ΚΟΡΙΝΘΙΑ: Αλλάξτε τακτική …πριν να είναι αργά!

-Του Φώτη Νικολακόπουλου

«Βούιξε» το πανελλήνιο δύο φορές τελευταία, μία τον Μάρτιο και μία τον Απρίλιο για τα τις καταστάσεις που βιώνουν οι πολίτες και οι αστυνομικοί της Κορινθίας!

Και όλα ξεκινούν από την έλλειψη αστυνομικής δύναμης! Υπολείπονται πολλοί αστυνομικοί στην οργανική δύναμη της Κορινθίας …και φως δεν υπάρχει στον ορίζοντα και ούτε πρόκειται να υπάρξει λέμε εμείς, για δύο κυρίως λόγους:

-Πρώτος λόγος: Το υπουργείο γνωρίζει το πρόβλημα …αλλά πέρα βρέχει! Οι Κορίνθιοι βουλευτές (μην ξεχνάμε ότι έχουμε και δύο υφυπουργούς Δήμας και Ταγαράς) …δεν ασχολούνται ή …δεν μπορούν ΚΑΙ ΕΔΩ να κάνουν κάτι ώστε να ενισχυθεί η αστυνομική δύναμη στην Κορινθία. Είπαμε σε σοβαρά θέματα που αφορούν το νομό οι Κορίνθιοι βουλευτές μας είναι σχεδόν “διακοσμητικοί”

Και το κυριότερο μιλάμε για έναν νομό (την Κορινθία) που είναι σε κομβικό σημείο (κοντά στην Αττική…κτλ). Μόνο τα διήμερα ο νομός βουλιάζει από κόσμο, …αφήστε τι γίνεται το καλοκαίρι.

…Εδώ δεν μπορούν οι αστυνομικοί να φτάσουν εγκαίρως σε ΕΝΑ μόνο περιστατικό (που να συμβούν δηλαδή δύο και τρία μαζί)!

Βλέπουμε πολλά περιπολικά που μέσα στο όχημα να βρίσκεται μόνο ο οδηγός! Τι να κάνει ένα άτομο αν συμβεί κάτι;  (Δεν είναι της παρούσης να γράψουμε τι συμβαίνει σε κάθε αστυνομικό τμήμα του νομού ξεχωριστά…)

-Δεύτερος λόγος που θεωρούμε ότι είναι ο πιο σοβαρός! Η αδράνεια της ένωσης των αστυνομικών υπαλλήλων Κορινθίας και του προέδρου Χ. Βλαχοπάνου. Με κάποιες ανακοινώσεις …αραιά και που λένε για τις ελλείψεις στην αστυνομική δύναμη, περιμένουν να βρεθεί λύση; Το περιμένουν σοβαρά αυτό; Ακόμα και όταν τραυματίστηκε ο αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ πρόσφατα με “χρονοκαθυστέρηση” έβγαλαν ανακοίνωση και ενώ είχαν βουίξει τα αθηναϊκά ΜΜΕ!

Σήμερα θα είμασταν πολύ πιο σκληροί με την ένωση αστυνομικών υπαλλήλων Κορινθίας αλλά κατα τη διάρκεια της ημέρας πληροφορηθήκαμε κάτι ευχάριστο! Ότι από μόνοι τους πήγαν στην ηγεσία της αστυνομίας και συναντήθηκαν με τον αρχηγό, πίεσαν και κατάφεραν να έρθουν περίπου 8 αστυνομικοί στην Κορινθία! Φυσικά και δεν λύνεται το πρόβλημα αλλά είναι μία καλή κίνηση. Εντωμεταξύ αυτόν τον μήνα άρχισαν στην ένωση αστυνομικών να γίνονται λίγο πιο ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟΙ σχετικά με τα αιτήματά τους! Καλά είναι για αρχή αλλά δεν φτάνουν!

Ο ρόλος της ένωσης αστυνομικών είναι να ΠΙΕΖΕΙ όσο μπορεί για τα ΣΟΒΑΡΑ προβλήματα των συναδέλφων της! Κάτι το οποίο εκτός από τον Απρίλιο δεν βλέπαμε τους προηγούμενους μήνες!!! Αποφεύγουν να μιλήσουν ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΑ για την ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ή ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ των Κορίνθιων βουλευτών! Γιατί κε Βλαχοπάνο δεν το κάνετε; Φοβάστε κάτι λέγοντας την αλήθεια;

Ποια ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ Χ. Βλαχοπάνο κάνατε για να βρεθεί λύση;

Να σας προτείνουμε μία; Να κάνετε μία ΕΝΤΟΝΗ διαμαρτυρία πχ. έξω από την αστυνομική διεύθυνση Κορινθίας! Να καλέσετε τους συναδέλφους σας, τους Κορίνθιους βουλευτές και να καταγγείλετε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ στα ΜΜΕ την αδιαφορία της πολιτείας!

Κάντε το εσείς και μετά θα αναγκαστούν να δώσουν εξηγήσεις αυτοί που πολύ πιθανόν να απουσιάζουν και αναφερόμαστε στους ΚΟΡΙΝΘΙΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ- ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥΣ

Και επειδή Χ. Βλαχοπάνο σας λέμε από τώρα ότι ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ να το κάνουν οι Κορίνθιοι βουλευτές (να καταγγείλουν το αρμόδιο υπουργείο…κτλ) να βγείτε και να τους καταγγείλετε ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΑ. Να τα βλέπει αυτά ο κόσμος!

Τέτοιου είδους κινητοποιήσεις- πιέσεις θέλουμε Χ. Βλαχοπάνο και όχι να σας βλέπουμε κάθε τόσο μαζί με τους Κορίνθιους βουλευτές να είστε στους χορούς που κάνετε και να “στήνεστε” μαζί τους για μία φωτογραφία!!!

Όλα αυτά σε εμάς Χ. Βλαχοπάνο περισσότερο …δημόσιες σχέσεις μας θυμίζουν παρά να κάνετε όπως πρέπει το έργο σας!

Αν δεν είστε πρώτοι εσείς “στα κάγκελα” για ζητήματα των συναδέλφων σας ποιοι περιμένετε να τα κάνουν, οι πολιτικοί;

Πρόσφατη φωτογραφία από το χορό των αστυνομικών…

ΣΣ. Μακάρι να δούμε Χ. Βλαχοπάνο να αλλάξετε τακτική και θα είμαστε οι ΠΡΩΤΟΙ που θα σας χειροκροτήσουμε!

Αλίμονο αν φτάσουμε στο σημείο …να συμπάσχουμε εμείς ως ΜΜΕ περισσότερο για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αστυνομικοί στην Κορινθία από ότι η ένωση που τους εκπροσωπεί!

Ελπίζουμε να μην χρειαστεί να θρηνήσουμε και στην Κορινθία κάποιον αστυνομικό …για να πάρουν εμπρός κάποιοι!

Χ. Βλαχοπάνο επανερχόμαστε και σας λέμε. Σας είδαμε αυτό το μήνα (ΤΟ ΤΟΝΙΖΟΥΜΕ ΣΥΝΕΧΩΣ ΑΥΤΟ) λίγο πιο δραστήριους στην ένωσή σας! Για ΑΡΧΗ καλά είναι! Περιμένουμε όμως να δούμε το κάτι παραπάνω! Μόνο έτσι θα εισακουστείτε και θα σας λάβουν κάποιοι υπόψη σας!

Ελπίζουμε στην επόμενη αναφορά μας να κάνουμε μόνο θετικά σχόλια για την ένωσή σας! Στο χέρι σας είναι...