ΚΟΡΙΝΘΟΣ: …Όχι και έτσι! -“Ξέχασε” σύντομα η μητρόπολη Κορίνθου και τώρα τους αποκαλεί υψηλούς επισκέπτες; (φωτο)

-Του Φώτη Νικολακόπουλου

Πριν λίγους μήνες η κυβέρνηση του Μητσοτάκη πέρασε το νομοσχέδιο για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Οι βουλευτές της κυβέρνησης του Μητσοτάκη μαζί και με βουλευτές άλλων κομμάτων ψήφισαν αυτό το “έκτρωμα” νομοσχέδιο, κόντρα στη θέση της εκκλησίας!

Λίγοι ευτυχώς βουλευτές δεν ψήφισαν το νομοσχέδιο!

Φυσικά και οι 4 Κορίνθιοι βουλευτές ψήφισαν το νομοσχέδιο (δεν περιμέναμε κάτι άλλο από αυτούς, τους έχουμε συνηθίσει).

Φυσικά και η μητρόπολη Κορίνθου ήταν αντίθετη σε αυτό το νομοσχέδιο και το εξέφραζε μέσα από τα κηρύγματα- ανακοινώσεις

Μετά από λίγους μήνες ένας από αυτούς, ο Χ. Δήμας, μαζί με άλλα στελέχη της κυβέρνησης επισκέφτηκαν την Τρίτη τη μητρόπολη Κορίνθου και σε ανακοίνωση από τη μητρόπολη Κορίνθου μίλησε για ΥΨΗΛΟΥΣ επισκέπτες!!!

Για τον μητροπολίτη και τη μητρόπολη Κορίνθου μπορεί να είναι ΥΨΗΛΟΙ επισκέπτες για εμάς είναι πολιτικοί του “ΤΙΠΟΤΑ” με αυτά που κάνουν και ψηφίζουν!

Απλά, τουλάχιστον εμείς, έχουμε ξεκαθαρίσει εδώ και πολύ καιρό τη θέση μας σχετικά με τους Κορίνθιους βο(υ)λευτές (και τους 4) και δεν κάνουμε …κωλοτούμπες! Αφήνουμε τις “κωλοτούμπες” για άλλους…

Διαβάστε τώρα την ανακοίνωση από τη μητρόπολη Κορίνθου:

«Από το Επισκοπείο της Ι. Μητροπόλεως μας ξεκίνησε την περιοδεία του στην Κορινθία, την Τρίτη, 28 Μαΐου 2024, Κλιμάκιο της Ν.Δ. αποτελούμενο από την Υφυπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κ. Ζέττα Μακρή, τον Υφυπουργό Πολιτισμού κ. Χ. Δήμα, τον Γ’ Αντιπρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Αθανάσιο Μπούρα, την Γενική Γραμματέα Σύγχρονου Πολιτισμού, του Υπουργείου Πολιτισμού κ. Ελένη Δουνδουλάκη, τον Πρόεδρο της ΔΕΕΠ Κορινθίας κ. Δημήτριο Σουφρίλα και λοιπούς επιτελείς του κυβερνώντος Κόμματος ενόψει των επικείμενων Ευρωεκλογών.

Οι υψηλοί επισκέπτες συναντήθηκαν με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Διονύσιο, παρουσία και του Πρωτοσυγκέλλου, Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κεγχρεών κ. Αγαπίου, του Διευθυντού του Ιδιαιτέρου Γραφείου του Σεβασμιωτάτου κ. Γεωργίου Μάνταλου και των Ιερέων των Γραφείων, στο Επισκοπείο της Ι. Μητροπόλεως μας όπου έλαβε χώρα πολυποίκιλη θεματολογικά συζήτηση. Η θέση της κ. Μακρή, ως Υφυπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, «γέννησε» κατά την διάρκεια του διαλόγου αναφορές θρησκευτικού περιεχομένου αλλά και σχέσεων Πολιτείας-Εκκλησίας, η εντοπιότητα του Κορινθίου Υφυπουργού κ. Δήμα τοπικά ζητήματα και η μακροχρόνια σχέση, που συνδέει τον Σεβασμιώτατο με τον κ. Μπούρα από την κοινή παρουσία τους στην Εύβοια ως και την «προϋπηρεσία» της κ. Ελένης Δουνδουλάκη στο Νέο Ψυχικό, γενέτειρα και τόπο διαμονής έως της Ιερατικής διακονίας του Σεβ. Ποιμενάρχου μας, ιδιαίτερες στιγμές.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας ευχαρίστησε θερμά όλους για την ευγενική επίσκεψή τους και ευχήθηκε όπως ο Αναστάς Κύριός μας Ιησούς Χριστός, δια πρεσβειών του Αποστόλου και Ιδρυτού της Τοπικής μας Εκκλησίας Παύλου, να τους ενισχύει και να τους δυναμώνει στα ευθυνοφόρα Υπουργικά και Κοινοβουλευτικά καθήκοντα τους. Ο Ποιμενάρχης μας δεν παρέλειψε να τους προσφέρει αναμνηστικά δώρα, μεταξύ των οποίων και τα βιβλία, Εκδόσεις της Ι. Μητροπόλεως μας: α) “Παύλου «σφραγίς», Η Κορίνθου Εκκλησία στον Χρόνο”, και β) «Σύντομες εισαγωγές στην Παλαιά και στην Καινή Διαθήκη οι Δυο προς Κορινθίους Επιστολές του Αποστόλου Παύλου», του μακαριστού Μητροπολίτου Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κυρού Ιερεμίου (Φούντα)».

ΣΣ. Για υπενθύμιση δείτε παλαιότερη ανάρτησή μας: ΚΟΡΙΝΘΙΑ: …Ούτε “κιχ” δεν έβγαλαν!

Αυτοί που έχουν μάθει να λένε ΝΑΙ σε όλα! Αυτούς έχουμε! Δεν ξεχωρίζει ΚΑΝΕΝΑΣ! Δυστυχώς…