ΚΙΑΤΟ: ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ η ΠΑΡΑΤΥΠΗ αίτηση ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ κατοίκων στο Διμηνιό …που μάζευαν υπογραφές!!! -Ο Σταματόπουλος καλείται να ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ την απόφαση!

Την Παρασκευή 16 Ιουλίου 2021 συζητήθηκε η αίτηση που είχαν κάνει ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ κάτοικοι του Άνω Διμηνιού θέλοντας να φέρουν πίσω το ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ νερό που μέχρι τώρα έτρεχε στις βρύσες των σπιτιών τους και να ανατρέψουν την  από 04/06/2021 χορηγηθείσα ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΑΤΑΓΗ με την οποία διατασσόταν η μεταφορά νερού ΠΟΣΙΜΟΥ και ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΥ προς οικιακή χρήση στο Άνω Διμηνιό Κορινθίας με υδροφόρες.

Το αποτέλεσμα ήταν το ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟ με την δικαιοσύνη να δικαιώνει για μια ακόμα φορά του κατοίκους του Άνω Διμηνιού που ζητούν από τη ΔΕΥΑΣ και τον Δήμο Σικυωνίων να σταματήσουν  να ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΝ και να εκδικούνται τους κατοίκους της εν λόγω κοινότητας και να φέρουν πόσιμο νερό στις βρύσες των σπιτιών τους.

Ο δικηγόρος Γ. Γιαννίκος (των κατοίκων που παλεύουν για να έρθει το ΠΟΣΙΜΟ νερό στο Διμηνιό)

Σε δηλώσεις του στην korinthiannews.gr o δικηγόρος Κορίνθου Γ.Γιαννίκος είπε μεταξύ άλλων:

«Ήταν απόλυτα δίκαιη η απόφαση της Πρωτοδίκη, εφάρμοσε τον Νόμο σε μια εντελώς παράτυπη αίτηση.

Η από 04/06/2021 χορηγηθείσα προσωρινή διαταγή που προέκρινε ως κατάλληλη λύση των χρήση υδροφόρων οχημάτων για την μεταφορά κατάλληλου νερού στο Άνω Διμηνιό υιοθέτησε ουσιαστικά την προτεινόμενη από τις δημόσιες υγειονομικές υπηρεσίες λύση μέσα από πολλές που είχαμε προτείνει.

Απομένει ο Δήμος Σικυωνίων και η ΔΕΥΑΣ να την εφαρμόσουν ορθά και να συμμορφωθούν με αυτήν απολύτως, χωρίς να αφήνουν τους κατοίκους χωρίς νερό επί 3-4 συνεχόμενες ημέρες, χρησιμοποιώντας περισσότερες υδροφόρες και γεμίζοντας την δεξαμενή νερού περισσότερες φορές την ημέρα».

Στο ύψος των περιστάσεων η δικαιοσύνη!

Η δικαιοσύνη για ακόμα μία φορά στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και έδειξε ότι ΚΑΝΕΝΑΣ δεν παίζει με την ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ! Η ΔΕΥΑΣ και ο πρόεδρος της (Σ. Σταματόπουλος) τρώνε το ένα “χαστούκι” μετά το άλλο για την ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΟΥΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ!

Να υπενθυμίσουμε ότι για το θέμα αυτό έχει ασκηθεί Ποινική Δίωξη κατά του δήμαρχου Σ. Σταματόπουλου!!! (δείτε την ανάρτηση: ΝΕΑ ΒΟΜΒΑ στο Κιάτο! Άσκηση Ποινικής Δίωξης κατά του δήμαρχου Σ. Σταματόπουλου!!!)

Υπάρχει και έγγραφο από την ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ που ζητάει να ελεγχθεί για ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΑ ΠΑΡΑΠΤΩΜΑΤΑ ο δήμαρχος (δείτε την ανάρτηση: ΚΙΑΤΟ: Έγγραφο “φωτιά” από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση για τον δήμαρχο! -Να ελεγχθεί για ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΑ ΠΑΡΑΠΤΩΜΑΤΑ!!!).

Το μόνο σίγουρο ότι ο δήμαρχος- πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ πλέον είναι με την πλάτη στον τοίχο και θα λογοδοτήσει στη δικαιοσύνη!

Αυτοί όμως οι κάτοικοι στο Διμηνιό που συνέταξαν ένα κείμενο μαζεύοντας και κάποιες υπογραφές από τους κατοίκους στο Διμηνιό για να προσβάλλουν την προσωρινή διαταγή (!!!) ζητώντας να έρθει πίσω το ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ νερό (!!!) που υπήρχε και πριν, ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ; …Μήπως θα έχουν επιπτώσεις και οι ίδιοι;

Ο Σταματόπουλος ως πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ με την ΑΔΙΑΦΟΡΗ στάση του ως τώρα εκτός από το ότι θα λογοδοτήσει στη δικαιοσύνη μήπως …πάρει και άλλους στο λαιμό του;

Παρακολουθούμε από κοντά τις εξελίξεις! Αυτό που έχει σημασία είναι ότι οι ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΝΟΙ κάτοικοι στο Διμηνιό ζητώντας ΠΟΣΙΜΟ ΝΕΡΟ, όπως είναι αναμενόμενο άλλωστε, ΔΙΚΑΙΩΝΟΝΤΑΙ μέχρι τώρα με δικαστικές αποφάσεις! Και είμαστε ακόμα στην αρχή!

ΣΣ. Η ΔΕΥΑΣ και ο πρόεδρος (Σ. Σταματόπουλος) είναι πλέον ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ να στέλνουν με ΟΣΕΣ υδροφόρες χρειαστεί ΠΟΣΙΜΟ ΝΕΡΟ στο Διμηνιό!

Και επειδή πολλά συμβαίνουν στο Διμηνιό μήπως πρέπει να κληθεί και το υγειονομικό για να κάνει έλεγχο του νερού που φτάνει στις βρύσες των κατοίκων; Για να δούμε αν εφαρμόζονται ή όχι οι έως τώρα δικαστικές αποφάσεις! Και αν όχι να καταγραφεί και να υπάρξουν τυχόν επιπλέον συνέπειες κατά των υπευθύνων!

Κλείνοντας πληροφορηθήκαμε ότι σήμερα (Παρασκευή) το απόγευμα έχει προσκληθεί από το κοινοτικό συμβούλιο Διμηνιού η ΔΕΥΑΣ και ο πρόεδρος της – δήμαρχος Σ. Σταματόπουλος για να ενημερώσουν τους κατοίκους για το θέμα της υδροδότησης στο Διμηνιό!!!

Τώρα θα ενημερώσει ο δήμαρχος για το πρόβλημα; Τώρα που ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ η ΠΑΡΑΤΥΠΗ αίτηση ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ κατοίκων στο Διμηνιό …που μάζευαν υπογραφές;

Τουλάχιστον είναι μία ευκαιρία να πει ο δήμαρχος ευθέως στους κατοίκους του χωριού ότι εξαιτίας της ΑΔΙΑΦΟΡΙΑΣ της ΔΕΥΑΣ και του ΙΔΙΟΥ (ως προέδρου) τόσα χρόνια έφτασε η σημερινή κατάσταση με την υδροδότηση στο συγκεκριμένο τοπικό διαμέρισμα!

…Και τι ενημέρωση θα κάνει ο δήμαρχος τι στιγμή που υπάρχουν ΕΠΙΣΗΜΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑΣ του νερού στο Διμηνιό και ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ; Δεν γνωρίζουμε ποιο είναι το όφελος των κατοίκων του Διμηνιού να ακούσουν αυτή την ενημέρωση την στιγμή που υπάρχουν ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ αποφάσεις!