ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Μίλησε για τη ζωή με το γιο του που είναι στο φάσμα του αυτισμού…

Ο Βαγγέλης Καρατζάς που είναι από την Κόρινθο μιλάει στην εκπομπή «Ελένη» για τη ζωή με το γιο του, που είναι στο φάσμα του αυτισμού…

“Ο Βαγγέλης Καρατζάς μιλάει στην εκπομπή «Ελένη» για τη ζωή με το γιο του, που είναι στο φάσμα του αυτισμού, εξηγεί πως μπορεί να επηρεάσει ο αυτισμός έναν γάμο, αναφέρεται σε κοντινούς του ανθρώπους που απομακρυνθήκαν λόγω του αυτιστικού παιδιού του και περιγράφει πως έμαθε να προσαρμόζει τα όνειρα του για το παιδί του.

Ο Βαγγέλης Καρατζάς είναι ο πατέρας του 9χρονου Ηλία, που όταν ήταν 2,5 ετών διαγνώστηκε με (μη λεκτικό) αυτισμό. Ο Βαγγέλης μιλάει για το ταξίδι της οικογένειας με τη διαταραχή που άλλαξε τη ζωή τους.

Μιλώντας για τον αντίκτυπο που μπορεί να έχει μια διαταραχή/αναπηρία ενός παιδιού στους γονείς, ο Βαγγέλης εξηγεί πως οι τριβές που είχε στη σχέση του αυξήθηκαν λόγω των καθημερινών προβλημάτων που επιφέρει ο αυτισμός, ωσότου επήλθε ο χωρισμός.

«Είναι πολύ σύνηθες γονείς αυτιστικών παιδιών να χωρίζουν», εξομολογήθηκε ο κ. Καρατζάς στην κάμερα της εκπομπής «Ελένη».

Παρότι ο Ηλίας είναι αυτιστικός, λύγισε και έκλαιγε όταν χώρισαν οι γονείς του, εκφράζοντας έτσι τον πόνο του. Σήμερα, ωστόσο, το πρώην ζευγάρι συνεργάζεται άψογα για το καλό του παιδιού του.

Ο Βαγγέλης μιλάει για το στίγμα που συνεχίζει να υπάρχει στην ελληνική κοινωνία ως προς τον αυτισμό, που στη δική τους περίπτωση, φτάνει στο σημείο ο Ηλίας να μην καλείται σε πάρτι, ενώ οικογενειακά μέλη του Βαγγέλη απαρνήθηκαν τον ίδιο και τον γιο του από το φόβο τους για τον αυτισμό.

Ο ίδιος εξηγεί γιατί κατά τη γνώμη του ο ρόλος της μητέρας ενός αυτιστικού παιδιού είναι ακόμη πιο δύσκολο. Τέλος, εξηγεί πως φυσικά ο ίδιος είχε όνειρα για το γιο του, όπως το να πηγαίνουν μαζί στο Καραϊσκάκη – έμαθε όμως ως γονέας να προσαρμόζει τα όνειρά του και να ασχολείται μόνο τα σημαντικά πράγματα”, αναφέρθηκε στο megatv.com.

Δείτε εδώ το βίντεο