Από το δήμο Κορινθίων αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Μόλις 36 ώρες μετά την απόφαση που πήρε το Δημοτικό Συμβούλιο της Κορίνθου να επικυρώσει την συμφωνία με τον ΠΑΣ Κόρινθος, ο Δήμος Κορινθίων έπιασε δουλειά.
Την Τετάρτη το πρωί έγινε το πρώτο βήμα για την ανακαίνιση του ιστορικού γηπέδου του Συνοικισμού, το οποίο άνοιξε τις πύλες του, ύστερα από 7 χρόνια. Και ο δήμαρχος, οι αντιδήμαρχοι, οι παράγοντες των ομάδων της περιοχής (Κύψελος και Αστέρας), τα Μέσα Ενημέρωσης και βεβαίως τα συνεργεία της Υπηρεσίας Καθαριότητας βρέθηκαν μπροστά σε μια πολύ στενάχωρη εικόνα. Γιατί, όλο το γήπεδο είχε το στίγμα της εγκατάλειψης: σκουπίδια παντού, αγριόχορτα ψηλά σαν δέντρα, βρώμικες κερκίδες, κατεστραμμένα αποδυτήρια.
Παρ όλα αυτά γρήγορα κυριάρχησε η θετική αύρα από την προοπτική που δημιουργείται, μετά την παραχώρηση για χρήση του ιστορικού γηπέδου.
Ο δήμαρχος Κορινθίων, Νίκος Σταυρέλης, έκανε λόγο για μια ιστορική μέρα, όχι μόνο για τον Συνοικισμό, αλλά και για όλη την Κόρινθο: «είμαι πολύ συγκινημένος, γιατί αγωνίστηκα πάρα πολύ για να έχουμε αυτή την κατάληξη, για να παραχωρηθεί το γήπεδο. Πλέον ο Κύψελος, ο Αστέρας και οι Ακαδημίες της Κορίνθου βρίσκουν ξανά το σπίτι τους. Το σπίτι που έφτιαξαν οι πρόγονοί μας και το οποίο είναι, λιθόχτιστο, χτισμένο πέτρα – πέτρα από γονείς και παππούδες. Η αποκατάσταση θα είναι δυσκολη γιατί βλέπετε ποια είναι η εικόνα της εγκατάλειψης, είμαι όμως αισιόδοξος πως με την βοήθεια των υπηρεσιών μας και τις ενέργειες της Περιφέρειας σε μερικούς μήνες θα αποδοθεί στην τοπική κοινωνία…».
Χαρούμενοι και αισιόδοξοι ότι κάτι αλλάζει ήταν και οι εκπρόσωποι των ομάδων του Συνοικισμου που βρέθηκαν στο γήπεδο: «Αρχίζει κάτι καινούργιο και αισιόδοξο», είπε ο πρόεδρος του Κύψελου, ο οποίος τα τελευταία χρόνια προπονείται και αγωνίζεται στο Λέχαιο, Στέργιος Αναστασιάδης, και συμπλήρωσε πως οι καλοί αγωνιστικοί χώροι συμβάλλουν στην δημιουργία «αθλητικού πολιτισμού που μπορεί να πάει τις ομάδες μας μπροστά». Ενώ ο αντιπρόεδρος της ομάδας, Γιάννης Καλύβας, πρόσθεσε πως «όλοι όσοι είμαστε σήμερα εδώ, έχουμε κάνει χιλιάδες χιλιόμετρα σε αυτό το γήπεδο. Καταλαβαίνετε πως αισθανόμαστε εμείς αλλά και πως αισθάνονται οι κάτοικοι του Συνοικισμού που θα έρχονται εδώ και θα βλέπουν τα παιδιά τους και εγγόνια τους να παίζουν ποδόσφαιρο εκεί όπου αγωνίστηκαν και οι ίδιοι».
Ο εκπρόσωπος του Αστέρα Κορίνθου (ο οποίος φιλοξενείται στα Εξαμίλια), Θύμιος Παπαχρήστος, έκανε λόγο για μια συγκινητική στιγμή: «όλοι οι κάτοικοι του Συνοικισμού νιώθαμε άσχημα που βλέπαμε το γήπεδο κλειστό όλα αυτά τα χρόνια. Για εμάς είναι σημαντικό, όχι μόνο που θα φτιαχτεί το γήπεδο, αλλά και που θα είναι ανοιχτό και θα μπορεί να έρχεται έστω να περπατήσει ένας άνθρωπος. Γιατί ο Συνοικισμός δεν έχει χώρους για να αθληθούμε, για να περπατήσουμε έστω…».
Ο ιστορικός παράγοντας του Κύψελου και ιδρυτής του σωματείου από το 1970, ο Θεοδόσης Στριμμενόπουλος μίλησε συγκινημένος για τους πρόσφυγες, «που με το πιλοφόρι έχτισαν πέτρα πέτρα αυτό το γήπεδο. Το γήπεδο αυτό ανήκει στον Συνοικισμό αλλά και στην Κόρινθο γιατί από εδώ έχουν περάσει όλες οι ομάδες: Ο Άρης, ο Πήγασος, ο Απόλλων, ο ΠΑΟ Κορίνθου…».