Χωρίς χρονοδιάγραμμα επαναλειτουργίας η διώρυγα της Κορίνθου! -Ανασφάλεια των εργαζομένων!

Ότι ακριβώς γράψαμε πριν από περίπου μία εβδομάδα σχετικά με τη διώρυγα της Κορίνθου (δείτε την ανάρτηση: “ΚΟΡΙΝΘΙΑ: Η διώρυγα δεν θα ανοίξει άμεσα! -Έσοδα δεν υπάρχουν- Ανησυχία με τη μισθοδοσία των εργαζομένων… επιβεβαιώνεται απόλυτα στο παρακάτω δελτίο τύπου!

“Τα τεράστια οικονομικά προβλήματα που δημιουργεί στην εταιρεία διαχείρισης (ΑΕΔΙΚ) και στους εργαζόμενους το κλείσιμο της διώρυγας της Κορίνθου φέρνουν στη Βουλή 26 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Το φαινόμενο της κατάπτωσης βράχων – που κατά το παρελθόν αντιμετωπιζόταν από τις όλες τις διοικήσεις με ίδια μέσα της εταιρείας -δεν έχει αντιμετωπιστεί εδώ και ένα δίμηνο με αποτέλεσμα η Διώρυγα να παραμένει κλειστή, χωρίς χρονοδιάγραμμα επαναλειτουργίας, με συνέπεια την τραγική υστέρηση εσόδων της Εταιρείας, την ανασφάλεια των εργαζομένων, την παρεμπόδιση της ασφαλούς ναυσιπλοΐας και την αύξηση του κόστους ιδιαίτερα των πλοίων από την Αδριατική προς τον Εύξεινο Πόντο που αναγκάζονται να πραγματοποιήσουν τον διάπλου της Πελοποννήσου.

Παρά τις εξαγγελίες του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει τίποτα ώστε να ξεκινήσουν οι εργασίες.

Ερωτούν δε τα Υπουργεία Οικονομικών και Υποδομών και Μεταφορών

Πόση είναι συνολικά μέχρι σήμερα η απώλεια εσόδων;

Έχουν ληφθεί μέτρα για την απρόσκοπτη μισθοδοσία του προσωπικού της Εταιρείας;

Ποια μέτρα προτίθεται να ληφθούν ώστε η Διώρυγα να δοθεί άμεσα στην ναυσιπλοΐα; Υπάρχει χρονοδιάγραμμα επαναλειτουργίας ;

Πόσος είναι ο ακριβής όγκος των χωμάτων κατά την κατάπτωση της 15ης/1/2021 αλλά και της τελευταίας και μεγαλύτερης της 3ης/2/2021;

Τα πλωτά μέσα που διαθέτει η Α.Ε.ΔΙ.Κ. είναι αξιόπλοα και συντηρημένα ώστε να προβούν στην απομάκρυνση των χωμάτινων όγκων;

Γιατί μέχρι σήμερα δεν έχει αξιοποιηθεί η πείρα των εργαζομένων, ώστε τάχιστα να αποκατασταθεί η ναυσιπλοΐα;”, αναφέρεται μεταξύ άλλων από το ΣΥΡΙΖΑ!