“Χαβουζοποίηση ακτών σε Κιάτο, Διμηνιό από την επιχειρηματική ασυδοσία”

Σε άρθρο που εστάλη στην korinthiannews.gr από τον αναγνώστη Ν.Τ μέσα στο καλοκαίρι ανέφερε:

“Χαβουζοποίηση ακτών σε Κιάτο, Διμηνιό από την επιχειρηματική ασυδοσία

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή, γεμίζω αγανάκτηση και οργή βλέποντας τις παραλιακές τουριστικές επιχειρήσεις της περιοχής  να ρυπαίνουν ασύστολα με πλαστικά την ακτογραμμή Κιάτου και Διμηνιού. Για χρόνια πλαστικά μπουκάλια, ποτήρια, και χιλιάδες πλαστικά καλαμάκια σωρεύονται καθώς αυτά πωλούνται (παράνομα), δεν συλλέγονται και διαχέονται πέραν των ορίων αυτών των επιχειρήσεων και φυσικά στη θάλασσα. 

Αγανάκτηση καθώς βλέπω μέρα με τη μέρα όμορφες ακρογιαλιές να μετατρέπονται σε χαβούζες υπό την ανοχή τοπικών αρχών. Οργή καθώς οι ακτές που τρέφουν όχι μόνο αυτούς τους επιχειρηματίες αλλά σε μεγάλο βαθμό τον τόπο ολόκληρο από τον τουρισμό και την αλιεία βιάζεται καθημερινά και χρησιμοποιείται ασύστολα σαν να είναι τσιφλίκι τους και όχι συλλογικός πόρος και κληροδότημα των επόμενων γενιών. 

Το νομικό πλαίσιο είναι σαφές (νόμος 4736/2020 «Ενσωμάτωση της Οδηγίας 2019/904/ΕΕ). Η καταστροφή και ο εκμαυλισμός καταφανείς. Που οφείλεται η αναλγησία των δημοτικών αρχών; Είναι απλά η αδιαφορία και αφασία  του δήμου ή  οι γνωριμίες των επιχειρηματιών που τους βάζουν στο απυρόβλητο; 

Ελπίζω η αγανάκτηση μου να μετατραπεί επιτέλους σε δράση και να μπει τέλος στην ασυδοσία των “τσιφλικάδων¨ επιχειρηματιών των παραλιακών επιχειρήσεων.

Ειλικρινά,

N.T

Υ.Γ1 Οι τακτικές που περιγράφω είναι κοινή γνώση σε Διμηνιό, Κιάτο και, κρίνοντας από την αναλγησία των αρχών, μάλλον και σε άλλους παραλιακούς δήμους της Κορινθίας”.