο Κορίνθου;

…Τι ακριβώς κάνει το σωματείο των εργαζομένων στο νοσοκομείο Κορίνθου; Τι ακριβώς έχει κάνει ως τώρα στο θέμα που έχει προκύψει με την εργαζόμενη που απειλείται με πειθαρχική δίωξη από τη διοίκηση του νοσοκομείου για ανάρτησή της στα κοινωνικά δίκτυα; Το σωματείο των εργαζομένων δεν είναι για να υπερασπίζεται τους εργαζόμενους; …Ποιος είναι ο ρόλος του;

Και πολύ περισσότερο όταν η εργαζόμενη μεταξύ άλλων έθιξε ένα σοβαρό θέμα το οποίο έχουν σχολιάσει αρνητικά τα ΜΜΕ, σχετικά με τη λειτουργία ΜΕΘ για τον κορονοϊό, καθώς έχουν μιλήσει γιατροί και βουλευτές που έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους!

Που είναι όμως η υποστηρικτική γραμμή του σωματείου προς την εργαζομένη; Δεν θεωρούν ότι πρέπει να βγάλουν ανακοίνωση γιατί εκτός των άλλων τίθεται και θέμα ασφαλείας των εργαζομένων από τη δημιουργία της ΜΕΘ για τον κορονοϊό στην καρδιά του νοσοκομείου;

Το ζήτημα που έχει προκύψει με την εργαζόμενη το παρακολουθούμε από κοντά και θεωρούμε ότι αν η διοίκηση του νοσοκομείου Κορίνθου δεν το χειριστεί με ιδιαίτερη προσοχή το θέμα θα πάρει τεράστια διάσταση και πανελλήνια έκταση με απρόβλεπτες διαστάσεις!

Φυσικά ο θόρυβος που θα προκληθεί δεν θα αφήσει στο απυρόβλητο και τους υπευθύνους του σωματείου των εργαζομένων για την …απαθή ως τώρα στάση τους!

Γράφουμε για μία ακόμα μία φορά ότι αναμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον πως θα χειριστεί η διοίκηση του νοσοκομείου το θέμα της εργαζόμενης…

Έθιξαν το θέμα που έχει προκύψει με την εργαζόμενη που απειλείται με πειθαρχική δίωξη από τη διοίκηση του νοσοκομείου!

Από το γραφείο τύπου του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στην Κορινθία Γ. Ψυχογιού αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Το Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου επισκέφθηκε το πρωί της Παρασκευής, 4 Δεκεμβρίου 2020, αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αποτελούμενη από τον βουλευτή Κορινθίας, Γιώργο Ψυχογιό, και την πρώην βουλεύτρια, και μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ–ΠΣ Μαρία Θελερίτη, και πραγματοποίησε συναντήσεις με το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου και την Διοίκηση. Στη συνέχεια, επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας και τις ΤΟΜΥ Κορίνθου, όπου ενημερώθηκε από την Διευθύντρια και το προσωπικό.

Οι συναντήσεις αυτές έγιναν με σκοπό να ενημερωθούν απ’ ευθείας για την κατάσταση που επικρατεί, αλλά και για να ενημερώσουν για τις ενέργειες από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Βουλή και την κοινωνία για την επίλυση των προβλημάτων και την στήριξη του ΕΣΥ.

Μετά τις ευχαριστίες και την στήριξη στους ανθρώπους της «πρώτης γραμμής», τονίστηκαν οι παρεμβάσεις που έχουν γίνει για μόνιμες προσλήψεις στις δομές Υγείας του Νομού όπου ακόμα υπάρχουν σημαντικά κενά και κατέστη σαφές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι απέναντι στην εργολαβία που ετοιμάζει η Διοίκηση του Νοσοκομείου για την καθαριότητα, ενώ μπορούσε και έπρεπε να έχει καλύψει τις ανάγκες με ατομικές συμβάσεις, όπως έγινε με μεγάλη προσπάθεια τα προηγούμενα χρόνια προς όφελος όλων.

Στη συνέχεια, ζητήθηκε πλήρης εικόνα και στοιχεία για την μετατροπή του Νοσοκομείου σε κλινική Covid και επισημάνθηκε ότι πρέπει να υπάρξει εξειδικευμένο προσωπικό, να τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας και οι τεχνικές προδιαγραφές,  προκειμένου να λειτουργεί αξιοπρεπώς και με ασφάλεια, αλλά και να αντιμετωπίζει βάσει των οδηγιών τα τακτικά και έκτακτα περιστατικά που φτάνουν στο Νοσοκομείο από το Νομό και όχι μόνο.

Τέθηκε, επίσης, το θέμα που έχει προκύψει με την εργαζόμενη που απειλείται με πειθαρχική δίωξη από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου για ανάρτησή της στα κοινωνικά δίκτυα, και ζητήθηκε αφενός από το σωματείο να πάρει θέση και στηρίξει επί της αρχής την συνάδελφο και, αφετέρου, από τη Διοίκηση να αποσύρει την πειθαρχική διαδικασία  που σκοπεύει να ασκήσει και να λύσει το θέμα χωρίς τέτοιες ακραίες επιλογές και εξαντλώντας τα περιθώρια συνεννόησης.

Στη Διοίκηση ακόμη ζητήθηκε να συμμετάσχουν κανονικά στις αποφάσεις του Δ.Σ οι εκπρόσωποι των εργαζομένων που αυτή τη περίοδο και λόγω της αναβολής των εκλογικών διαδικασιών, δεν καλούνται στις συνεδριάσεις. Είναι όμως αυτονόητο και κρίσιμο ιδίως σε αυτή τη συγκυρία να υπάρχει άμεση συμμετοχή και αλληλεπίδραση των ανθρώπων της «πρώτης γραμμής» στις αποφάσεις που λαμβάνονται. Το ίδιο ζήτημα τέθηκε και στο σωματείο προκειμένου να το απαιτήσει και να αξιοποιήσει κάθε μέσο που διαθέτει σε αυτή την κατεύθυνση…».

ΣΣ. Για υπενθύμιση δείτε και την ανάρτηση με τίτλο: “Νοσοκομείο Κορίνθου: Ο νεκρός πως “κατεβαίνει” στο νεκροτομείο; -Τι ΔΕΝ είπε ο διοικητής στη συνέντευξη για τους κινδύνους από την ΜΕΘ για τον κορονοϊό!”

Κ.Ν