ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Ι. Αγρυπνία προς τιμήν του Αγίου Λουκά του Ιατρού…

Από τη μητρόπολη Κορίνθου αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Τον Άγιο Λουκά τον Ιατρό, Αρχιεπίσκοπο Συμφερουπόλεως και Κριμαίας, τίμησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος με την τέλεση Ιεράς Αγρυπνίας την Τετάρτη, 10η προς 11η Ιουνίου 2020, στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο. Ο σεπτός Ποιμενάρχης μας κόμισε εκ του Επισκοπείου, απότμημα του Ι. Λειψάνου του Αγίου Λουκά προς ευλογία και αγιασμό των παρισταμένων στην Ι. Αγρυπνία Πιστών.

Τον Ι. Άμβωνα διακόνησε, κατ’ εντολήν του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας, ο Νομικός Σύμβουλος της Ι. Μητροπόλεως μας, κ. Πέτρος Θωμαΐδης, ο οποίος ομίλησε για τον βίο του Αγίου και κυρίως για τις αρετές της αγάπης, το πνεύμα θυσίας και την αδιαπραγμάτευτη, ασυμβίβαστη πίστη Του, που τον κατέστησαν ένα σύγχρονο Άγιο Ανάργυρο ιατρό.

Επεσήμανε δε, ότι στις μέρες μας ο Άγιος Λουκάς, ως σπουδαίος και λαμπρός ιατρός αλλά ταυτόχρονα και ως Επίσκοπος της Εκκλησίας μας, αποτελεί την περίτρανη απόδειξη και την απάντηση σε όσους επικαλούνται τον ορθό λόγο και τα δήθεν επιστημονικά επιχειρήματα, νομίζοντας ότι η Εκκλησία βρίσκεται τάχα σε αδύναμη θέση, για να επαναφέρουν στο προσκήνιο ξεπερασμένα και παρωχημένα διλήμματα, όπως το αν συμβιβάζονται και συμβαδίζουν επιστήμη και θρησκεία…».