ΛΟΥΤΡΑΚΙ: Πλήθος προσκυνητών βρέθηκε στην Ι.Μ του Οσίου Παταπίου…

Από τη μητρόπολη Κορίνθου αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Με την συμμετοχή πλήθους προσκυνητών εορτάστηκε κι εφέτος η μνήμη του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Παταπίου, του θαυματουργού, στη πανηγυρίζουσα ομώνυμη Ιερά Γυναικεία Κοινοβιακή Μονή, στο Λουτράκι, όπου ευρίσκεται αποθησαυρισμένο το Ιερό Λείψανό Του. Στον πανηγυρικό Εσπερινό το Σάββατο, 7 Δεκεμβρίου 2019, χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος συγχοροστατούντος του σεπτού Ποιμενάρχου μας κ. Διονυσίου.

Τους αγίους Αρχιερείς πλαισίωσαν ο Πανοσ. Αρχιμ. π. Άνθιμος Παπαλεξόπουλος, Ιεροκήρυκας της Ι. Μητροπόλεως και Καθηγούμενος της Ι. Μονής Παναγίας «Πάντων Χαρά» Καλετζίου, Ιερείς από την πόλη του Λουτρακίου και οι Διάκονοι της Ι. Μητροπόλεως μας, ενώ παρέστησαν Ι. Αδελφότητες από τα Μοναστήρια της Μητροπολιτικής μας Επαρχίας, ως και σύσσωμη η Ι. Αδελφότητα της Ι. Μονής. 

Το πρωί της Κυριακής, 8 Δεκεμβρίου 2019, τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Όρθρος και στην συνέχεια τρισαρχιερατική Θ. Λειτουργία στην οποία προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Σύρου  κ. Δωρόθεος, συλλειτουργούντων του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κεγχρεών κ. Αγαπίου.

Τον Θείο λόγο κήρυξε ο άγιος Σύρου, με την χαρακτηρίζουσα Αυτόν ευφράδεια λόγου, καλλιέπεια και θεολογική ακρίβεια, τονίζοντας την σημαντικότητα των Ι. Λειψάνων των Αγίων για την Εκκλησία μας, αλλά και την τιμή που οφείλουμε οι πιστοί να αποδίδουμε σε Αυτά, καθώς τα Ι. Λείψανα είναι η ορατή παρουσία του Θεού και μεταδίδουν την Χάρι του Αγίου Πνεύματος σε όλους όσοι τα ασπάζονται με ευλάβεια.   

Η πανηγυρίζουσα Ι. Μονή παρέθεσε «τράπεζα» στους προσκεκλημένους της και προσέφερε «ευλογίες» στους ευλαβείς προσκυνητές…»