ΚΟΡΙΝΘΟΣ: …Δεν του κάνει ο ΔΗΜΟΠΡΑΚΤΟΣ; -…Τι έχει στο νου του πάλι ο Σταυρέλης; -Τι απέφυγε να απαντήσει -…Θα την πληρώσουν πάλι οι δημότες;

Επειδή πολλά έχουμε δει με κάποιες έμμισθες θέσεις συνεργατών του δημάρχου Κορινθίων Ν. Σταυρέλη …που βγάζουν μάτι, διατηρούμε τις επιφυλάξεις μας ποιες είναι οι μελλοντικές προθέσεις του ιδίου σχετικά με τη δημιουργία του “Περίανδρος”!

…Που αποσκοπεί δήμαρχε μία τέτοια κίνηση;

Ο ΔΗΜΟΠΡΑΚΤΟΣ που είναι συνένωση τριών δήμων (ΚΟΡΙΝΘΟΣ, ΛΟΥΤΡΑΚΙ, ΒΟΧΑ) και που μέχρι σήμερα έχουν προχωρήσει σημαντικά έργα στο δήμο Κορινθίων …δεν σας κάνει;

‘Η μήπως να δημιουργηθεί ένας νέος οργανισμός και να αρχίσετε να μοιράζετε ξανα έμμισθες θέσεις σε συνεργάτες σας;

Από το συνδυασμό του πρώην δημάρχου Κορινθίων Β. Νανόπουλου (που έχει αποδείξει ότι ξέρει τι λέει σε αντίθεση με στελέχη της δημοτικής αρχής που λένε …λόγια στον αέρα) ανακοινώνεται:

“Σχετικά με την συνεδρίαση της Πέμπτης του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Κορινθίων η θέση της Συμμαχίας Πολιτών στα σημαντικά θέματα που συζητήθηκαν ήταν η εξής.

“Καταψηφίσαμε τη δημιουργία νέου αναπτυξιακού οργανισμού με την επωνυμία Περίανδρος διότι ήδη υπάρχει με το ίδιο νομικό πλαίσιο τους ίδιους σκοπούς και λειτουργεί ο αναπτυξιακός οργανισμός Δημόπρακτος που έχει δημιουργήσει ο δήμος Κορινθίων με τους όμορους δήμους Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων και Βέλου Βόχας.

Ο αναπτυξιακός οργανισμός Δημόπρακτος λειτουργεί με χαμηλό κόστος και με συνεργασία των 3 δήμων ανέλαβε σημαντικά έργα τα οποία υλοποιούνται.  

Ο  δήμαρχος κ.Σταυρέλης δεν απάντησε στο ερώτημά μας ποιος είναι ο λόγος, ποια είναι η ανάγκη για τη δημιουργία του νέου αναπτυξιακού οργανισμού.

Κατά την εκτίμησή μας 3 είναι οι λόγοι. 

Πρώτον να λειτουργήσει χωρίς  δημοκρατικό έλεγχο της μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου είτε της παρουσίας των εκπροσώπων των όμορων δήμων. Η γενική συνέλευση του οργανισμού που είναι το κυρίαρχο όργανο δεν θα είναι το δημοτικό συμβούλιο αλλά  θα είναι ένα άτομο ο  δημοτικός σύμβουλος Βασιλης Ταγαράς .

Δεύτερον να εξυπηρετηθούν σε υψηλά αμειβόμενες θέσεις ημέτεροι π.χ πρόεδρος διοικητικού συμβουλίου,  διευθύνων σύμβουλος , γενικός γραμματέας ,σύμβουλοι και υπάλληλοι

Και τρίτον να λειτουργήσει ως ιδιωτικός δήμος με υπαλλήλους που θα προσληφθούν εκτός ΑΣΕΠ και θα ασχολούνται με μελέτες και έργα από την προετοιμασία, τη δημοπράτηση και την επίβλεψη. Με τον τρόπο αυτό αποφεύγεται η πιθανή αντίρρηση μονίμων δημοσίων υπαλλήλων οι οποίοι εφαρμόζουν τη νομοθεσία και υποχρεούνται να λένε και όχι όταν διαφωνούν.

Το οικονομικό κόστος για το ταμείο του δήμου θα είναι 300.000 ευρώ μετοχικό κεφάλαιο ,ετησίως δε 41.000 ευρώ μισθός προέδρου διοικητικού συμβουλίου, 35000 ευρώ  του γενικού διευθυντή , 30.000 ευρώ του τεχνικού διευθυντή κ.λπ. συνολικό κόστος λειτουργίας ετησίως 900.000 ευρώ που στη μελέτη βιωσιμότητας προβλέπεται να καλυφθεί από μελέτες και έργα που είναι εξαιρετικά απίθανο να συμβεί . Το πιθανότερο είναι νέα αύξηση δημοτικών τελών για να καλυφθούν τα έξοδα .

Σε ότι αφορά  την ενοικίαση με τίμημα τρεισήμισι χιλιάδες ευρώ το μήνα έκτασης στο στρατόπεδο Καλογερογιάννη για τις ανάγκες του τμήματος καθαριότητος διαφωνήσαμε γιατί δεν υπάρχει κανένας λόγος να χρησιμοποιηθεί επιπλέον έκταση αλλά εκεί που μέχρι σήμερα  σταθμεύουν τα απορριμματοφόρα του δήμου και άλλα οχήματα εκεί να μεταφερθούν και τα συνεργεία που βρίσκονται τώρα στο τέρμα της οδού δημάρχου Αδειμάντου.                                               

Ο χώρος του στρατοπέδου δεν είναι για το τμήμα καθαριότητας αλλά όπως προβλέπει η πολεοδόμηση  για πάρκο με πράσινο, αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες, στέγαση υπηρεσιών κ.λπ.. πρέπει η δημοτική αρχή να προωθήσει την πολεοδόμηση και την παραχώρηση όλης της έκτασης του στρατοπέδου που έχει ξεκινήσει η προηγούμενη δημοτική  αρχή της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ .

Επίσης προτείναμε να υλοποιηθεί η μεταστέγαση όλων των οχημάτων και συνεργείων του δήμου σε χώρο του πεδίου βολής  που προβλέπει η προμελέτη η οποία έγινε πέρυσι από τις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου .

Τα υπόλοιπα θέματα ήταν διαδικαστικού τύπου

Περισσότερες λεπτομέρειες στο βίντεο που ακολουθεί μετά το τριακοστό τρίτο λεπτό”.

ΣΣ. Βασικά η τοποθέτηση του Β. Νανόπουλου από το το 48:20 μέχρι και το 56:37 και η τοποθέτηση του Δ. Πρωτοπαπά στο 56:47 δημιουργούν πολλά ερωτηματικά …για τις νέες σκέψεις της δημοτικής αρχής του Ν. Σταυρέλη

Στην τοποθέτησή του ο Δ. Πρωτοπαπάς (της Πράσινης Πόλης) ανέφερε μεταξύ άλλων: “Ξαφνικά προέκυψε δήμαρχε ο ΠΕΡΙΑΝΔΡΟΣ, προεκλογικά δεν το λέγατε…”

Όταν δουν οι δημότες το παραπάνω βίντεο θα βγάλουν τα συμπεράσματά τους…