Στο κέντρο μεταναστών στην Κόρινθο βρέθηκε ο Ψυχογιός και είδε τις ελλείψεις! -…Τα υπόλοιπα τα «ξέχασε»;

Στις δομές των μεταναστών στην Κόρινθο  βρέθηκε  ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Κορινθία Γ. Ψυχογιός (μαζί με στελέχη του κόμματος) και είδε τις ελλείψεις που υπάρχουν!

…Το να μην υπάρχουν καθόλου μετανάστες στον ιστορικό χώρο του πρώην στρατοπέδου που είναι στο κέντρο της πρωτεύουσας του νομού …ούτε ο Γ. Ψυχογιός το βλέπει, όπως …δεν το βλέπουν και οι άλλοι τρεις Κορίνθιοι βουλευτές της ΝΔ! Για να μεταφερθούν όλοι αυτοί οι μετανάστες  σε άλλο χώρο δεν απασχολεί κανέναν βουλευτή Κορινθίας!!! Ότι συνέβαινε και επι ΣΥΡΙΖΑ συμβαίνει και τώρα με τη ΝΔ! Όλοι το έχουν «καταπιεί», ειδικά  με την ανοικτή δομή (πόρτες ανοικτές) δίπλα από τα σπίτια στο κέντρο της πρωτεύουσας του νομού!!!

Εντός μάλιστα της εβδομάδας υπήρχε άγρια συμπλοκή μεταναστών στην ΑΝΟΙΚΤΗ ΔΟΜΗ με αποτέλεσμα 4 άτομα (μετανάστες) να μεταφερθούν στο νοσοκομείο Κορίνθου (δείτε τη σχετική ανάρτηση με τίτλο: Άγρια συμπλοκή με μετανάστες στο πρώην στρατόπεδο Κορίνθου!- Τέσσερα άτομα στο νοσοκομείο Κορίνθου -Οι πολιτικοί …σιωπούν!

Αυτά κε Ψυχογιέ …είναι στα ψιλά γράμματα και για εσάς από ότι φαίνεται! Είδαμε γενικά πως λειτουργήσατε και επι θητείας του ΣΥΡΙΖΑ (στο θέμα των μεταναστών στην Κόρινθο), …σας βλέπουμε και τώρα!

Από το γραφείο τύπου του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στην Κορινθία Γ. Ψυχογιού αναφέρεται:

«Ο βουλευτής Κορινθίας και τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιώργος Ψυχογιός και κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούμενο από τον συντονιστή Γ. Παπασταμόπουλο, την πρ. βουλεύτρια Μ. Θελερίτη και μέλη του Τμήματος προσφυγικού – μεταναστευτικού του κόμματος, συνόδευσαν τον τομεάρχη Υγείας Α. Ξανθό, τον Ευρωβουλευτή Κ. Αρβανίτη και τον πρώην ΓΓ Υπ. Υγείας Στ. Βαρδαρό, σε επίσκεψη τους στους χώρους της Ανοικτής Δομής και του ΠΡΟΚΕΚΑ Κορίνθου.

Η κατάσταση στο ΠΡΟΚΕΚΑ έχει επιδεινωθεί δραματικά με 1117 ανθρώπους να κρατούνται εκεί, όταν τον Ιούλιο του 2019 με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ υπήρχαν 112, καθώς η κράτηση ήταν η εξαίρεση με διάρκεια το πολύ 6 μηνών και όχι ο κανόνας μέχρι και για 36 μήνες που εφαρμόζει η ΝΔ.

Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής που παραβιάζει το ευρωπαϊκό δίκαιο και είναι εντελώς αδιέξοδη είναι ο υπερπληθυσμός και οι κακές συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί, ενώ η νέα νομοθεσία οδηγεί και σε μαζικές απορρίψεις αιτήσεων ασύλου. Μόλις μία γιατρός έχει την υγειονομική ευθύνη για 1117 ανθρώπους, ενώ υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις σε νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό. Η διαχείριση του προσφυγικού – μεταναστευτικού με γενικευμένη κράτηση και κλειστές δομές καταστρατηγεί θεμελιώδη δικαιώματα των κρατούμενων, εξαντλεί τους εργαζόμενους σε αυτές, εμπαίζει τις τοπικές κοινωνίες και εκθέτει την εικόνα της χώρας οδηγώντας σε καταδίκες και υπέρογκα πρόστιμα από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, όπως την περίοδο 2012-2014.

Στην Ανοικτή Δομή Φιλοξενίας εντοπίστηκαν προβλήματα όσον αφορά τις υγειονομικές ανάγκες οι οποίες καλύπτονται ανεπαρκώς, εξαιτίας του αποκλεισμού των αιτούντων άσυλο από την έκδοση ΑΜΚΑ και τη μη λειτουργία του Προσωρινού Αριθμού Ασφάλισης και Υγειονομικής Περίθαλψης Αλλοδαπού. Επιπλέον, διαπιστώθηκαν σοβαρές ελλείψεις από πλευράς επαρκών υποδομών, παρά τις προσπάθειες που έχουν γίνει. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα παιδιά αποτελούν το 1/3 του συνολικού πληθυσμού της δομής (περίπου 250 παιδιά σε 750 διαμένοντες).

Επίσης 40 από τους διαμένοντες αναγκάζονται σε έξωση λόγω του ότι έχουν λάβει το καθεστώς του πρόσφυγα χωρίς όμως να υπάρχει πρόβλεψη για το που θα πάνε και πως θα επιβιώσουν, όπως άλλωστε συνέβη και σε άλλες δομές, με αποτέλεσμα να υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να οδηγηθούν στις πλατείες και την ανέχεια.

Χρειάζεται άμεσα να βελτιωθούν οι εγκαταστάσεις, να υπάρξει υγειονομική κάλυψη στο χώρο της δομής για τους πρόσφυγες, να λειτουργήσουν ενταξιακά προγράμματα που είχαν δρομολογηθεί από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με ευρωπαϊκά κονδύλια για την πρόσβαση των παιδιών στην εκπαίδευση, το δικαίωμα εργασίας στον αγροτικό και άλλους τομείς και την γενικότερη αλληλεπίδραση με την τοπική κοινωνία και αγορά που είναι προς όφελος όλων, όπως έχει αποδειχτεί και από άλλες ανοιχτές δομές ανά την Ελλάδα τα προηγούμενα χρόνια».

Κ.Ν