ΝΕΑ ΒΟΜΒΑ στο Κιάτο! Άσκηση Ποινικής Δίωξης κατά του δήμαρχου Σ. Σταματόπουλου!!!

…Κυριολεκτικά δεν προλαβαίνουμε τις εξελίξεις σε ότι αφορά την υδροδότηση του Διμηνιού στο δήμο Σικυωνίων! Άλλη μία εξέλιξη “κόλαφος” για τον δήμαρχο Σικυωνίων και πρόεδρο της ΔΕΥΑΣ Σ. Σταματόπουλο!

Έφτασε στο σημείο η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε. Κορινθίας με την πρώτη με το υπ’ αριθμ. πρωτ. 149124(Αρ. Φακ.14)/ 24-05-2021 να προτείνει προς την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Κορίνθου την Άσκηση Ποινικής Δίωξης κατά του Δήμαρχου του Δήμου Σικυωνίων κ. Σπ. Σταματόπουλου, για παραβάσεις των Διατάξεων της Εθνικής Νομοθεσίας!!!

Δείτε παρακάτω το επίσημο έγγραφο:

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι 7.-10-777x1024.jpg

Πριν λίγες μέρες δημοσιεύσαμε και το έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης που ζητούσε να ελεγχθεί ο δήμαρχος Σικυωνίων Σ. Σταματόπουλος για ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΑ ΠΑΡΑΠΤΩΜΑΤΑ!!! (για υπενθύμιση δείτε την ανάρτηση: “ΚΙΑΤΟ: Έγγραφο “φωτιά” από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση για τον δήμαρχο! -Να ελεγχθεί για ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΑ ΠΑΡΑΠΤΩΜΑΤΑ!!!”

Οι κάτοικοι σε ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ κέρδισαν στις αρχές Ιουνίου την ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΑΤΑΓΗ.

Για υπενθύμιση στις αρχές Ιουνίου χορηγήθηκε προσωρινή διαταγή με την οποία διατάσσεται να γίνει χρήση υδροφόρων οχημάτων για την μεταφορά πόσιμου νερού, κατάλληλου για πόση και μαγείρεμα στη δεξαμενή που διοχετεύει το νερό στις βρύσες των οικιών στο Άνω Διμηνιό Κορινθίας.

Κάτι το οποίο, σύμφωνα με τους κατοίκους στο Διμηνιό, ΔΕΝ εφαρμόζεται!!!

Κάποιοι στο τοπικό συμβούλιο του Διμηνιού ίσως δεν γνωρίζουν όλα τα παραπάνω ΕΠΙΣΗΜΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ή τα ΑΓΝΟΟΥΝ! Πληροφορούμαστε ότι συζητούν για να φέρουν πάλι πίσω το ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ νερό της γεώτρησης (που κάνει σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΕΥΑΣ) ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΖΑΝΑΚΙ ΤΗΣ ΤΟΥΑΛΕΤΑΣ!!!

Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ ΤΟΥ!!! ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΠΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ!

Και σαν να μην φτάνει αυτό ακούμε για τοπικούς συμβούλους να βγαίνουν πόρτα- πόρτα ώστε να μαζέψουν υπογραφές από κατοίκους του χωριού για να επανέλθει το ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ νερό της γεώτρησης, που υπήρχε και πριν!!!

Ποιος έδωσε το δικαίωμα σε αυτούς τους τοπικούς συμβούλους να συζητούν για κάτι διαφορετικό από αυτό που αναφέρει η ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΑΤΑΓΗ και ποιος τους είπε να μαζέψουν υπογραφές;

Επικοινωνήσαμε και με την εκπρόσωπο των κατοίκων που έχουν κινηθεί νομικά κατά της ΔΕΥΑΣ στο θέμα του νερού στο Διμηνιό, Ε. Γαλάνη, όπου μας ανέφερε μεταξύ άλλων:

“Κάθε μέρα που περνάει η Τοπική Κοινότητα Διμηνιού του δήμου Σικυωνίων, βρίσκεται όλο και πιο κοντά στο σημείο που θα πρέπει να κηρυχτεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, λόγω της πολύωρης και κατά περίπτωση πολυήμερης διακοπής νερού αφού η Δημοτική Αρχή του Δήμου Σικυωνίων συνεχίζει, σύμφωνα και με τις καταγγελίες των ίδιων των κατοίκων της περιοχής, τη μη τήρηση  της προσωρινής διαταγής η οποία εξεδόθη από τον πρόεδρο των Πρωτοδικών Κορίνθου Χρ. Τριανταφυλλίδη.

Η Δημοτική Αρχή συνεχίζει να αγνοεί τις Ανώτερες Ελεγκτικές Υπηρεσίες όπως είναι:

1) Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε. Κορινθίας

2) Η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Ποιότητας Ζωής του υπουργείου υγείας

3) H Γενική Διεύθυνση Εσωτερικής Λειτουργίας/ Διεύθυνση Διοίκησης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου.

Αγνοώντας όλα τα ανωτέρω, αδιαφορώντας για τις ευπαθείς ομάδες (ηλικιωμένοι, ασθενείς και παιδιά) που διαβιούν στην Κοινότητα και γενικώς χωρίς ίχνος ανθρωπισμού και εν μέσω θερινής περιόδου η Δημοτική Αρχή σε συνεργασία με τους Κοινοτικούς Εκπροσώπους της Κοινότητας Διμηνιού – εκτός του Θ. Μακρόπουλου – συνέταξε το παρακάτω κατάπτυστο κείμενο και γυρνώντας πόρτα πόρτα ζητούν την υπογραφή των κατοίκων για την επαναφορά του νερού της γεώτρησης που είναι ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΖΑΝΑΚΙ”


Σε επιστολή του ο αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Ν. Ζαχαρόπουλος αναφέρει:

«Υπαίτιος επικινδύνων καταστάσεων για την διασφάλιση Δημοσίας Υγείας ο Σ.Σ.»

-Συνεχίζονται οι ποινικές και πειθαρχικές διώξεις κατά του επικεφαλής της Δημοτικής αρχής του Δήμου Σικυωνίων και Πρόεδρο της Δ.Ε.Υ.Α.Σ. Σπ. Σταματόπουλου

Η Γενική Διεύθυνση Δημοσίας Υγείας και Μέριμνας της Π.Ε. Κορινθίας, με το υπ’ αριθ. 149124 από 24-5-2021 έγγραφό της, απέστειλε προς τον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κορίνθου την από 24-05-21 Υγειονομική Έκθεση των εποπτών Δημοσίας Υγείας, με την οποία προτείνεται η άσκηση ποινικής δίωξης κατά του  επικεφαλής της Δημοτικής αρχής και προέδρου της ΔΕΥΑΣ Σ.Σ. για παραβάσεις των Διατάξεων της Εθνικής Νομοθεσίας και της Οδηγίας του Συμβουλίου της Ε.Ε.

Συγκεκριμένα  στην έκθεση αναφέρεται:«Για τις παραβάσεις αυτές υπεύθυνος θεωρείται ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ και Δήμαρχος του Δήμου Σικυωνίων Σ.Σ.ως υπαίτιος επικινδύνων καταστάσεων για την διασφάλιση Δημοσίας Υγείας»

Η άσκηση νέας ποινικής δίωξης κατά του ανωτέρω έρχεται σε συνέχεια της από   4-6-2021 Απόφασης -προσωρινής διαταγής- που εκδόθηκε από τον Πρόεδρο Πρωτοδικών Κορίνθου, που υποχρεώνει και διατάσσει  την Δ.Ε.Υ.Α.Σ. να μεταφέρει  με βυτιοφόρα οχήματα καθαρό και πόσιμο νερό προς οικιακή χρήση στην Κοινότητα Διμηνιού Κορινθίας, για να υδροδοτούνται οι κάτοικοι της  Κοινότητας.

Οι πολίτες του Δήμου Σικυωνίων παρακολουθούν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις εξελίξεις  στο σοβαρό αυτό ζήτημα της ποιότητας του νερού  που καταναλώνουν τις και  θα αποδώσουν  τις δικές τους πολιτικές ευθύνες στην ώρα τους σε αυτόν που τους εξαπάτησε προκειμένου να υφαρπάξει την ψήφο τους”.

Κ.Ν