ΒΕΛΟ-ΒΟΧΑ: …Πόσες τριάδες χωράνε στο 100; -…Την ξέρετε την περίπτωση του Αχιλλέα και της χελώνας;

…Πόσες τριάδες χωράνε στο 100;

Πρόβλημα: Αν ανακοινώνει κάποιος 3 υποψηφίους κάθε εβδομάδα, μέχρι να φτάσει στους 100 πόσες εβδομάδες θέλει; …Ατελής η διαίρεση!

Το γνωρίζουν εξάλλου όλοι όσοι έχουν τελειώσει την βασική εκπαίδευση: 100 διά 3, μας κάνει 33,333333333…. κλπ. Δηλαδή θα χρειαστεί 33 εβδομάδες και το “παράδοξο του Ζήνωνα”* δεν θα τον αφήσει ποτέ να φτάσει στο στόχο;

Αλλά το πρόβλημα έγκειται και αλλού: 33 εβδομάδες σημαίνει κάτι παραπάνω από 8 μήνες. Θα φτάσουμε δηλαδή στον Φλεβάρη του 2024!

Όχι, οι εκλογές θα έχουν γίνει, αλλά θα έχει αναλάβει και η νέα δημοτική αρχή!

*Το παράδοξο του Ζήνωνα είναι μια συλλογιστική σύμφωνα με την οποία ο Αχιλλέας δεν θα φτάσει ποτέ την χελώνα γιατί θα πρέπει πρώτα να διανύσει τη μισή απόσταση έως τη χελώνα και μετά την άλλη μισή και μετά την άλλη μισή κλπ κλπ επ’ άπειρον έτσι που ποτέ δεν θα φτάσει ούτε τη χελώνα, ούτε το τέρμα! Κάτι σαν ατελής διαίρεση, δηλαδή!

ΣΣ. Το παραπάνω, με χιουμοριστική διάθεση, αφορά κάποιους υποψήφιους που ανακοινώνουν κάθε τόσο λίγους υποψήφιους στο δήμο Βέλου- Βόχας μάλλον …για να κάνουν εντύπωση!

Σε ότι αφορά τον δήμαρχο Βέλου Βόχας Α. Παπακυριάκο το δήλωσε ξεκάθαρα ότι δεν τον απασχολεί για την ώρα κάτι τέτοιο καθώς έχει πολύ σοβαρότερα θέματα να ασχοληθεί (δείτε τη σχετική ανάρτηση: ΒΕΛΟ-ΒΟΧΑ: Α. Παπακυριάκος: “Άλλοι το κάνουν, εγώ δεν έχω νιώσει ακόμα την ανάγκη αυτή…” -Με μία πρόταση ο δήμαρχος …τα είπε όλα!)

Ε.Σ